Deviasyon ameliyatı zor bir operasyon mudur?

Güncelleme Tarihi:

Deviasyon ameliyatı zor bir operasyon mudur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 22:25

Deviasyon problemi burun yapınızda meydana gelir ve hayatınızın tamamını etkiler. Peki, Deviasyon zor bir operasyon mudur?

Haberin Devamı

Burnunuzda herhangi bir problem meydana geldiği zaman bu durum tüm hayatınızı etkileyecek bir hal almaktadır. Burun kısmında problem yaşayan kişiler genellikle bu sorunu ortadan kaldırmak için estetik ameliyatı olmaktadır. Burun ucu düşüklüğü, burun büyüklüğü ya da bunun gibi ortaya çıkan pek çok burun probleminden kurtulmak tıptaki gelişmeler sayesinde artık son derece basit bir hal aldı.

Deviasyon ameliyatı zor bir operasyon mudur

DEVİASYON NEDİR?

Burun boşluğunu ikiye ayıran ya da burunda kemik ile kıkırdaktan oluşan yapının bazen tek yöne bazen de iki yöne birden eğilmesi ile deviasyon problemi ortaya çıkar. Bu sorununun ortaya çıkmasında burnun gelişimi sırasında kemiklerin orantısız büyümesi ya da burna ani bir şekilde darbe alması yer almaktadır.

Burunda oluşan deviasyon sonucunda özellikle gece uyurken burun tıkanıklığı problemi oluşmakta ve deviasyon problemi olan kişilerin gece uykularında çok sık uyandığı görülmektedir. Kişileri gerek görünümü gerek ise burun tıkanıklığı nedeni ile huzursuz eden bu problemin ortadan kaldırılması için burun estetik ile normal yapısına döndürülmelidir.

Haberin Devamı

DEVİASYON AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Burun içi genellikle kıvrımlara sahip olduğu için rahatsızlık vermeyecek kadar küçük olan deviasyon problemlerinde ameliyat önerilmez. Ancak ilerleyen boyutlarda olan ve burun tıkanıklığı gibi problemler meydana getiren deviasyonun tek çözüm yolu ameliyatlardır.

Kemik eğriliği ameliyatı ile estetik ameliyatın aynı anda yapılıyor olması sayesinde burun hızlı bir şekilde iyileşme gösterebiliyor ve hasta bir hafta sonra normal haline dönebiliyor. Burun ameliyatı her ne kadar başarılı geçerse geçsin ameliyat sonrasında bazı komplikasyonların görülebileceğini bilmelisiniz.

Bu nedenle ameliyat sonrasında oluşabilecek herhangi bir komplikasyon sonucunda doktorunuza başvurunuz. Deviasyon ameliyatının zor olup olmadığı kısmına gelindiğinde ise aslında bu ameliyatlar muayenehane ortamlarında bile yapılabilecek kadar basit ameliyatlardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!