Devir city beach devri

Güncelleme Tarihi:

Devir city beach devri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2007 00:00

Şehrin içine kurulan plajlara city beach, kent plajı deniyor. Gittikçe popülerleşiyorlar çünkü müşterilerine şehirden uzaklaşmadan tatil havasına girme imkanı sağlıyorlar. Palmiyelerin altında, havuzbaşındasınız; elinizde kokteyliniz , önünüzde deniz var ama kafanızı çevirdiğinizde arkanızda yüksek apartmanları görüyorsunuz.

İşte bu citybeach’lere güzel bir örnek: Fenerbahçe’deki True Blue. Orduevi’nin hemen yanında, yıkılan Piramit’in yerine kuruldu. Denize sıfır, 4 dönüm araziye yayılıyor. Sabah sekizden gece ikiye kadar açık. Bilgisayarını getirip çalışan da var, iş toplantısı yapan da. Kum, güneş ve denizin tadını elele çıkaran sevgililer de görüyorsunuz, çocuğuyla vakit geçirmeye gelmiş anneler de. Kimi kafede gölgede, kimi şezlongda esmerleşme derdinde. Çoğunlukla havuza giriliyor ama şansınız yaver gider de poyraz eserse, herkes doğru denize. Akşamüstü saat beşten itibaren DJ müzik yapmaya başlıyor. Pazar kahvaltıları piyano eşliğinde. İsterseniz sadece lokanta ve kafeden yararlanabilirsiniz. Mutfak Akdeniz ağırlıklı. Yemekler 20-25, bira 9, kahve 5 lira. Plaj haftaiçi 30, haftasonu 50 YTL. True Blue’ya kalabalık saatlerde ya da haftasonu gidecek olursanız Fenerbahçeli futbolcular, Tunç Başaran, Ayşegül Yazıcı, Ozan Orhon, İpek Tanolcay gibi ünlü müdavimleriyle karşılaşabilirsiniz. Ama ben haftaiçi sakinliğini çok sevdim. Özellikle erken saatlerde kimsecikler olmuyor. Vitamin-bardan sağlıklı kokteylimi alıp, (karadutluyu mükemmel yapıyorlar) hem çalıştım hem etrafın tadını çıkardım. (216) 550 51 95. www.truebluelive.com

EPOL-6 Parkorman’da

Efes One Love Festival’in (EPOL) altıncısı bugün İstanbul Parkorman’da başlıyor. Bu yıl 3 gün sürecek festival yine dünyaca ünlü grupları ağırlayacak. Detaylı bilgi için www.efeskeyfi.com, www.pozitif.info adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Festivalde 18 yaş sınırı var.

15 Haziran Cuma

21.00: IDLEWILD (10. yılını kutlayan İskoç grup yeni single’ları No Emotion’la indie punk dünyasına bir kez daha damgasını vurmaya hazırlanıyor)

23.00: UNDERWORLD (Elektronik müzik kulüpte dinlenir anlayışını yıkan ikili, stadyum konserleriyle milyonlara ulaştı, EPOL yeni albümünün ilk konseri)

16 Haziran Cumartesi

21.15: ORISHAS (Afro-Küba ve popüler rap ritimlerini bir araya getiren grup, Antidotico adını verdikleri ilk toplama albümleri ile İstanbul’da)

23.00: BROOKLYN FUNK ESSENTIALS (Funk, caz, soul, hip-hop ve reggae’i kolayca kaynaştıran grup, hem Amerika’da hem de Türkiye’de büyük çıkış yaptı)

17 Haziran Pazar

19.00: NEKROPSİ (İstanbul sahnelerinin kült grubu Nekropsi 6 yıl sonra yayınlanan yeni albümleriyle bu kez dans ve punk dünyalarını da selamlıyor.)

