Eleştirmenler zirvesi: Haftanın kahramanı: Walter Mitty

Güncelleme Tarihi:

Eleştirmenler zirvesi: Haftanın kahramanı: Walter Mitty
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 01:36

En iyi sinema yorumcuları haftanın filmlerini değerlendiriyor

Haberin Devamı

Ömür Gedik

HALAM GELDİ
İnsanlığımdan utanarak, törelere lanet okuyarak ve ağlayarak izlediğim bir film oldu. Sesleri bile çıkamadan kocaman adamların karısı olmak zorunda bırakılan oyun yaşındaki kızların dramını anlatan bu filmi herkesin izlemesi ve bir şeyler yapmayı düşünmeye başlaması gerek. Filme emeği geçen herkesi, özellikle de zor performansların altından başarıyla kalkan çocuk oyuncuları tebrik ediyorum. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘AKSAV Sosyal Sorumluluk Ödülü’nü alan Halam Geldi’yi daha pek çok festivalin kataloglarında görmek dileğiyle.

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Günlük hayatın zindanlarından çıkıp düş bahçelerinde hayallerini yaşamak isteyenlere iyi gelecek bir film Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı. Görselliğiyle, söyledikleriyle son zamanların en cesur filmi. Ben Stiller’a hayranlığınız daha da artacak.

Atilla Dorsay

Haberin Devamı

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Evinden dışarı ayak atmamış sıkılgan bir adam, bir fotoğrafın peşine düştüğü yolculukta inanılmaz maceralar yaşar. Bir klasikten uyarlanmış hınzır, esprili ve kendine özgü bir felsefe sunan film, yaratıcı Amerikan sinemasının en iyi örneklerinden.

KUSURSUZLAR
İki kız kardeş, onları birbirine bağlayan sırlar ve ancak finalde ortaya çıkan bir cinayet... Erkekleri sadece aksesuar olarak kullanan yaman bir kadın filmi. Son Antalya Festivali’nin en iyilerinden, kara-film tadı da içeren bir psikolojik serüven. İki başrol oyuncusu da süper.

OLD BOY
Ünlü Kore filminin gerekliliği tartışılır Amerikan kopyası. Özlediğimiz Spike Lee bu kez mizahı geride bırakmış, onun yerine trajik açılımlar yüklenmiş. Bu görkemli aile ve intikam öyküsü, onun en stilize filmi.

Uğur Vardan

Walter Mitty’nİn Gİzlİ Yaşamı
Ben Stiller’ın ‘Forrest Gump’ı da diyebileceğimiz bu yapım, arka planda Life dergisi örneği üzerinden bizim basınımızda da yaşanan güncel sorunları perdeye taşıyor. Bence özellikle gazeteciler bu filme özel ilgi göstermeli!

Berke Göl

KUSURSUZLAR
Kendilerini dış dünyaya kapatan iki kız kardeş arasındaki gelgitli ilişkiyi hakkıyla anlatan senaryosuyla, baştan sona ayakta tuttuğu gerilimli atmosferiyle yılın öne çıkan yerli yapımlarından biri.

Haberin Devamı

OLD BOY
Spike Lee, Park Chan-Wook’un aşırı uçlarda gezinen başyapıtını ortalama bir Amerikan gerilimine dönüştürmüş. Üstelik filmde Lee’nin imzasını görmek de mümkün değil.

PATRON MUTLU SON İSTİYOR
Yılmaz Erdoğan’ın hafif senaryosundan, formüllerden ayrılmayan hafif bir romantik komedi çıkmış.

Kaan Karsan

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Her saniyesinde zekâ barındıran; nadiren tökezlese de ayakta kalmayı başaran The Secret Life of Walter Mitty, her yaş grubuna hitap eden; 2014’ün ilk ve güzel sürprizi. Ben Stiller’ı bir yönetmen olarak kesinlikle ciddiye almamız gerektiğini kanıtlıyor. Önümüzdeki senenin en iyileri arasında adı geçebilir.

KUSURSUZLAR
Senaryosundaki ‘eksikliklere’ ve ‘fazlalıklara’ rağmen özellikle işçiliği ve sinemaya yaklaşımdaki özeniyle dikkat çeken Kusursuzlar, başrol oyuncularının performanslarıyla da ilgiye mazhar. Barış Diri’nin filmin atmosferi üzerinde büyük etkiye sahip müziklerini de anmadan geçmek olmaz.

Murat Erşahin

Haberin Devamı

KUSURSUZLAR
Son derece kişilikli bir film. Dengeli, dağılmayan, yalın ve güçlü senaryo, yönetmenin en ufak detayı kaçırmayan bakışıyla zenginleşmiş. Ramin Matin, ‘Canavarlar Sofrası’nın sürpriz olmadığını kanıtlıyor.

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Buz gibi ve adaletsiz bir dünyada, renksiz, güçsüz ve insansız kaldığımızı haykırıp, emeği yücelten ‘şık’ film, sizin ve sevdikleriniz için, yeni yıl hediyesi adeta! Ben Stiller, yönetmen olarak da parıldıyor!

OLDBOY
Spike Lee imzalı yeniden çevirim, Park Chan Wook’un 2003 tarihli orijinal filminin ruhunu ve otantik biçimini pek de yakalayamıyor.

Esin Küçüktepepınar

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Hayatın aynası olarak medyanın şerefine, izleyin!

Olkan Özyurt

Haberin Devamı

KUSURSUZLAR
Ramin Matin şık bir kadın filmi çıkarıyor. Emine Yıldırım’ın incelikli senaryosu, Matin’in stilize yönetmenliği ve üst düzey oyuncu performansları, ‘Kusursuzlar’ı unutulmaz kılıyor… Yılın ilk haftasının kaçırılmaması gereken filmi…

OLDBOY
Park Chan Wook’un filminin Spike Lee’nin versiyonu, vasat bir yeniden uyarlama olarak kalıyor. Lee orijinal filmin üzerine bir şey koyamamış.

Nil Kural

KUSURSUZLAR
İki kız kardeş arasındaki diyalogların, atmosferin ve oyunculukların dikkat çektiği film, sezonun en iyi yerli yapımlarından biri.

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI
Biten meslekler ve düzenle ilgili tespitleriyle güçlü olsa da karakterin değişimi filme zarar veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!