Dayakla tuvalet eğitimi olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dayakla tuvalet eğitimi olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yavru köpeğinize, tuvaletini yapmadan önce doğru yeri gösteremediyseniz, bu durumu doğal karşılayın. Asla ceza uygulamayın. Tuvaletini yaptığı yeri, sirkeli, alkollü ya da limonlu suyla, taş zemin ise çamaşır suyu ile silin. Yavru köpek bu kokuları sevmediği için, bir daha oraya gelip tuvaletini yapmayacaktır. Çiş, kaka yaptı diye onu döverseniz, yavru çok mutsuz olur. Belki de kakasını yine yapar ama, ceza tekrarlanınca kakayı yiyerek kanıtını ortadan kaldırmaya çalışır. Unutmayın, kabahati işledikten sonra hatırlamaz bile. Bazı dostlar, 'Ben bağırınca anlıyor' diyorlar. Hayır, yüzdeki ifadeden ve ses tonundan bir terslik olduğunu anlıyor, ama bağlantı kuramıyor. Onda, insan gibi gelişmiş bir düşünce sistemi yok. Sadece şartlanma var.

Yavru köpeğin çiş kaka eğitiminde uymanız gereken kurallar var:

1- Bütün canlılar gibi köpek yavruları da sabah uyanınca tuvaletini yapar. Eğer mümkünse, uyanmadan önce davranın. Sokağa ya da balkona çıkartın. Yapınca ödüllendirin.

2- Yavrular, mamalarını yedikten sonra da tuvaletlerini yaparlar. Kabındaki mama biter bitmez aynı uygulamayı yapın.

3- Yavrular oyunu çok everler. Uzun bir süre oynadıktan sonra, hemen kucaklayıp, sokağa ya da balkona çıkartın. Tuvaletini yapınca ödüllendirmeyi unutmayın.

4- İnsanların sindirim sistemi ile çok farklıdır. Yemek artıklarınızı ona verince, mutlaka sindirim güçlüğü çekecektir. Yediğinin büyük çoğunluğunu dışkı olarak çıkartacaktır. Bu durum onun tuvalet düzeninde de sorun yaratacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!