20.30: NENEH CHERRY ve CIRKUS (Hip hop dünyasının en önemli figürlerinden Cherry, bu yolculuğunu cirKus ile trip hop dünyasına taşıyor)

22.00: BEASTIE BOYS (20 milyonun üzerinde albüm satışı olan topluluk rock, punk ve rap dünyaları için kült statüsünde kabul ediliyor)

BİLETLER KAÇA?

Tam

1.gün: 55 YTL

2.gün: 45 YTL

3.gün: 65 YTL

Kombine: 133 YTL

Öğrenci

4.gün: 30 YTL

5.gün: 25 YTL

6.gün: 35 YTL

Kombine: 72 YTL

İster dinle ister seyret

Tavsiye üzerine geçen hafta Beyoğlu’da Core diye bir mekana uğradık. Burada sahne alan şarkıcıyı çok methettiler: Işın Karaca’yla Sertab arası bir sesi var. Dikkatli kulaklar (ve tabii ki gözler) Müge’yi (Zümrütbel) ATV’de yayınlanan Profesyonel yarışmasından hemen hatırlayacak. Operacı arkadaşlarıyla birlikte bu küçük mekanda sahne alıyor, daha doğrusu hep beraber eğleniyorlar. Pop müzikten, Azeri türkülerine, aryalara kadar akıllarına ne gelirse, canları ne isterse söylüyorlar, hem kendileri, hem de gelenler çok güzel vakit geçiriyor. Müge 15 yaşından beri sahnelerde. Müzik ve tiyatro alanında birçok ödül sahibi. Albüm vokalleri, jinglelar, jenerikler, tiyatro ve film müzikleri yapıyor. Nilüfer’e vokal yapıyor, daha önce Zerrin Özer, Keremcem, Burcu Güneş ve daha pek çok şarkıcıya vokal yaptı. 2007de çıkacak albümüne ve sinema filmine hazırlanıyor. Müge 3.5 oktav bir sese sahip. 24 yaşında. Oğlak burcu. 1.74 boyunda, 63 kilo. Bekar ve erkek arkadaşı yok. Core Bistro Bar’da perşembe ve cumartesileri çıkıyor. Mekan sabah beşe kadar açık ama programını gece ikide bitiriyor. Bir bira 7 lira. Giderseniz mantarlı patlıcan dolmasını mutlaka deneyin. Büyükparmakkapı Sok No:15 Beyoğlu, İstanbul. (212) 252 86 09.

ROCK SEVENLERE

Duman Adana’da Tezkere konserlerine başlayan Duman grubu 20 Haziran’da Ankara ODTÜ Vişnelik, 21’inde Adana Çukurova Üniversitesi, 23’ünde İzmir ve 24’ünde Antalya Açıkhava Tiyatrolarında. Konserler 21.00’de, biletler Biletix’te 28.5 lira. (216) 556 98 00

Haluk Levent İzmir’de İzmir Bornova’da bu pazar Haluk Levent’in Keyfi Sefa’sı var. Saat 21.00’de Park Bornova’daki konsere Outlet center’in ücretsiz servisleri de var. Yaş sınırı yok, biletler kapıda 17 lira. www.kingorg.org

Patlican Antalya’da Pazar günü Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda Malt, Manga ve Vega’nın birlikte çıkacağı Patlican Konserleri var. Kapı açılış 17.30. Biletler 23 lira olarak belirlendi. www.biletix.com

POP SEVENLERE

Kraliçe Açıkhava’da BKM’nin açıkhava konserleri bu akşam 21.00’de Sezen Aksu ile başlıyor. Bilet bulamazsanız yarın aynı saatte bir bis daha yapıyor Minik Serçe Cemil Topuzlu Sahnesi’nde. Biletler 66-106 lira. www.biletix.com

KLASİK SEVENLERE

Tüm Sabahlar Aya İrini’de İstanbul Müzik Festivali önümüzdeki perşembe Aya İrini’de hayatta en çok sevdiğim filmin müziklerini ağırlıyor: Dünyanın Tüm Sabahları. Seslendirme Jordi Savall, konser saati 21.00. Biletler 15-150 lira. www.iksv.org
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!