Domuz gribi için ne yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi için ne yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Başbakan ile Sağlık Bakanı’nı karşı karşıya getiren grip aşısı, ünlülerin de gündeminde... Ve bu ünlülerin çoğu Recep Tayyip Erdoğan’ın kararını benimsiyor, aşı ile korunmak yerine kendilerince önlem almayı tercih ettiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Candan KıramerÂ
SoÄŸanla kendimi güvene aldımÂ

Kesinlikle aşı olmayacağım. Soğanla kendimi güvene aldım. Evimdeki tüm odalarda soğan var. 1917’de bir salgın olmuş ve köydeki insanlar salgından soğan sayesinde kurtulmuş. Soğanla kendimi güvene aldım.

Sinem Güven    Â
Öpüşmüyorum

Aşılanmayı doğru bulmuyorum. Çocuğuma da yaptırmayacağım. Olabildiğince öpüşme temasında bulunmuyorum. Sık sık ellerimi yıkıyorum. Bu kadar da abartılacak, korkulacak bir durum olduğunu da zannetmiyorum.
 
Siren Ertan
Karar veremedim Â
Her sene hem kendimize hem de personelimize grip ve zatürre aşısı vurduruyoruz. Fakat bu domuz gribi aşısı konusunda bir karar veremedim. Benimkisi biraz riskli duruma giriyor. Ama dikkatli olmaya çalışıyorum.

Bettina Machler
Kapı kollarına dikkat
Aşı olmayı düşünmüyorum. Bana da bir şeycik olmaz. Kapı kollarını daha az tutmaya çalışıyorum. Kokteylerde öpüşmemeye çalışıyorum el sıkmak daha iyi oluyor. Abartılacak bir durum olduğunu zannetmiyorum.

Haberin Devamı

Eda Taşpınar
Çok fazla önemsemiyorum
Domuz gribiyle ilgili olarak hiçbir önlem almıyorum. Aşı olmayı da düşünmüyorum. Şu anda hasta gibiyim ama domuz gribi değilim. Doktorlar da korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Onun için önemsemiyorum.

Demet Åžener
Vitamin takviyesi

Aşı olmayı ve çocuğuma da aşı yaptırmayı düşünmüyorum. Çünkü yan etkisini bilmiyorum. Hijyene çok fazla önem veriyorum. Sağlıklı bir şekilde beslenmeye çalışıyoruz. Vitamin takviyesi de yapıyorum. Kalabalık mekanlarda yer almamaya çalışıyorum. Çocuklar da bizim evin bahçesinde oynuyor. Ellerimizi de sürekli yıkıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!