Duvar saatini geri getiren marka

Güncelleme Tarihi:

Duvar saatini geri getiren marka
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Belki 1970’lerdeki kitsch modeller yüzünden, belki 80’lerde hayatımıza giren dijital tasarımlar nedeniyle duvar saatlerini unuttuk. Telefonumuzdaki, kolumuzdaki, müzik setimizdeki, DVD oynatıcımızdaki saatlerle yetinmeye başladık. Oysa duvar saati yalnızca saat değil bir ev aksesuvarıydı ve öyle kalmalıydı. Bu durumun farkında olan eski reklamcı Tuba Kadıoğlu, üç ay once Klock adlı duvar saati markasını piyasaya çıkardı. Hedefi her eve, her zevke, her bütçeye uygun bir duvar saati yaratmak.

Haberin Devamı

Tuba Kadıoğlu, ABD’de Notre Dame Üniversitesi’nde reklam ve pazarlama okudu. Türkiye’de önce çokuluslu bir şirketin pazarlama departmanında çalıştı, sonra birkaç arkadaşıyla kendi reklam şirketini kurdu. Kurumsal kimlik, broşür ve ürün tasarlıyordu. Bir süre sonra kendine ait bir marka yaratmaya karar verdi. Duvar saati onun için biçilmiş kaftandı: "Oldum olası kol saatleriyle aramda bir aşk vardır. Ortaokuldan beri koleksiyonerim, kıyafetime uygun saat takarım. Duvar saatlerini yaratıcılığı sınırlamadığı ve oyun alanı geniş olduğu için seçtim. Her tasarımcının fark yaratabildiği bir ürünle uğraşması gerek. Benim fark yaratabildiğim ürün bu."

Reklam ajansındaki arkadaşlarının da desteğiyle, markasına akılda kalan ve ürünü çağrıştıran bir isim buldu: Klock. Ardından yapı fuarlarına katılıp, müşterinin ne istediğine dair araştırmalar yaptı.

Kadıoğlu, saat tasarımına bilgisayarda başlıyor. Desenine ve şekline ekranda karar veriyor. Hangi malzemenin kullanılacağı sonradan belirleniyor: "Osmanlı koleksiyonunda kaftan şeklinde saatlerimiz var. İlk ürettiğimiz kaftan saati ahşap atölyesinde ben kestim. Üzerine boncukları dizdim, kadifeleri kesip yapıştırdım. Ustalar ne demek istediğimi ancak bitmiş halini görünce anlıyor. Yapmak istediğim şeyi anlayınca fikir de veriyorlar. Eskitme tekniği uygulayalım mı, ahşabı çatlatalım mı diye soruyorlar. Çok yaratıcı şeyler ortaya çıkıyor." Saatler mobilya, ayna ve varak ustaları tarafından üretiliyor.

"Tek bir amacım var" diyor Tuba Kadıoğlu. "Postmodern, modern, klasik, feng shui’ye göre döşenmiş, şark kültürünün izlerini taşıyan, deniz kenarında, dağ başında, müstakil, bahçe katı ne tip olursa olsun her eve girebilmek."

HER SAATE BİR ŞEHİR ADI

Klock saatlerinin şu anda 150 çeşidi var. Her tasarım bir şehrin adını taşıyor. Osmanlı serisindeki saatler eski şehirlerin, çocuk saatleri fantastik şehirlerin isimlerini almış. Ama Paris saatine Eyfel Kulesi koyacak kadar da aşırıya kaçmıyor. "Daha İstanbul’a layık bir tasarım yapamadım" diyor.

İNTERNETTE VE EVERYTHING MAĞAZALARINDA

Klock saatlerinin her modelinden sınırlı sayıda (en az 20, en fazla 100) üretiliyor. 40 YTL’ye de saat var, 400 YTL’ye de. Ama 100 YTL’ye çok güzel bir ev hediyesi alabilirsiniz. Saatler şu anda İzmir, İstanbul ve Ankara’daki Everything mağazalarında ve www.klock.com.tr adresinde satılıyor. İnternetten alınan saatler Türkiye’nin her yerine gönderilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!