Diyete endeksli hayatlar

Güncelleme Tarihi:

Diyete endeksli hayatlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hem Türkiye'de hem de Hollywood'da ünlüler formlarını korumak için kendilerine uygun rejim programları uyguluyor.

Ünlü olmak zor iş. Parası, pulu ve şöhreti tatlı gelebilir ama, hayatınızdan alıp götürdükleri da çok fazla. Ne mi? Mesela, asla ve asla oturup ağız tadıyla bir tabak makarna yiyemezsiniz. Veya asla dolu dolu kaşıklarla üstü yoğurtlu ve bol yağlı mantıya ekmek ‘‘banamazsınız’’. Çünkü bilirsiniz ki, yaşadığımız çağda görsellik en önemli silahınız. Durum böyle olunca bize de güzellikleriyle gözlerimizi kamaştıran ünlülerin diyet listelerini ele geçirmek kalıyor...

Star seviyesine yükselmiş, bol kazanan ve bol harcayan ve de çok sevilen ‘‘güzel’’ insanlar, oturacak vakitleri olduğunda ne hayal kurarlar dersiniz? Büyük ihtimalle en sevdikleri yemeği büyük bir tabak içinde önlerine servis yapılırken düşünür ve çatal, kaşık, bıçak dinlemeden o yemeğe giriştiklerini hayal ederler. Çünkü bu, gerçek hayatta onlar için ulaşılması neredeyse imkansız bir düştür.

Özellikle ince ve sağlıklı bir bedene sahip olmanın ‘‘farz’’ olduğu bu çağda kendilerine çok iyi bakmak ve her daim güzel gözükmek starlar için iki kat daha fazla zorunluluk taşımaktadır. Kimisi hayatını bir diyet listesine göre yaşar, kimisi de belli zamanlarda, kilo aldığını hissettikçe azar azar keser yemesinden.

Ama her durumda da bir kaç fazla kilo bile o insanların imajı için derinden etkileyici unsur sayılabilir. Zaten dünyanın her tarafında sadece bu yüzden insanlar estetik cerrahlarının kapılarını aşındırmıyorlar mı? Selülit tedavileri, doğum sonrası yerleşen fazla kilolardan kurtulma çabaları ve genetik olarak kilo almaya müsait vücutların kaygısıyla kadınlar kendilerinden geçiyorlar. O hengame içinde de hem doktor, hem spor, hem de diyetle işi götürüyorlar. Kilo kaygısıyla bir tabak yemeği doğru dürüst yemeden yaşayanlar ve ancak canları istedikçe rejime girip kafalarına göre takılanlar arasında birçok ünlü; tabii ki onların bir de ‘‘diyet menüleri’’ var.

Birkaç kilo aldıklarında hemen diyetsiyenlerin önerdikleri rejim programlarına giriyorlar. Ve günlük programlarını harfiyen fazlalıklarından kurtuluncaya kadar devam ediyorlar. İşte ünlülerin günlük diyetleri. Tabii ki listesiz olarak sürekli olarak beslenmesine dikkat edenlere de göz atmayı unutmayın...

Emel Müftüoğlu

Sabah:

Bir fincan kahve ve bir kesme şeker. Arada bir gün bunlara ek olarak bir meyve veya bir dilim kızarmış ekmek yiyebilirsiniz. Ya da sadece bir rendelenmiş havuç.

Öğle:

İki katı yumurta, bir porsiyon haşlanmış ıspanak, yeşil salata ve bir domates.

Ya da bir dilim salam ve 100 gr. yoğurt, ya da haşlanmış ıspanak, bir domates ve bir meyve. Veya bir katı yumurta, bir rendelenmiş havuç ve 25 gr. yağsız beyaz peynir.

Akşam:

200 gr. biftek, yeşil salata ve brokkoli veya 200 gr. derisi alınmış tavuk ve yeşil salata bir dilim salam ve yeşil salata. Bazen iki dilim portakal ve 100 gr. yoğurt yiyebilirsiniz.

Aşkın Nur Yengi

Sabah:

Bir dilim kepek ekmeği, teflon tavada yağsız olarak çevrilmiş bir avuç taze mantar, bir domates ve bir salatalık, Saat 11:00: Bir tane salatalık

Öğle yemeği:

Bir parça haşlanmış tavuk ya da balık ve bol limonlu, yağsız kıvırcık salata. Bir tane domates ve bir de salatalık, Saat 16:00: Bir tane ekşi elma.

Akşam yemeği:

Bir avuç haşlanmış karides ve üzerine iki kaşık diyet yoğurt konulmuş haşlanmış sebze Saat 22:00: Bir tane ekşi elma.

Hülya Avşar

Sabah:

Bir dilim kızarmış ekmek, dört zeytin, bir haşlanmış yumurta, şekersiz çay veya kahve Saat 11:00: Şekersiz çay veya kahve ve iki tane diyet bisküvi

Öğle yemeği:

Haşlanmış tavuklu salata ve bir dilim kepek ekmeği

Saat 16:00: Bir elma, dört kaşık yoğurt

Akşam yemeği:

Ya et ve salata, ya da makarna ve salata. Yanında bir dilim kepek ekmeği Saat 22:00: Bir tane elma

Bahar Korçan

Sabah: Bir bardak şekersiz çay, beyaz peynir, zeytinyağında zeytin ve bir dilim kızarmış kepek ekmeği.

Öğle yemeği: Bol limonlu, yağsız salata, yanında bol su ve mevsim meyveleri Saat 16:00: Bir fincan sade Türk kahvesi.

Akşam yemeği: Sote edilmiş sebze yemeği, bir adet haşlanmış tavuk göğüs, içecek olarak sadece su ve meyve.

Hollywood starlarının diyetleri

Melanie Griffith

Montignac rejimi ve günde üç saat spor yaparak 12 kilo veren Griffith üç saatte bir avuç fındık ve bir elma yiyor. Arada sırada yarım sandviç ve haşlanmış sebze yiyor. Ama patates, pirinç, ekmek, sütlü besinler ve şeker ona yasak.

Cindy Crawford

Yeni anne olan Crawford zaten doğumdan önce de kilolarına çok dikkat ederdi, hala da aynı şekilde diyetini uyguluyor. Haşlanmış sebze ve pirinçten vazgeçmeyen top model, adeta bir Çinli gibi yaşıyor. Sporun yanında da mutlaka yağı alınmış süt içiyor.

Madonna

Eskiden kilo problemi olmayan Madonna, kızını doğurunca kendini brokkoli, fırında patates ve patlamış mısır yemeğe verdi. Gün boyu bunlardan yiyerek ve bol spor yaparak eski formuna kavuşan Madonna,

ayrıca tamamen yağsız sütünü de yanından eksik etmiyor.

Listesiz ünlüler

Neslihan Yargıcı

Her sabah bir litre suyum ve bir greyfurtum vardır ki, onlardan vazgeçemem. Özel olarak bağlı yaşadığım bir diyet listem yok ama hep dikkat ederim. Meyve ve sebze ağırlıklı yaşarım. Ekmek, şeker ve tuzdan mümkün olduğunca uzak durmaya bakıyorum.

Nükhet Duru

Daha önceden fazlaca bir kilo problemim olmamıştı ama son zamanlarda biraz alınca Montignac rejimi uygulamaya başladım. Kısa bir sürede bayağı da verdim. Genel olarak yemeklerde karbonhidrat ve proteinleri ayırıyorum, birlikte yemiyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!