Dar pantolon çok sevildi

Güncelleme Tarihi:

Dar pantolon çok sevildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu sene modada erkeklerin çok beğendikleri, hiç yüz vermedikleri, yeniden baştacı ettikleri, vazgeçemeyecekleri kesim, renk, akımlar hakkında Beymen Erkek Departmanı'nın Müdürü Nur Koca bilgi verdi. Eğer yılın son haftasında 1997'de ne olup, bittiğini kısaca görmek isterseniz, göz atabilirsiniz. Çünkü yeni gelen yıl için ipuçları da bulunuyor.

Klasik, genç, spor erkek giyiminde 1997 yılında tekrar karşımıza çıkan bir akım var: Militer. Yani asker kıyafetlerinden esinlenerek hazırlanmış giysiler. Özellikle aplike cepler ve kalın kumaşlar geri geldi. Çok da sevildi.

1997 yılının en göze batanları, mikro desen takımlar, düz dokuma karvatlar ve kareli gömlekler oldu. Ayrıca kadife kumaşlar da öne çıkanlardan. Kadife ceket, pantolon ve yeleklerden kolay kolay vazgeçilemeyecek.

Üç pilili ve bol kesim pantolon, sivri burun ayakkabı, ipek poşet mendil, vücuda oturmayan bol ceketler 1997 yılında hiç sevilmeyenler arasında yerini aldı.

1997 yılında çok beğenilen ve yeni yılda da, moda olma özelliğini sürdürecek ürünler arasında ise düz dokuma kravatlar, koyu renk tonsurton gömlek ve kravat uyumu, kareli gömlekler, tek pilili ve pilisiz her türlü dar kesim pantolonlar, küt, geniş burunlu ve altı kalın ayakkabılar, her türlü streç ve kadife kumaşlar bulunuyor.

1998 erkek modasında ise;

Oliv, gece mavisi, bordo renkleri,

Düz baskılı kadife ve streç kumaşlar,

Gece giyiminde ışıltılı kumaşlar,

Çok ince ya da çok kalın yakalar,

Düşük bel ve dar kesim pantolonlar,

Klasik modelde kaban ve kısa paltolar,

Kısa bağlanan kravatlar,

Kol düğmeleri,

Kişinin üzerine dikilmişcesine oturan kıyafetler bulunuyor, haberiniz olsun.

Versace Classic, Donna Karan ve Zegna Soft'un çok popüler olacağı tahmin ediliyor.

Beyazdan bıktıysanız, değiştirin!

Erkek iç giyiminin klasiği beyazdan bıktıysanız, Amerika'nın dünyaya sevdirdiği boxerları tercih edebilirsiniz. Ayılı, penguenli şortlar size sempatik gelmiyorsa, renk değiştirin! Bu yılın iç giyimi modasında klasik çizgiler farklı renklerde sunuldu. Elbette siyah en popüler olanıydı. 1998'de siyah don hakimiyetinin devam edeceği tahmin ediliyor.

Üçgen vücuda dar tişört

İlkbahar-Yaz kreasyonlarının tanıtılmasıyla birlikte erkekler farketti ki, hem zayıflamaları hem de vücutlarını forma sokmaları gerekiyor. Çünkü bu yılın tişörtleri, omuzları geniş, beli dar erkeklere göre hazırlanmıştı. Teni gösterecek kadar ince ve yumuşak dokuda olanları en beğenilenler arasındaydı. Fakat Hollywood yıldızları bile zor giydi. Önümüzdeki yıl bu tişörtlerin rafa kalkacağı sanılıyor.

Deri hiç bu kadar sevilmedi

Bu yıl deri giysiler, aksesuarlar çok popülerdi. Deriden 1998'de vazgeçilmeyeceği ortada. Deride çeşitlenen çizgiler, renkler hem kadınları hem de erkekleri cezbetti. Elbette siyah ve kahverengi yine revaçtaydı. Pantolonlar gündüz veya gece rahatlıkla kullanılabiliyor. Gömlek veya kazakla ya da tişörtle giyebilirsiniz.

Mavi erkekler

Onlar mavi bulutların üzerinde yürüyen mavili yakışıklılar. Bu yıl mavi çok ama çok modaydı. Özellikle deniz mavisi, okyanus mavisi gibi açıklı, koyulu tonlarda, insanın yüreğini ısıtan maviler tüm giysilerde kullanıldı. Gömlek, tişört, pantolon, kravat herşey maviydi. Fakat ömrünün bu yılla sınırlı olduğu tahmin ediliyor.

Ayaklardaki renkler

Nihayet ayaklardaki siyah, kahverengi klasik ayakkabılara rengarenk rakipler geldi ve erkekler tarafından çok beğenildi. Özellikle gençler çılgın tasarımları, ilginç renkleri giderek daha fazla destekliyorlar. Onların ilgisi modacıları da harekete geçiriyor, seçenekler artıyor. Yaratıcı ayakkabılar önümüzdeki yıl da moda.

onları sevin

Ayakkabılarınıza, botlarınıza özen göstermeyi unutmayın. Onlar her zaman moda. Elbette kaliteli olmaları şartıyla. Yığınla para ödeyip, aldığınız ayakkabılarınızı, botlarınızı koruyabilmek için onları dinlendirin. Bir gün giymeli, iki gün dinlendirmelisiniz. Çıkarır çıkarmaz, kalıba yerleştirin, iyi bir kalıp seçin. Örneğin Woodlore en iyi ayakkabı kalıplarından biri.

Paltosuz olmaz

Bu yıl erkek modasının en gözde parçalarından biri, paltoydu. Kış henüz bitmedi, önümüzdeki günlerde daha fazla giyilecek. Özellikle devetüyü rengindeki kısa paltolar hele yakasında da kürk varsa çok popüler. Paltonuzu seçerken dar ve çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!