Eczanede satılan çay

Güncelleme Tarihi:

Eczanede satılan çay
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeşil çayın özünden elde edilen Additiva Green Tea adlı ürün Türkiye'de

Additiva Yeşil çay, limon-misket limonu tadında, içimiyle ferahlık ve tazelik hissi veren uyarıcı, canlandırı ve lezzetli bir çay. Çayın aromatik tadı, limon tozu ve C vitamini ilavesiyle daha da lezzetlendirilmiş. Çayın ayırıcı özelliği yalnızca tadı değil. Başta ABD ve Japonya olmak üzere birçok ülkede yapılan araştırmalar yeşil çayın sağlığa sayısız yararı olduğunu kanıtlamış.

Uzmanlar yeşil çayın insan sağlığına faydasını saymakla bitiremiyorlar: ‘‘Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor. Kolesterol, tansiyon ve kan şekeri seviyesini düzenliyor. Damar sertliğini önlüyor. Doğal kafein içerdiğinden merkezi sinir sistemini uyararak yorgunluk, stres ve depresyonu ortadan kaldırıyor. Dikkat süresini ve öğrenme yeteneğini artırıyor. Bakteriler ve grip virüsü ile savaşıyor. Migren üzerinde etkili. İdrar söktürücü özelliği ile zayıflama rejimlerine yardımcı oluyor. Diş çürümesini ve kemik erimesini önlüyor.’’

Peki bir çay bu kadar derde nasıl deva? Yeşil çayın içinde polifenol, kafein, karoten, C ve E vitaminleri ile selenyum ve magnezyum mineralleri var. Bu mineraller hücrelerin tahrip olmasını önleyerek yaşlanmayı geciktiriyor.

Başta güneşin zararlı morötesi ışınları olmak üzere çok sayıda çevresel ve fiziksel faktör hücrelerin zaman içinde tahrip olmasına yol açmakta. Kansas Üniversitesi araştırmacılarının son bulgularına göre günde dört bardak içilen yeşil çay ise hücreleri tahrip olmaktan koruyor.

Amerikan Sağlık Vakfı Başkanı Dr. John Weisburger yeşil çayın içindeki yaşlanmayı geciktiren bileşikler, bu amaçla üretilmiş vitaminlerden çok daha etkili olduğunu söylüyor.

Yeşil çay özüne doğal kafein ve C vitamini eklenerek bir içecek tozu haline getirilen bu ürünün adı Additiva Green Tea. Almanya'da yüksek teknoloji ile elde edilen hayat iksiri çay artık Türkiye'de. İlk kez ithal edilerek eczanelerde satılmaya başlandı.

Limon-misket limonu tadındaki yeşil çayın hazırlanması da son derece pratik. Şeker içerdiğinden ayrıca tadlandırıcıya gerek kalmıyor.

Poşet bardağa boşaltılıp üzerine sıcak su konuyor. Biraz karıştırılıyor ve ortaya insanı anında ferahlatan içecek ortaya çıkıyor. Küçük bir not: Additiva Green Tea sadece eczanelerde satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!