Dünyanın en şık erkekleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en şık erkekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zengin ve ünlü erkekler de giysilerini kendileri seçiyor. Onlar mı giysilere gidiyor, giysiler mi onlara geliyor bilinmez ama, nelerden hoşlandıklarını çok iyi biliyorlar. Ünlü erkek dergisi Playboy, en şık on erkeği seçti.

Playboy, erkek modasının yükseldiği şu günlerde çok iyi bir zamanlamayla ‘‘En iyi giyinen erkekler’’ listesini yayınladı. Listeyi oluşturanlar, başarılı, ünlü erkekler ve yakışıklı olma problemleri yok. Aralarında kimler yok ki, aktör, belediye başkanı, haber spikeri, yazılım patronu...

Sözgelimi ünlü Amerikalı film oyuncusu Michael Douglas, ‘‘Wall Street’’, ‘‘Temel içgüdü’’ ve ‘‘Kusursuz Cinayet’’ filmlerinin kostümlerine imza atmış Ellen Mirojink'in sadık hayranı. Douglas, kostüm tasarımcılarını çok tuttuğunu, çünkü Amerikan tasarımının popüler olmadan çok önce moda trendlerini oluşturduklarını söylüyor.

En iyi giyinenler listesinde yer alan San Francisco Belediye Başkanı Willie Brown ise gardrobunu sonsuz bir güvenle tasarımcılara emanet ediyor. ‘‘Onlar bir cebi veya kravatı öyle değil de böyle tasarlamışlarsa mutlaka iyi bir nedenleri vardır. En iyisi bu işi iyi yaptıklarına inanmak. Nasıl olsa siz onlar kadar iyi olamazsınız.’’

Playboy dergisinin en şık on erkek listesinde yer alanlar kendilerine özgü bir uslupla söz ediyorlar modadan. Üstelik moda konusunda eksikleri olsa da aldırış etmiyorlar.

Mıchael douglas

Bir smokin kralı

‘‘Alışverişten hoşlanan biri değilim. Ama giyim kuşam alışverişi, benim işimin bir parçası. Giysilerden yararlanıyorum açıkçası’’ diyen ünlü aktör özellikle törenlerde giydiği smokinlerle ünlü. Oscar törenlerine nasıl giyineceği aylar öncesinden planlanıyor. Ünlü moda tasarımcılarının ‘‘armağanları’’ sayesinde Oscar'larda imajını ‘‘parlatıyor’’. Ama Douglas, bu konuda bugünlerde fikir değiştirmiş gibi. ‘‘Biz oyuncular kolaylıkla çok sattırıyoruz. Artık kendi takım ve smokinlerimizi bizzat almamızın zamanı geldi’’ diyor.

WIll SmItH

Her tarzın adamı

Belki de günümüz erkeğinin giyim tarzının ne denli geniş bir yelpazeye yayıldığının en iyi örneği. Onu ‘‘Men in black’’ filmindeki takımlarla da görebiliyorsunuz, bugünlerde benimsediği golf tarzıyla da. Beklenebildiği gibi gardrobu en geniş ünlülerden. Eğer müzik ya da filmlerde olduğu kadar, spor alanında da hayran-larını etkilerse kitlelerin beyzbol kepi ve jarselere bürüne-ceğine kesin gözüyle bakılıyor.

matthew broderıck

Giyinmeye evet, reklama hayır

Ünlü Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusu Matthew Broderick giyinmeyi sevdiğini, ama kimden giyindiği konusunda konuşmaktan hoşlanmadığını söylüyor. Modern çizgilerden hoşlanan oyuncu, kendisi gibi oyuncu olan eşi Sarah Jessica Parker'la giyim kuşam konusunda uyuşmaktan hayli memnun.

lawrence ellıson

Brioni hayranı

Yazılım devi Oracle'ın başındaki kişi olarak Bill Gates'in tam bir antitezi. ‘‘Eskiden terzilerden giyinirdim ama şimdi Brioni'nin hayranıyım’’ diyor. Klasik ve askeri çizgileri sevdiğini söyleyen Ellison, yanında bir stilist olmaksızın seçiyor giysilerini. Ve alışverişini kendisi yapıyor.

matt lauer

Yardımcı yok

Ünlü haber spikeri Matt Lauer giyim konusunda kimseden yardım almıyor. Ne bir stilisti, ne de giyinmesine yardımcı olan birisi var. Evde giyiniyor. İsim zikretmekten hoşlanmadığını söylese de Armani ve Ermenegildo Zegna'dan giyindiği biliniyor. Modaya yakın birisi, çünkü nişanlısı bir model.

Patrıck ewıng

Ekstra büyük

Ünlü sporcu boyu ve bedeni yüzünden özgürce alışveriş yapamadığını söylüyor. Giysilerinin büyük bölümü Donna Karan imzalı ve özel yapım. Basket dünyasında sporcuların rekabeti soyunma odasına taşıdıklarını ve birbirlerinin giyimine dikkat ettiklerini söyleyen Ewing, ‘‘Birisinin kravatını beğenmezsek, hemen söyleriz’’ diyor.

dylan Mcdermont

Şal desenli kravat meraklısı

Emmy ödüllü The Practice adlı oyunda iki dirhem bir çekirdek avukat rolüyle kalıcı bir imaja kavuşmuş görünüyor. Giyimindeki en büyük yardımcısının eşi olduğunu söylüyor. DKNY, Prada, Gucci ve Armani'yi beğeniyor. Ünlü Amerikan magazin dergisi People tarafından ‘‘En güzel 50 kişi’’ arasında seçilen McDermont şal desenli kravatlara bayılıyor.

Howıe long

Donna Karan tutkunu

Raiders takımının savunma adamı ve oyuncu Howie Long, abartısız görünümden yana olduğunu söylüyor. Donna Karan'ı seviyor. Çünkü modellerinin tam da atletik bir bedene göre çizilmiş olduğu görüşünde. Kalçalardan aşağıya doğru indikçe bollaşan, ama belde biraz oturan giysilerin kendisine göre olduğunu söylüyor.

Dennıs leary

Stilistine göbekten bağlı

Ünlü aktörün giyim kuşam alışverişi ancak gerçekten canı sıkıldığında yaptığı bir şey. Giyiminde eşi (bir Calvin Klein hayranı) ve stilisti olan eski sevgilisinin sözünden çıkmıyor. Özellikle eski sevgilisinin şıklığında büyük payı olduğuna inanıyor. Set dışında deri ceketler içinde. Deri ceket merakını ise Steve McQueen'e borçlu olduğunu söylüyor.

Mıllıe Brown

Şapkasız çıkmam!

San Francisco Belediye Başkanı Willie Brown, ‘‘Şapkanız yoksa gardrobunuz yarım demektir’’ diyor. Şapkalarının çoğunu Dewson's Hat mağazasından seçiyor. Yaz kış şapkasız sokağa çıkmayan Başkan, arabasında iki şapka bulundurduğunu ve giyim kuşamda Brioni hayranı olduğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!