Elmalı Gölü, Doğa Parkı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Elmalı Gölü, Doğa Parkı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Barajın çevresindeki su havzası, yeniden düzenlenince arazi yağmasından da korunmuş olacak.

İstanbul’un içmesuyu kaynaklarından Elmalı Barajı’nı çevreleyen su havzası, kaçak yapılaşmadan korunması amacıyla Elmalı Doğa Parkı olarak düzenleniyor. Gölü çevreleyen yeşillikler arasında oluşturulacak doğa parkında, İstanbullular, piknik yapacak, at binecek, bisikletle dolaşabilecek. Çocuklar da, oluşturulacak küçük bir yapay gölde suyla oynayabilecek. Sporcular, gölde yelken, kürek, sörf yapabilecekler. İstanbullular, evlerinden çok uzakta olmayan mavi gölü kuşatan yeşillikler arasında mutlu bir gün geçirirken, arazi mafyasının yağmasından korunmuş olacak.

Büyükşehir Belediyesi, bu önemli içmesuyu kaynağının korunmasının yanısıra İstanbullular'ın haftasonu dinlenip, eğlenecekleri bir doğa parkı oluşturulması için çalışma başlattı. Hazırlanan projeye göre, Elmalı Gölü çevresinde yapılı-aktif rekreasyon alanlarından oluşan bir doğa parkı oluşturulacak.

Su müzesi, akvaryum

Doğa parkında su müzesi, akvaryum, çocuk doğa kulübü, gençlik doğa kulübü, çocukların oyun oynayacakları yapay göl, gölün ortasındaki yapay adada akvaryum, yaya ve bisiklet yolları, at binme parkurları ile park girişlerinde geniş otoparklar düzenlenecek. Kent merkezine yakınlığı, yeşillikler arasındaki küçük bir göl manzarası ile arazi yağmacılarının iştahını kabartan Elmalı Su Havzası’ndaki boş araziler, Büyükşehir Belediyesi tarafından doğa parkına dönüştürülerek koruma altına alınacak. Çevredeki kaçak yapıların atık sularıyla kirlenmesi üzerine, 5 yıl önce içmesuyu kaynağı olarak kullanılmasından vazgeçilen Elmalı Gölü, boşaltılarak temizlenmişti. Göl havzası, yeni kaçak yapılara karşı İSKİ’nin silahlı timleri tarafından koruma altına alınması ve atıksu girişinin önlenmesinden sonra gölün suyu ozonlama yöntemi ile temizlenerek yeniden içmesuyu olarak verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!