Doktor G noktamı genişlet

Güncelleme Tarihi:

Doktor G noktamı genişlet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 00:00

İngiliz bilim adamları geçtiğimiz yıllarda orgazmı kolaylaştıran bir aşı geliştirdi. Londra’daki Cinsel Sağlık Merkezi’nde geliştirilen kolajen bazlı aşıya "G Shot" adıyla patent alındı. Aşı, G noktasının bulunduğu vajina duvarına yapılıyor ve o noktayı dolgunlaştırıp büyüterek kadınların daha kolay, daha çabuk ve daha uzun orgazm olmasını sağladığı ileri sürülüyor. Aşı bu yılın başında ABD’de hızla yayıldı. Tabii Türkiye’ye de geldi. İstanbul’da da G noktasını genişletmek isteyenler doktorların kapılarını çalıyor.

Alman jinekolog Dr. Ernest Grafenberg, cinsel ilişki sırasında, kadının cinsel organı içindeki bir bölgenin uyarıldığında kabardığını, bu şekilde kadının cinsel ilişkiden aldığı zevkin de arttığını 1950 yılında keşfetti. Bu keşfini aynı yıl International Journal of Sexology dergisinde yayınladı. Makale tıp dünyasında bir devrim sayıldı. Bugüne kadar hiç değinilmeyen bir konuydu bu. Dr. Ernest Grafenberg ünlü makalesini yayımladıktan 7 yıl sonra öldü. Daha sonra yapılan araştırmalardan bazıları da Graenberg’i haklı çıkarttı. Kadınların birçoğu bu noktadan uyarıldıklarında cinsel ilişkiden daha fazla zevk aldıklarını belirtti.

SOYADIN BAŞ HARFİ

Bu erojen bölge, ilk kez 1982 yılında bir bilimsel makalede Dr. Grafenberg’in soyadının baş harfi ile anıldı ve sonra da o bölgeye G noktası denildi. Dr. Grafenberg bu noktanın vajinanın yaklaşık 3-4 santim içinde olduğunu yazmıştı. Ancak bazı doktorlar buna katılmadı ve tam olarak nerede olduğu konusu günümüze kadar hep tartışılır halde kaldı. Süngersi bir his veren 12 santim çapındaki vajinal bölgenin içindeki G noktasının yeri aradan geçen 58 yıldır halen tartışma konusu. Çünkü G noktasının tam yeri kadından kadına farklılık gösterebiliyor.

G noktası Jinekolog Dr. Louis Matlock’un "G shot" adındaki aşı için patent alması ile yeniden gündeme geldi. Doktor, orgazm aşısı da denilen bu müdahaleyle kadınların G noktalarının arka bölümüne aşı yaptı ve kolajen bazlı maddeyi deri altına zerk etti. Bu nedenle de G noktasının alanı büyüdü, çıkıntı yaparak vajinanın daralmasına yol açtı. Bu da cinsel ilişkide hazzı artırdı. Aşı deneyleri sırasında kadınların yüzde 85’i uygulamayı "inanılmaz" olarak değerlendirdi. Özellikle de cinsel hayatı mutsuz olan kadınlar bu aşıya ilgi gösterdi. İlk uygulamalar İngiltere yapıldı ama aşıyı ABD’li kadınlar popülerleştirdi.

10 dakikada yapılıyor etkisi 6 ay

G Shot aşısı Türkiye’de yayılmaya başladı. Bu aşıyı uygulayan doktorlardan olan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Cevher Önay aşı için "G noktasını büyüterek kadınların daha kolay orgazma ulaşmasını, daha çok ve uzun orgazm olmasını sağlıyor. Bu aşı ile mutsuz cinsel yaşamlar mutlu hale geliyor" yorumunu yapıyor. Önay, "ABD’de hızla yaygınlaşan ve Türkiye’de de uygulanmaya başlanan G Shot yani G noktası büyütme işlemi, cinsel ilişkiden yeterince zevk alamayan ya da normal zevk alıp da daha fazla zevk almak isteyen tüm kadınlarda G noktasının olduğu bölgeye yapılıyor. Tüm işlem 10 dakika sürüyor. Aşıdan sonra kişi normal hayatını sürdürmeye devam edebiliyor, hatta aynı günün akşamı cinsel ilişkiye bile girebiliyor" diyor.

G noktası aşısını uygulayan Estetik ve Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oytun İdil de aşıyı şöyle anlatıyor: "İnsan vücudunun tüm dokularında bulunan maddelerden üretilen ve aşıda kullanılan dolgu maddesi, 4-6 ay arasında vücut tarafından eritiyor. 6 ay sonra yeniden aşı yaptırmak gerekiyor. Bu uygulamayı yaptığım kadınlar orgazmın, klitoral orgazmdan çok daha farklı ve daha yoğun olduğunu ifade ettiler. Çünkü iyi ve kaliteli bir orgazmın arkasında anlayış, sabır ve uyum kadar G noktasının uyarılması da yatıyor. Birkaç santim büyüklüğündeki G noktası alanının genişlemesi ile cinsel ilişki daha da zevkli hale geliyor."

Op. Dr. Nazmi Bayçın da aşının yapılabilmesi için ilk olarak hastanın cinsel organının içine lokal anestezi uyguladıklarını söylüyor: "Bu işlem sırasında kadınların canı yanmıyor. Ama biz iğneyi yapmadan önce bölgeyi uyuşturuyoruz. Hastalarımızın aşı sırasında ve sonrasında yapmaları gereken tek şey uzanıp dinlenmek" diyor.

Aşının en zor bölümü G noktasının bulunması. Doktorlar hastanın G noktasını parmaklarıyla bulurken hastadan da yönlendirme yapmalarını istediklerini söylüyorlar. Daha sonra bulunan bölüm ameliyat kalemi ile çizilip ardından iğne yapılıyor. Aşının fiyatı kliniğe ve doktora göre 1000 ile 1850 dolar arasında değişiyor.

KİMLERE YAPILAMAZ

G Shot, kanama hastalığı olanlara, ciddi alerjik reaksiyon geçirmiş kişilere, kan sulandırıcı ilaç alanlara, nörolojik mesane hastalarına, idar yolu enfeksiyonu geçirenlere ve hamilelere uygulanamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!