Efsane Muppet Show geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Efsane Muppet Show geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Yönetici Kermit, süslü Miss Piggy, huysuz Statler & Waldorf, dublör Gonzo ya da vahşi Animal... Hepsi müthiş kukla karakterler. Jim Henson’ın 1960’larda televizyon şovu olarak yarattığı Muppets’da tanıştığımız bu ekiple, yeni filmleri sayesinde tekrar buluşuyoruz.

Haberin Devamı

Her şeyi o yarattı

JIM HENSON

/images/100/0x0/55ea2582f018fbb8f86e0cc5

The Muppet Show ya da kısaca Muppets, kuklalarla hazırlanmış bir televizyon şovu. 1976-1981 arası Jim Henson ve ekibi tarafından yapıldı. Gösterinin yıldızı, Susam Sokağı çocuk programında da ana karakter olan Kermit. Henson (1936-1990) veya James Maury Henson Washington, DC’de bir banliyöde büyüdü. Maryland Üniversitesi’nde okurken, Washington kanalı için bir kukla gösterisi ve ilk Muppets (Kermit dahil) geliştirilmesi, okul boyunca da beş dakikalık bir televizyon programı adlandırılan Sam and Friends’i yaptı. Mezun olunca 1960’da yardımcılarıyla televizyon reklamları ve programlarına kısa gösteriler yaptı. Susam Sokağı 1969’da televizyonlarda görünmeye başladı. Muppets Henson ve insansı hayvanları olağanüstü popüler oldu. Muppet Show’un 1976 İngiltere prömiyeri uluslararası bir izleyici kitlesi (yaklaşık 100 ülkede gösterildi) kazandırdı ve kısa sürede bunu hareketli görüntüler The Muppet Movie (1979), The Great Muppet Caper (1981), The Muppets Take Manhattan (1984) izledi.

Haberin Devamı

6.5 MİLYON HASILAT

Muppets ABD’de geçen yıl beyazperdeye yansımıştı. Eleştirmenlere göre 1981’deki ‘The Great Muppet Caper’dan sonraki en güzel film. Vizyona girdiği ilk gün 6.5 milyon dolar hasılat yapıp birinci sıradaki Twilight’ın arkasına yerleşti. 1996’da ‘Muppet Treasure Island’  çekilmişti sevimli kuklalar için. 12 yılın ardından yönetmenliğini James Bobin’in üstlendiği bir macerayla geri dönüyorlar: Gary (Jason Segel) ve Mary (Amy Adams), Los Angeles’da tatil yaparken petrolcü Tex Richman’ın (Chris Cooper) Muppets’ın mabedi Kukla Tiyatrosu’nu yıkmak istediğini öğrenir. Walter’ı da alıp,  hemen plan yapan ikili ‘En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası’ıyla 10 milyon doları toplamaya karar verir. Ama şovun baş kahramanları Kermit, Miss Piggy, Fozzie, Gonzo ve Animal dünyanın farklı köşelerine dağılmıştır. Fozzie, Reno’da Moopets adlı bir grupta sahne almaktadır. Miss Piggy, Vogue Paris’te büyük beden moda editörüdür; Animal, öfke kontrolü için Santa Barbara’da bir klinikte yatmaktadır. Gonzo ise tesisatçı patronu olmuştur.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER SIRAYA GİRDİ

Muppet Şov’un televizyon serisinde her seferinde bir ünlü konuk oluyordu. Hepsinin tek bir şansı vardı, sadece John Denver iki kere görülmüştü. Listede Peter Sellers, Star Wars ekibi, Steve Martin, Roger Moore, Johnny Cash, Vincent Price, Sylvester Stallone, Alice Cooper, Julia Andrews ve Charles Aznavour da vardı.

MISS PIGGY’YE ÖZEL 12 KOSTÜM

- Filmde 120’den fazla kukla kullanıldı.
- Miss Piggy için 12 kostüm yapıldı. Ayakkabıları Christian Louboutin ve son sahnede giydiği elbisesi Zac Posen tarafından özel yapıldı.
- Finaldeki 100 dansçının yer aldığı ‘Everthing’s Great’in tekrar dans sahnesi için Hollywood Bulvarı iki gece kapatıldı.
- Beverly Hills’deki Greystone malikanesi, Kermit’in malikanesi oldu.
- Miss Piggy’nin Vogue Paris ofisi, Bel Air’deki Pink Palace malikanesinde çekildi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN MEŞHUR KUKLALARI

ŞOVUN EFENDİSİ KERMİT

Muppet Show’un yönetmeni. Üstün sabrı sayesinde şovdaki tüm oyuncuların kaprisini çekiyor ama bir onları yönetmeyi çok iyi biliyor. Miss Piggy sürekli ‘The Muppets Take Manhattan’ filminde evlendiklerini söylese de, Kermit bunun filmde kaldığını ısrarla  belirtiyor. Yaratıcısı Henson ölene dek Kermit’i kendisi oynattı. 2002’den beri Hollywood Şöhret Yolu’nda yıldızı var.

KÖTÜ ESPRİCİ FOZZIE BEAR

Gösterinin stand-up’çı ayısı ve Kermit’in gizli sağ kolu. Turuncu-kahve bu sevimli ayı, özellikle kötü esprileriyle öne çıkıyor. En iyi arkadaşı Kermit olsa da hiçbir zaman aynı fikre sahip olamıyorlar.

RUHU STAR MISS PIGGY

Haberin Devamı

Gösterinin divası ve Kermit’in belalısı. Doğuştan star olduğunu düşünen, her seferinde seksiliğini öne çıkaran bir domuz. Hedefine ulaşmak için her şeyi yok ediyor ve şarkılarıyla göz dolduruyor.

HUYSUZ AMA SEVİLEN İHTİYARLAR STATLER&WALDORF

Sadece bölüm sonlarındaki  kısa diyaloglarıyla bile şovun en sevilenleri olmayı başardılar. Her zaman locadalar ve söyleyecek iki çift kelimeleri hep var ve bunlar genelde hiç de iyi şeyler değil. Müthiş kahkahaları da meşhur. O kadar ilgi gördüler ki, onlar için özel ‘Balkondan Statler&Waldorf’ şovu bile hazırlandı.

DAVUL YİYEN HAYVAN ANIMAL

Müzik grubunun bateristi. Onu canlandıran Frank Oz, Animal’ı beş kelimeyle özetliyor: Seks, uyku yemek, davul ve acı! Bağırmaları ve davulunu yemeye çalışmasıyla meşhur.

Haberin Devamı

ACIDAN ZEVK ALAN DUBLÖR GONZO

‘Büyük Gonzo’ olarak adlandırılan Gonzo, ekibin dublörü. Suratına yediği güllelerin acısına rağmen hayattan zevk alan mavi tüylü bir karakter. Kötü oyuncu olmasına rağmen her yaptığını ‘artistik’ olarak niteliyor, çok da romantik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!