DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 01:09

Haberin Devamı

Yerçekimi

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky’nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir... Sandra Bullock ve George Clooney’nin başrollerinde oynadığı, 10 Dalda Oscar adaylığı bulunan Yerçekimi filmi, izleyiciyi uzayın derinliklerinde bir keşfe çıkarıyor.

Erkekler

Adem Yunus kariyeri başarılarla dolu olan ünlü bir avukattır. Mutlu bir evliliği varken yaptığı bir hata her şeyi mahveder. İlişkisinde hiçbir sorun yokken karısını aldatan Adem, bu hareketi karşısında herkes kadar şaşkındır. Bunun sonrasında erkeklerin doğasını incelemeye başlar ve erkeklerin neden kadınları aldattığını çözmeye kararlıdır. Ünlü ve başarılı bir psikiyatr olan Nazım’la yolları da böylece kesişmiş olur. Adem diğer erkeklerden pek de farklı olmayan sıradan hikayesini anlatmaya başladıkça, evliliğinde ve aile ilişkilerinde sorunlar yaşayan Nazım’ın da bu sorunlarla yüzleşmesini sağlar. Yönetmenliğini Faruk Aksoy’un yaptığı filmde, Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan ve Asuman Dabak rol alıyor.

Diana

Haberin Devamı

1997’de şüpheli bir trafik kazası ile hayatını kaybeden Prenses Diana’yı beyazperdeye taşıyan film, Leydi Di ve onun Dodi Fayed’den önceki Pakistanlı sevgilisi kalp cerrahı Hasat Khan ile olan ilişkisine odaklanıyor. Kimilerine göre Dr. Hasnat Kahn, Leydi Diana’nın hayatının aşkıydı ve iki yıl süren bu ilişkiden sonra derin bir aşk acısı yaşamaya başladı. Bu süreçte Dodi Al-Fayed ile birlikte olmaya başlaması kimilerine göre Kahn’ı unutumadığı ve bu şekilde cezalandırdığı içindi. 1997 yılında şaibeli bir trafik kazası meydana geldi ve henüz 36 yaşında Leydi Diana, tüm bu sırları da yanına alarak hayata veda etti. Bu kaza sadece kraliyet ailesi için değil, tüm dünya için büyük bir şoktu.
Prenses Diana ve Hasnat Kahn’ın 1995-1997 yılları arasında yaşadıklarından yola çıkarak Prenses’in bu dönemini anlatan filmin yönetmenliğini Oliver Hirschbiegel üstlenirken başrolde Naomi Watts’ı seyrediyoruz.

Kapalı Devre

Haberin Devamı

Uluslararası çapta terörist olmakla suçlanan tehlikeli bir grup, bir sabah Londra’ya saldırıda bulunur. Bu patlama sonrasında terörist gruptan sadece bir kişi hayatta kalmıştır. Farroukh Erdogan isimli bu terörist patlamanın ardından tutulanır ve hapse gönderilir. Ülkenin gündemindeki en önemli olay haline gelen saldırı, titiz bir dava sürecine tabi tutulacaktır. Hükümetin elinde hiçkimsenin bilmediği gizli bir kanıt vardır ve başsavcı dava için Claudia Simmons isimli başarılı bir avukatı atar. Dava gününden bir gün önce Farroukh Erdogan’ın avukatı öldürülür ve yerine hükümetin atadığı Martin Rose getirilir. İşin ilginç yanı ise Martin ve Claudia’nın eskiden sevgili olmalarıdır. İki eski sevgilinin iki karşıt tarafı savunmak için atandığı bu davada, birbirleriyle herhangi bir bilgi paylaşması kesinlikle yasaktır. İkili, ilişkilerine ve mesleklerine duydukları sadakati sınayacakları oldukça zorlu bir göreve atılmıştır.

Sev Beni

Haberin Devamı

Cemal Ukrayna’ya bir seyahat için gider. Gece gezmeye çıktığında, genç ve güzel Sasha ile tanışır ve beraber olmak için bardan ayrılırlar. Fakat gecenin devamı alışılageldik gibi olmayacaktır. Bir yanda Kiev’in büyüleyici güzelliği diğer yanda bu ikilinin başlarına gelen sıkıntılar, iki genç insanı birbirine daha çok yaklaştıracaktır. Aşk onları hiç beklemedikleri bir yerde ve zamanda yakalamıştır ama ikisinin de birbirinden sakladığı oldukça önemli sırlar vardır: Cemal evlenmenin arifesindedir, Sasha’nın ise bir sevgilisi vardır... Başrollerini Viktoria Spesivtzeva ve Ushan Çakır’ın paylaştığı yapım, Mehmet Bahadır Er’in son uzun metrajlı filmi.

Haberin Devamı

Bir Hurdacının Hayatı

Olağanüstü bir cesaret ve umut öyküsü anlatan, Danis Tanovic´in bu son dramının kahramanları, kendilerini oynayan amatör oyuncular. Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç bela kazanmaktadır. Eşi düşük yaptığında hastane, bebeğin alınması için gereken ameliyat için o kadar yüksek bir meblağ talep eder ki sigortaları olmadığı için ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar. Belli ki Nazif on gün boyunca daha çok çalışarak eşinin hayatını kurtarmak için daha fazla hurda demir toplayacaktır. Nazif ve eşi Senada, on gün boyunca çağdaş dünyanın her türlü baskısına ve umursamazlığına maruz kalacaklardır. Film, Nazif Mujic’e En İyi Erkek Oyuncu dalında 2012 Berlin Jüri Büyük Ödülü’nü kazandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!