Dört adımda tedavi

Güncelleme Tarihi:

Dört adımda tedavi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uzmanlar, stressiz bir yaşam beklentisinin çok yersiz olacağı görüşündeler. Bu nedenle de stresi sağlıklı bir şekilde idare etmenin yollarını bulmak gerekiyor.

MEDİTASYON

Massachusetts Üniversitesi Sağlık Merkezi'nde uzmanlar son 20 yıldır meditasyon yöntemiyle stres yönetimi uyguluyor. Nefes alma teknikleri ve kas gevşetme sayesinde stres hormonları vücuda dağılıyor, kan basıncı ve nabız düşürülüyor.

MASAJ

Etkisi kanıtlanmış diğer bir anti-stres yöntemi. Miami Üniversitesi' ndeki uzmanlar son 23 yıldır uygulanan masaj yöntemiyle, astım hastalarında akciğer fonksiyonlarını geliştirip, HIV bulunan erkeklerde bağışıklık sistemini bile güçlendirebliyorlar.

EGZERSİZ

Yapılan araştırmalara göre 30 dakika süreyle pedal çeviren bir erkeğin stres halinde duyduğu korku yüzde 25 oranında azalıyor. EEG testleri de beyin fonksiyonlarının daha düzgün olduğunu gösteriyor.

SOSYAL DESTEK

Grup terapi yöntemleri de, stresten kaynaklanan hastalıkların iyileştirilmesinde önemli rol oynuyor. Araştırmalar, cilt ve göğüs kanseri olan hastaların grup terapiye katılmaları halinde ömürlerinin uzadığını gösteriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!