Denizden gelen güzellik

Güncelleme Tarihi:

Denizden gelen güzellik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk, Alman ve Fransız işbirliğiyle kurulan ve Akdeniz'in en kapsamlı sağlık merkezlerinden biri olan Club Lykia World'deki sağlık merkezinde, uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucunda tüm dünyanın kabul ettiği tedavi şekilleri uygulanıyor. Özellikle de Thalasso Terapi ünitesiyle diğer sağlık ve güzellik merkezlerinden farklı konumda hizmet veriyor.

Güzelleşme arzusu, bütün kadınlar için en büyük isteklerden biridir. Güzellik ve sağlık merkezlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Hemen hepsi de farklı tedavi teknikleri ve yöntemleriyle hanımların güzelleşmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Bu güzellik ve sağlık merkezlerine bir yenisi de Fethiye'de katıldı.

Sağlık merkezindeki yöntemlerin birçoğu Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. Gerçek anlamda deniz suyu ile thalasso terapi uygulanan merkezde, Jet fıskiyeli 32 derece ısıda deniz suyu yüzme havuzu, afüzyon duşu, jet duşlar, balneo (deniz suyu ile hydro masaj) küvetleri, colon-hydro terapi, slide styler, sono-care, epilasyon cihazları, sauna, solaryum, fitness center ve diyet restaurantlarıyla geniş bir teknik donanım bulunuyor.

Bu donanımlarla uygulanan Widemann kürleri arasında tıbbi muayene, hyperbaue-ozon tedavisi, tymus tedavisi, colon-hydro tedavisi, akapunktur, sigara bırakma tedavisi, fazla kilolardan arınma kürü ve masaj bulunuyor. Thalgo-Thalasso kürleri arasında ise, jet fiskiyeli deniz suyu havuzunda su jimnastiği, deniz suyuyla orijinal balneo terapi, yosunla vücuda sarma kürü, basınçlı havayla zayfılama ve selülit tedavisi, cilt bakımı-peeling, sivilce ve akne tedavisi, vaporizing, maske, collogen, lifting, dolaşım bozukluğu, ödem tedavileri, ultrases dalgalarıyla zayıflama, Afüzyon duşuyla masaj, basınçlı suyla hiydro masaj, lenf drenaj masajı, iğneli ve jelli epilasyon ve el-ayak bakımı yer alıyor.

Thalasso, Yunanca deniz anlamına geliyor. MÖ. 424 yılında Yunan şairi Euripide'nin, ‘‘Deniz suyu insan hastalıklarını iyileştirir’’ dediği belirtiliyor. İnsanoğlu karada yaşayan hayvanların en gelişmişi olduğu halde su orjinli olduğuna dair izler taşımaktadır. İnsan kan plazması, taşıdığı mineral tuzların, proteinlerin, elementlerin özellikleri ve yoğunlukları, deniz suyunun kapsamındaki minerallerin özellikleriyle hemen hemen aynı yapıdadır. Yapılan deneyler sonucunda insan hücresinin deniz suyu ortamında yaşabildiği ancak başka ortamlarda çürüyüp öldüğü gözlemlenmiştir. Hatta bu deneyler daha da ilerletilmiş ve bir köpeğin kan plazması deniz suyuyla değiştirilmiş ve köpek hayatta kalmayı başarmıştır. Deniz yosunu da besinsel ve tedavi özelliklerinden dolayı asırlardır çok yaygın olarak kullanılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!