Doğa Rutkay’ın anneannesi Zarife Duru toprağa verildi!

Güncelleme Tarihi:

Doğa Rutkay’ın anneannesi Zarife Duru toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 09:09

Ünlü tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz’in kızı Doğa Rutkay’ın anneannesi Zarife Duru (94) hayatını kaybetti. Ünlü oyuncuyu acılı gününde eşi Kerimcan Kamal, babası Rutkay Aziz ve yakın arkadaşları Bergüzar Korel, Ali Sunal, Çağlar Çorumlu, Erdem Kınay, Yağmur Kaşifoğlu, İram Şak yalnız bırakmadı. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Ali Sunal’ın üstlendiği, televizyon ekranlarının sevilen komedi programı “Güldür Güldür” ekibinde yer alan Doğa Rutkay, 94 yaşındaki anneannesi Zarife Duru’yu kaybetti. Büyük acı yaşayan ünlü oyuncuyu eşi Kerimcan Kemal, babası Rutkay Aziz ve yakın dostları yalnız bırakmadı. İşte detaylar…

Ünlü oyuncu Doğa Rutkay’ın vefat eden anneannesi Zarife Duru, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip Kemerburgaz Hasdal Mezarlığı'na defnedildi.

Büyük acı yaşayan ve cenazede göz yaşlarına hakim olamayan Doğa Rutkay duygularını şu sözlerde ifade etti: “Anneanem duyma ve konuşma engelliydi, o yüzden özel bakım istiyordu. Biz elimizden geldiğince ona iyi bakmaya çalıştık. Herhangi bir rahatsızlığı yoktu ama Allah nefesini aldı.”

Doğa Rutkay’ın anneannesi Zarife Duru toprağa verildi

Haberin Devamı

Doğa Rutkay Kimdir?

Ünlü tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz’in kızı olan Doğa Rutkay, 30 Ekim 1978 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi.

2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Doğa Rutkay, oyunculuk kariyerine bir çok dizi filmi sinema filmi ve tiyatro oyunlarını sığdırmıştır.

Oynadığı dizi filmler arasında; Günaydın İstanbul Kardeş, Aşkım Aşkım, Çiçeği Büyütmek, Pembe Patikler, Her Şey Aşk İçin, Şeytan Sofrası, Halk Düşmanı, Bendeniz Aysel, Avrupa Yakası, Şölen ve Kandıramazsın Beni yer alıyor.

Oynadığı sinema filmleri arasında ise; Cumhuriyet, Şans Kapıyı Kırınca, Gen, Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, Dersimiz Atatürk, Pak Panter, Patlak Sokaklar: Gerzomat, Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede ve şuan vizyonda olan Dedemin Fişi yer alıyor.

Halen Güldür Güldür ekibinde yer alan Doğa Rutkay, 3 Eylül 2014 tarihinde Kerimcan Kamal ile evlenmiştir.

BAKMADAN GEÇME!