Diyet yapanlara 10 önemli emir

Güncelleme Tarihi:

Diyet yapanlara 10 önemli emir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Vermeyi amaçladığınız kiloların sayısı önemli değil. önemli olan hedefe ulaşmasını bilmek.Uzmanlar kilo vermek isteyenlere on altın kural öneriyorlar.Bu kurallara uyarsanız,isteğiniz gerçekleşir, fazla kilolarınızdan kurtulursunuz. Ne yapın yapın, şu kurallara mutlaka uyun:

1- Gerçekleşmesine olanak olmayan hedeflere göz dikmeyin. Belirli bir kilo üzerinde ısrarla durmanız doğru değil. Bir iki kilo fazlalık önemli değil.

2- İnce bir vücuda sahip olan her kadın seksi sayılamaz. Sadece seksi görünmek için incelmek istiyorsanız, bu hevesten hemen vazgeçin.

3- Diyet yaparsanız vücudunuzun şeklinin değişeceğini düşünmeyin.Kilo verdiğiniz zaman vücudunuz sadece daha ince görünecek. Örneğin kalçalarınız fazla geniş ise kilo verdikten sonra daha küçük ölçüde geniş kalçalı olursunuz.

4- Beslenme yoluyla aldığınız kalorilerin miktarını yavaş yavaş azaltın. Az yağlı besinlere ağırlık verin. Sebze ve meyvelerle beslenin

5- Kısa sürede çok fazla kilo vermeye kalkışmayın. Tek yiyecekle uygulanan hızlı diyetler, iradenize, beslenmenize ve vücudunuza zarar verir. Günde 1200-1500 kalori alacak şekilde beslenin

6- Sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirin. aksi halde, kısa bir süre sonra verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Daha fazla meyve ve daha az şeker, daha az et ve daha fazla sebze yemeyi ilke edinin.Fazla yağlı besinlerin midenize ağır geldiğini kabul edin.

7- Kalori hesaplama işini tahmine bırakmayın.Mutfağınızda bir tartı bulundurun ve yanınızdan hiç eksik etmeyeceğiniz kalori listesine göre hesaplama yapın.

8- Düzenli olarak egzersiz yapın. Eğer egzersizden hoşlanmıyorsanız, sevdiğiniz hareketlerle yetinin. örneğin haftada üç kez sevdiğiniz bir müziğe ayak uydurarak dansedin.

9- Her gün tartılmayı alışkanlık haline getirmeyin. Haftada bir gün, ( mutlaka günün aynı saatinde) tartılmanız yeterli

10- Her gün neleri nekadar yediğinizi bir deftere not edin. Eğer uyguladığınız diyetten bir sonuç alamadıysanız, nerede hata yaptığınızı bu notlar sayesinde anlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!