Düzenli bakım

Güncelleme Tarihi:

Düzenli bakım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 00:00

Bilimadamlarının keşifleri ve yeni teknolojik ürünler sayesinde, cildimiz hakkında bildiklerimize her gün bir yenisi ekleniyor. Ancak onun hakkında tek değişmeyen şey; ister 20, ister 30, 40 ya da 50 yaşında olalım, düzenli bakımla her yaşta sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabileceğimiz...

20’den itibaren bakım

Bu yaşlar, aslında cildin olumsuz dış etkenlerden çok fazla zarar görmediği dönemlerdir. Zaten 20’lerdeki bir cildin savunma mekanizması da oldukça güçlüdür. Yine de onu bir sonraki 10 yıla hazırlamak için düzenli cilt bakımının yapılması şart.

Cildi, yüzeyde biriken ve ince bir tabaka halinde kaplayıp nefes almasını güçleştiren yağ tabakasından kurtarmak için düzenli aralıklarla matlaştırıcı maskeler uygulamak, takviye olarak yoğun nemlendirici ürünler kullanmaya başlamak, akne ve siyah noktalara karşı temizliğine önem vermek gerekiyor.
/images/100/0x0/55eb63b0f018fbb8f8bdfccc


30’dan itibaren bakım

Özellikle göz kenarlarında ilk ince kırışıklıklar bu dönemde ilk göze çarpan yaşlılık belirtileridir. Zararlı UV ışınları, az uyku, fazla stres, sigara, alkol gibi etkenler, cildin gereğinden fazla yıpranmasına neden olabilir. Özellikle bu dönemlerde cildin gece ve gündüz olmak üzere düzenli nemlendirilmesi ve bakımının yapılması gerekiyor.

Özellikle kullanılan gündüz kremlerinin güneş koruma faktörü içermesi ve cildin baş düşmanı serbest radikalleri nötralize ediyor olması önem kazanıyor. Özel etkili bakımlar, cildi bu yaşlarda hem besliyor hem de kırışıklıkların önlenmesinde rol oynuyor.

40’tan itibaren bakım

Artık cildinizle ilgili birtakım sihirbazlıkların yapılma vakti. Her cildin ihtiyacı olan yoğun içerikli kremler, gece ve gündüz bakımlarının etkisini artırır. Düzenli olarak yapılan bakım kürlerinin de cilt elastikiyetini artırıcı etkileri vardır.

Peeling ve maskeler, cilt tonunun daha düzenli dağılımını sağlar. Özel etkili ürünler ise kırışıklıkların kaybolmasını sağlayıcı rol üstlenir. 40’lı yaşların ilk dönemlerinden itibaren rafine içerikli formüller cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır ve ihtiyacı olduğu bölgelerde ona derin bakım sağlar.

50’den itibaren bakım

Hormon düzeyinin azalmaya başlamasıyla birlikte ciltte de birtakım değişiklikler meydana gelir. Artık eskisinden daha kurudur ve daha ince bir yapısı vardır. Bu dönemde nemlendirme ve yoğun etkili içerikler, eskisinden çok daha fazla önem taşımaya başlar.

Özellikle cildi besleyici ve temizliğini sağlayıcı ürünler kullanmak, cildi zararlı UV ışınlarına karşı korumak ve pigment lekelerinin oluşumunu önlemek amacıyla güneşten uzak durmak gerekir. Yüksek teknolojili gerginleştirici etkisi bulunan ürünler, yüz hatlarını belirginleştirir, kırışıklıkları doldurur ve beslenmesini sağlar.

Yoğun bakım

programı

Beden ölçülerinden ve yüz kontüründe oluşan bozukluklardan rahatsız birçok kadın, yaz öncesi yoğun bakıma giriyor. Erenköy Bağdat Caddesi’nde bulunan Enes Bio Estetik ve Güzellik Center, ’güzellik yoğun bakım programı’ başlattı. Bu programda yüz ve boyun kaslarını sıkılaştıran Myo lifting sistemi, cilt hücrelerini besleyerek kan dolaşımını destekleyen saf oksijen kür programları, meyve asitleri ile yapılan peelingler, ciltteki lekelerin rengini açan kürler yer alıyor. Program hakkında detaylı bilgiye www.enesbioestetik.com’dan ulaşabilirsiniz.

