DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

Haberin Devamı

Daha İyi Bir Hayat

Cedric Kahn’ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Guillaume Canet ve Leila Bekhti var. İş arayan Fransız aşçı Yann’ın (Canet), Nadia’ya (Bekhti) aşık olmasıyla başlayan filmde Yann, bir gün Paris yakınlarında hep birlikte vakit geçirirlerken şans eseri terk edilmiş bir ev bulur. Restoran kurmak için son derece elverişli olan bu mekânın satılık olduğunu öğrenmeleriyle hem Yann’ın hem de Nadia’nın zihninde daha iyi bir hayatın resmi çizilmeye başlar.

Azraili Beklerken

Yönetmenliğini Vincent Paronnaund’un üstlendiği film, bir kavga sırasında eşinin, dünyaca ünlü virtüöz Naser’in kemanını kırması üzerine Naser’in tüm yaşama isteğini kaybetmesini anlatıyor. Başrolleri Mathieu Amalric ve Edouard Baer’in paylaştığı filmde Naser, sekiz gün boyunca Azrail’in kendisini ziyaret etmesini bekliyor ve sonunda Naser’i hayata küstürenin gerçekte ne olduğu açığa çıkıyor.

360

Haberin Devamı

Farklı şehirlerde, farklı yaşamlar süren insanların hayatlarını, bir aşk hikâyesi çevresinde kurgulayan filmin yönetmenliğini ‘Tanrılar Şehri’ ve ‘Körlük’ filmleriyle tanıdığımız Fernando Meirelles üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins, Rachel Weisz, Jude Law, Ben Foster ve Moritz Bleibtreu gibi isimlerin yer aldığı 360; Viyana’da başlıyor ve Paris, London, Bratislava, Rio, Denver ve Phoenix şehirlerinin manzaralarından kesitler sunuyor.

Ruh Eşim

Jean Marc Vallêe’nin yönettiği filmdeki öykülerden biri, eski karısı ve sevgilisi arasında gidip gelen Antoine’a odaklanırken diğeri 1960’ların Paris’inde Down sendromlu oğlunu korumaya çalışan genç bir anneyi anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosundaysa Vanessa Paradis, Kevin Parent ve Helene Florent var.

Apollo 18: Ölüm Yolculuğu

Başrollerini Warren Christie, Lloyd Owen ve Ryan Robbins’in paylaştığı film, 1974’te iptal edilen Apollo 18 görevinin, aslında gerçekleştiği fikri üzerine odaklanıyor ve iki astronotun uzayda yaşadıkları dehşet anlarını gözler önüne seriyor.

Atatürk Belgeseli

Yönetmenliğini ve yazarlığını Tolga Örnek’in yaptığı Atatürk Belgeseli, bir insan, bir asker ve bir lider olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğini bir milletin uyanışıyla birlikte ele alıyor. Beş binden fazla fotoğraf ve pek çok arşiv kaynakları taranarak iki yılı aşkın bir sürede hazırlanan belgesel, Atatürk’ün 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntıları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu dönemin olaylarına ışık tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!