Derdini söyle dermanını bul

Güncelleme Tarihi:

Derdini söyle dermanını bul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2004 00:38

Zaman zaman sağlık sorunları yaşamaktan kendimizi kurtaramayız. Sorunları iyi tanımak, ne zaman ne yapılacağını bilmek, doktorun da işini kolaylaştırır. Bu yüzden sorunu ortaya dökmekten ve araştırıp, soruşturmaktan çekinmeyin.

Çocuklarınıza kulakları ağrıyor diye antibiyotik vermeyin

Oyun çağına gelen çocuklar, vücutlarının herhangi bir noktasında ağrı hissettikleri zaman bunu açıklayabilirler. Kış aylarında çocukların en sık yakındıkları sorun, kulak ağrılarıdır. Eğer çocuğunuz daha bebeklik döneminde ise o minicik kulaklarının ağrıdığını size anlatamaz. Burada size büyük görev düşüyor. Bebeğinizdeki şu belirtileri dikkate almalısınız:

n Bebek gece boyunca ağlarsa

n Doyurulmak istemezse

n Gece kısa aralarla uykusundan uyanıp ağlıyorsa

n İki de bir de, eliyle kulaklarını çekiştiriyorsa

Kulak ağrısı, orta kulak dediğimiz bölgede sıvı birikmesiyle başlar. Bu sıvı, bakteri oluşması için uygun bir ortam yaratır. Bebeğin kulağının ağrımasına da bu bakteriler neden olur. Çocuğunuzun ya da bebeğinizin kulak ağrısı çektiğini anlayınca, hemen bir doktora başvurun. Doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik ilaçlar vermek doğru değildir. Çocukların kulak ağrıları mutlaka önemsenmeli ve doktorun önereceği tedavi uygulanmalı.

Saç boyası- sigara- kanser üçgeni

Sigara tiryakilerinin bu zararlı alışkanlıktan vazgeçmeleri için sayılamayacak kadar çok neden var. Dünyada sigara tiryakisi kadınların sayıları hızla artarken, uzmanlar sigara alışkanlığına ilişkin önemli bir açıklama daha yaptılar. Hiç kimsenin sigara içmemesi gerekir ama özellikle saçlarını boyatan kadınların bir dakika bile gecikmeden sigarayı bırakmaları isteniyor. Saç boyatmakla sigara içmek arasında nasıl bir bağlantı bulunduğuna gelince: Kalıcı saç boyasında arilamin adıyla bilinen ve kansere neden olan bir kimyasal madde var. Aynı madde sigaranın ana maddesi nikotinde de bulunuyor. Bu maddenin özellikle mesane kanseri riskini arttırdığı biliniyor. Hem sigara içen, hem de saçlarını boyatan kadınlar için kansere yakalanma tehlikesi iki misli artmış oluyor.

İçmeden başınız dönüyorsa

Baş dönmesinden yakınan kişiye öncelikle alkollü içkiyi fazla kaçırıp kaçırmlmadığı sorulur.Ama ağzına bir damla içki koymadan, sık sık baş dönmesinden yakınanlar da var.. Eğer öğün atlatıp yeterli beslenmiyorsanız kanınızdaki şeker oranı düşmüşse, hamile iseniz ya da kısa bir süre önce doğum yapmışsanız bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu arada kan basıncının normalin altına düşmesi de baş dönmesi ve baygınlık hissi yaratabilir. Baş dönmesini önemsemek gerekir. Hele bu sorun sürekli tekrarlanıyorsa, mutlaka bir doktora görünmelisiniz. Kan şekerinin düşmesi, kan basıncının düşmesi gibi sorunlara acil müdahale gerekir. Siz en iyisi fazla oyalanmadan bir doktora görünün.

Ağrı kesiciler leblebi değildir

Vücudunuzda bir ağrı ya da sızı hissedince, hemen ilaç dolabınızdan bir ağrı kesici alıp sorununuza kısa süreli bir çözüm bulmak istersiniz. Ağdrğılar devam ettikçe. ağrı kesici kullanmayı sürdürürsünüz. Ancak, şu gerçeği de unutmayın: Ağrı kesici haplar leblebi değildir. Bunları çok sık kullanmak, zamanla o ilaçlara karşı bağımlılık yaratır. Başağrısı, kabızlık, uyuşukluk gibi belirtiler, ağrı kesicilere bağımlı olmaya başladığınıza işaret sayılır. Ağrı kesici bağımlılığı olan kişiler, ağrılarından kurtulmak için aldıkları ilacın dozunu sürekli artırmak ihtiyacını hissederler. Ağrı kesici ilaç bağımlılığı günümüzde hepimizi tehdit eden önemli bir tehlike sayılıyor. Doktora danışmadan rastgele ağrı kesici kullanmak doğru değil.

Saçlarınızdaki kepeklerden kurtulun

Saçlarınızı taradığınız zaman, başınızdan dökülen kepekler, huzurunuzu kaçırır. Üstelik kepekler yüzünden başınız da sürekli kaşınır. Kepek dediğimiz nesnenin başınızdaki ölü deri hücreleri olduğunu ve de cildiniz kuruduğu için bu hücrelerin sayısının arttığını düşünebilirsiniz. Bazılarına göre saçlarınızı yıkarken kullandığınız sabun ya da şampuan, kepek yapar. Uzmanlar, kepeklenmenin bir cilt sorunu olduğunu belirtiyorlar. Stres, hormonal değişiklikler, ergenlik, nemlilik ve aşırı terlemenin kepeklenmeyi tetiklediği biliniyor. Kepekten kurtulmak için kepeklenmeye karşı üretilen şampuanları kullanmalısınız. Saydığımız nedenleri de ortadan kaldırırsanız, kepek sorununuz çözümlenir.

Dereden Tepeden, Sağlıktan Hastalıktan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!