Sıkı ve seksi bacaklar

Bacaklarınıza yapılan komplimanları hayatınızın uzunca bir döneminde duymaya devam etmek istiyorsanız, o zaman doğru beslenme, egzersiz ve özel bakım üçlüsünü kesinlikle es geçmemeniz gerekiyor.

u yaz kısa olacak... Bu söylediklerimiz sadece moda trendleriyle ilgili. Şortlar, mini etekler, seksi bikiniler ve mayolar bu yaz kadınları baştan çıkarmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda bacakları da gün ışığına çıkarıyor. Yeni sezon koleksiyonları vitrinleri süslemeye başlarken, bizim de bacaklarımızla ilgili yeni kararlar almamız gerekiyor.

Güzel bacaklar

Bacakların en büyük düşmanı şüphesiz selülitler. Hatta bazıları bacaklardan daha yukarıya, kalçalara kadar çıkabiliyor. Üstelik kadınların yüzde 80’ine yakını portakal kabuğu görünümünden şikayet ediyor. Artık hepimiz selülitlerin ana nedeninin kadınların bağ dokusuyla ilgili olduğunu biliyoruz. Hamilelik döneminde daha rahat esneyebilmesi için biraz daha gevşek olması da bizim şanssızlığımız.

Öte yandan yağ hücrelerinin kapladığı alanın yeterli olmaması, cilt yüzeyinde dalgalanmaların oluşmasına yol açıyor. Ayrıca kötü kan dolaşımı, hormonal değişimler, fazla kilolar, dış etkenler ve güneşin zararları da cildin yapısını etkiliyor. Peki, ne yapmalı?

Selülit hayatımızda karmaşık bir problem olduğundan, onunla kalsiyum ağırlıklı beslenme, egzersiz ve düzenli bakımla başa çıkmamız gerekiyor. Bunun anlamı sadece krem kullanarak selülit görüntüsünden kurtulmanın söz konusu olmadığı... Ancak özel losyonlar, jeller ve kürler, düzenli kullanıldıklarında cildin yapısında olumlu gelişmeler kaydedilebiliyor.

Yeni nesil anti-selülit ürünleri selülitin oluştuğu yerde etkili oluyorlar. Yağ hücreleriyle savaşıyorlar. En büyük silahları da üzüm ekstreleri ve kafein gibi içerikler... Vücudun kendi enzimlerinin harekete geçmesini ve yağları yakmasını sağlıyorlar. Selülite karşı geliştirilen başka bir silah da kan sirkülasyonunun düzeltilmesi. Bitkisel içerikli ürünler, cildin pürüzsüz ve gergin bir görünüm kazanmasını sağlıyor.

ÜRÜN MARKET

Gençlik

mucizesi


Güzelliğine önem veren, yılların yıpratıcı etkilerine dur demek isteyen kadınlar için yepyeni bir seçenek "Frownies Yüz Bantları". Cildin yaşın ilerlemesine bağlı olarak verdiği tepkileri, yüzünüzdeki çizgileri, yüz kaslarını uyurken eğiterek minimuma indiriyor ve düzenli kullanım sonunda pürüzsüz bir cilde sahip olmayı vaat ediyor. Önemli bir gece öncesi, minimum 2-3 saat kullanıldığında kısa sürede etkisini gösteriyor ve gözle görülür bir etki yaratıyor.

Haftanın her günü sağlıklı cilt

L’Oreal Paris, yepyeni bir bakımla kadınların en büyük sorunu temizliğe kökten bir çözüm öneriyor; "Pürüzlere Karşı Düzenleyici Bakım". Pore Target teknolojisiyle geliştirilen yeni ürün, cildi derinlemesine arındırıyor ve pürüzlerin oluşumuna karşı koruyor. Bu teknoloji ile pürüzlerle tam kaynağında, gözeneklerin kalbinde savaşıyor. Günden güne aşırı sebumu emiyor, böylelikle cilt daha az yağlanıyor ve mat bir görünüm kazanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!