GeriKelebek Deniz ürünleri yerken dikkat
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz ürünleri yerken dikkat

Abone Olgoogle-news

Deniz ürünleri tüketiminde bazı hususlara dikkat edilmemesi halinde ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılabileceği belirtiliyor. ''sağlıkansiklopedisi.com'' adlı web sitesinde, deniz ürünlerinde bulunan bakteri, virüs, doğal toksin ve kimyasal artıkların özellikle küçük çocuklar ve hamile kadınların sağlıklarını tehdit ettiği belirtilerek, dikkat edilmesi gereken hususlara yer veriliyor.

Balık ve diğer deniz ürünlerinin düşük yağ içerdiği ve mükemmel bir protein, vitamin ve mineral kaynağı olduğu kaydedilen sitede, sonradan bir sağlık sorunu yaşamamak için deniz ürünü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

Deniz ürününü eve dönerken, son anda satın alın.W

Taze balık alırken kontrol edin. Balık temiz, gözleri berrak ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ya da pembe, eti sert, derisi elastik ve parlak olmalı. Yapışkan olmamalı. Görünüşü nemli olmalı ve ağzı kahverengi olmamalı.

Seçtiğiniz deniz ürünlerinin ayrı ayrı paketlenmesini isteyin ve en üste ya da soğuk ürünlerin yanına yerleştirin.

Eve gidişiniz bir saatten fazla sürecekse, deniz ürününü soğutucuda taşıyın.

Deniz ürününü eve getirdikten sonra ise, bunları buzdolabının en soğuk yerinde, en az 0 derecede saklamak gerektiği belirtiliyor.

Çiğ balığı, kümes hayvanları ya da ette olduğu gibi tahta üstünde kesmemek gerektiği vurgulanan sitede, plastik malzemenin temizlenmesi ve sterilizasyonunun daha kolay olduğuna işaret ediliyor.

Balığın raf ömrünün, türüne ve kalitesine göre değiştiği anlatılansitede, genel kuralın, deniz ürününün satın alındıktan sonraki 1-2 gün içinde tüketilmesi olduğu kaydediliyor.

Donmuş deniz ürünlerini oda sıcaklığında değil, buzdolabında çözmek gerektiği, bu mümkün değilse deniz ürünlerinin soğuk suyun altına çözülebileceği ifade ediliyor.

Sitede ayrıca, deniz ürünlerini salamura yaparken buzdolabından yararlanmak gerektiği, yenilecekleri ayırdıktan sonra artanların ise 1saat içinde dondurulmasının ve en çok 2 gün içinde tüketilmesinin şart olduğu anlatılıyor.
  

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle