Eğitmen gözüyle

Güncelleme Tarihi:

Eğitmen gözüyle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Birkaç tavsiye

BU kez size beslenmeden söz edeceğim. Deneyip de kesin kurama bağladığım gerçek şu: ben kedi ve köpeklerimi kesinlikle iyi marka bir kuru mama ile besliyorum ve hiç beslenme problemi yaşamıyorum. Her köpek ve kedi sahibine de kuru mama tavsiye ediyorum. Köpeğinizi doğru bir şekilde besleyip beslemediğini öğrenmek istiyorsanız, dışkısını kontrol edin. Eğer çok katı ise iyi değil. Lif gerekli demektir.

Köpeğiniz obursa, yalnız bir kişi yemeğini versin ki ne yedirdiği belli olsun. Herkesi acındırarak ona çok mama verilmesini gayet iyi becerir. İşte kilo yapan bu ekstralardır.

Kalsiyum köpek için çok gereklidir. Eğer kuru mama ile beslemiyorsanız, özellikle peynir ve kemik parçalarını ihmal etmeyin.

Köpeğiniz eğer şişmasa haftada bir gün hiç yemek vermeyin.

Köpeğinizin deniz suyu içmesi ardından da kusması telaşlanacak birşey değildir. Deniz suyu bir mushildir.

Köpeğe ödül şekerini yalnızca bir kişi ve sınırlı vermelidir. Herkes ona şeker veriyorsa bu çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Köpekler için hazırlanmış ödül çikolataları da öyle gelişigüzel verilmez. Küçük ırklar günde bir adet, orta boylara iki, irilere de günde enfazla üç adet veriniz.

Kendi yemeklerinizin yağını asla ona ayırmayın. İlle de verecekseniz tazeyken verin, bekletmeyin.

Et, pirinç, havuç karışımı mükemmel bir yemektir. Ancak etin yağını alırsanız, pirinci az bişirirseniz ve havucu fazla koyarsanız işi bozarsınız.

Eğer köpeğiniz fazla sinirli. sıkıntılı , asabi ve hareketli ise yarım litre üzüm suyuna bir çorba kaşığı bal karıştırıp içirin. Sakinleşir.

Pirzola ve tavuk kemiğini asla, ama asla köpeğe vermneyin.

Haydi kolay gelsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!