En cesur hamileler

Güncelleme Tarihi:

En cesur hamileler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Başak DEDEOĞLU
Haberin Devamı

Son yıllarda ünlü yıldızlar arasında hamileyken dergilere poz vermek çok moda oldu. Böylece hem cesaretleriyle parmak ısırtıyor, hem de hamileyken de güzel olunabileceğini ispatlıyorlar. Ama bu akımın temsilcileri genelde yabancı ünlüler oluyor. Bizdense bunu sadece bir tek kadın başardı!

Eskiden ünlü kadınlar bebek bekledikleri dönemlerde pek ortalarda görünmez, aldığı kiloları kimseler görmesin diye tekrar forma girene, eskisi gibi incecik olana kadar da fotoğraf çektirmezlerdi. Hep sahnelerdeki veya filmlerdeki güzel, alımlı, seksi ve iddialı halleriyle bildiğimiz yıldızları, karnı burnunda görmeyi bırakın, sıradan bir vatandaş gibi görmek bile çok zordu. Ancak son yıllarda anne adayı ünlü yıldızlar, bu muhteşem duyguyu fotoğraflara yansıtarak, hiç çekinmeden vücut hatlarını sergiliyorlar. Bir kadının hamileyken de güzel ve çekici olabileceğini ispatlamak için objektif karşısına geçen bu ünlüler, hem cesaretlerine imrendiriyor, hem de karnı burnunda fotoğraflarlarıyla hafızalarımızda yer ediniyorlar.

Demi Moore

Bu akımın tartışmasız öncüsü olan Demi Moore, hamileyken objektif karşısına geçince tüm dünya gözlerine inanamamış ve uzun süren tartışmaların doğmasına neden olmuştu. Ancak bu fotoğraflar, Moore'un 'Bruce Willis'in karısı' sıfatıyla tanınmaktan kurtulmasına da yaramış oldu. Ne kadar cesur olabileceğini ispatlayan Demi Moore, filmlerinde de seksi ve iddialı kadın rollerini kapmayı başardı. Üç çocuk sahibi olmasına rağmen hala dünyanın en güzel ve seksi kadınlarından biri olarak gösterilen Demi Moore, hamileyken de güzel ve bakımlı kalınabileceğini tüm dünyaya ispatladı.

Cindy Crawford

O, top modellerin öncüsü ve 90'lı yılların en güzel kadını olarak gösteriliyordu. Mutlu bir evlilik yapıp ardından hamile olduğunu öğrendiğimizde böyle bir şeye kalkışacağını tahmin edemezdik tabii. Zira, bu güne dek atletik ve kusursuz vücudunu sergilemiş olan Cindy Crayford'un koskocaman karnını bize göstermek isteyebileceğini düşünemediğimizden, O'nu hamile ve çırılçıplak görünce gözlerimize inanamadık. Ancak, herkesin hem fikir olduğu nokta kuşkusuz, Crawford'un oğlu Presley'e hamileyken, güzelliğinden birşey kaybetmediği, aksine ayrı bir güzellik kazandığıydı.

Jada Pinkett Smith

Ünlü film yıldızı Will Smith'in kendisi gibi oyuncu eşi Jada Pinkett Smith de cesur hamilelerden. Jada, göbeğini tamamen ortada bırakan daracık kıyafetlerle, objektifler karşısında değil poz vermek adeta şov yapmıştı. Minyon ve zayıf yapısıyla tanınan Jada, bu haliyle daha da sempatik olmuştu. Jada'nın kocası Will Smith, filmleriyle herkesi gülmekten kırıp geçirirken, kendisi de fotoğraflarıyla şaşırtmayı aklına koymuştu anlaşılan.

Elle MacPherson

'Miss Body' lakaplı Avustralyalı top model Elle MacPherson, hamile kaldığında kusursuz vücudunun bozulacağından hiç endişelenmemiş anlaşılan. Öyle ki Amerika'da süt tüketimini arttırabilmek için ünlülerin yer aldığı reklam kampanyasında, karnı burnunda poz verirken tereddüt etmemişti. Hamilelerin süte daha çok ihtiyaç duyduklarını anlatan Mac Pherson, dudaklarındaki sütten bıyıkla da oldukça sempatik görünüyordu. Oğlunu dünyaya getirdikten kısa süre sonra eski formuna kavuşan güzel manken, bu fotoğraflar sayesinde hafızalarda yer etmeyi başarmıştı.

Mel B

Spice Girls'ün haşarı kızlarından Mel B, hamileyken verdiği cüretkar pozlarla herkesi şaşırtmış, hatta tepki çektiği de olmuştu. Çünkü Mel B'nin pozları alıştığımız hamile pozlarından farklıydı ve adeta görenlere 'Mel B'ye ne olmuş?' dedirtecek cinstendi. Ancak Spice Girls elemanlarının çılgınlıklarına alışık olduğumuzdan, üzerinde de fazla durulmamıştı açıkçası. Mel B, hamileyken her ne kadar bu cüretkar pozları vermiş olsa da, anne olduktan sonra eski haline göre daha ağır başlı ve abartısız olmuştu.

Carolyn Murphy

Top model Carolyn Murphy, Calvin Klein'in Contradiction parfümünün reklam kampanyalarında rol alarak, Liberty Heights isimli filmde oynayarak ve sayısız dergi kapağını süsleyerek adını duyurmuştu. Ancak Murphy, bebek beklediğini öğrenince, çocuğunu büyütmek için Costa Rica'daki küçük bir sahil kasabasına yerleşip orada bir yandan restoran işletmeye bir yandan da öğretmenlik yapmaya karar verdi. Sekiz aylık hamileyken Vogue Dergisi için çırılçıplak poz vermeyi kabul eden Caroly Murphy, kocaman karnına rağmen güzelliğinden bir şey kaybetmeyen vücudu ve dövmelerle süslü kalçalarıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Biz bu sefer modaya uyamadık

Haberin Devamı

BİZDEN bu konuda tek cesur kadın çıktı. O da, bir dönemin ünlü mankeni ve bugünün başarılı sunucusu İpek Tenolcay oldu. Demi Moore benzeri pozuyla dikkat çeken Tenolcay, böylelikle bizim bu konudaki gururumuzu kurtarmış oldu. O dönemde, estetik olduğu müddetçe hamileyken yarı çıplak resim vermenin kötü bir tarafı olmadığını savunan genç sunucu, pozlarıyla bir kesimden eleştiri alırken, diğerleri de onu ayakta alkışladılar. Tabii ki cesaretinden ötürü... Öteki taraftan, Sibel Can ve Hülya Avşar gibi hamileliklerini neredeyse canlı yayında yaşayan iki ünlümüz, sadece kliplerde ve dizilerde oynayarak ve reklam filmleri çevirerek bu işi götürdüler. Sibel Can, ‘‘Berivan’’ isimli şarkısının klibini hamile olarak çekti ve ‘‘Bize Ne Oldu?’’ dizisinin çekimlerini de o halde tamamladı. Hülya Avşar ise, sahne çalışması, televizyon programları ve bebek bezi reklamları çekerken hamileydi. Onlar, genç sunucu İpek Tenolcay kadar cesur davranmadılar ama, muhakkak kendilerine göre sebepleri vardır!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!