Daha demli daha derin

Güncelleme Tarihi:

Daha demli daha derin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 00:00

Mavi, “Aç Kapıyı” isimli single’ını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Şarkıcı, yeni albüm hazırlıklarına da başladı: “Yeni albümde daha demli, daha yetkin, daha derin bir Mavi göreceksiniz.”

* Yeni albüm öncesinde bir single’la karşımıza çıktın. Bundan önceki çalışman “Kaptan” da maxi single’dı. O projede istediğin geri dönüşü aldın mı?
- Ben daha çok yayılmasını bekliyordum aslında. Çok samimi ve kişisel bir şarkıydı “Kaptan”, fakat duygusunun anlaşılması biraz çaba gerektiriyordu sanırım. O yüzden araştırmacı müzikseverler tarafından keşfedildi daha çok. Yine de 350 bin gibi bir rakama ulaştık, çok da şikayet etmeyeyim!

* Albüm öncesi single’ı piyasadan çok fazla uzaklaşmamak için mi çıkardın?
- Ondan ziyade, ürettiğin şeyleri paylaşmadığında ortaya çıkan sıkıntı hali büyümesin diye... Albüm süreçleri kör kuyu gibi, gün dersin ay olur, sonra bakarsın iki mevsim geçmiş. İşlerin ortaya çıkması bir sürü koşula bağlı olduğundan gecikebiliyor, ürün değişebiliyor, senin duygun da değişebiliyor. O yüzden bazen taze taze sunmak istiyorum bazı şarkıları.

BU SAÇLAR MAVİ DE OLDU, MOR DA
* Kimlerle çalıştın bu single’da?
- Düzenlemelerde Hasan Meten’le çalıştım. “Bilirim” ve “Kaptan”ın söz müziği bana ait. “Yine Aynı Hikaye”de sözler benim, müzik Sanne Putseys’in. “Kaptan”, Mustafa Ceceli’nin düzenlemesiyle bu çalışmada da yer alıyor. Bir de Özdemir Erdoğan’ın “Aç Kapıyı Gir İçeri” şarkısını yorumladım. Kapak fotoğraflarımı da Cem Talu çekti. 

* İmajını da değiştirmişsin. Yeni albümde de farklı bir imajla mı göreceğiz seni?
- Mevsim etkisi herhalde. Yazın daha rengarenk, cıvıl cıvıl; kışın biraz daha maskulen giyiniyorum. Saçlarımı da kendimi bildim bileli farklı renklere boyatıyorum. Mavi de oldu mor da. İlk albüm zamanında ve öncesindeki beş sene beyaz-griydi. Geçen yaz bir normale döneyim dedim ama yine dayanamadım, bu klip zamanı renkler kondurdum yine. (Gülüyor)

KOLAYA KAÇMAM KAFA GÖZ GİRERİM!
* Yeni albümde müzikal açıdan nasıl bir Mavi göreceğiz?
- Daha demli, daha yetkin, daha derin.

* “Yine Aynı Hikaye” şarkısında “Kolayına kaçanlardan olalım mı sence” diyorsun. Hayatta kolaya kaçanlardan mısın?
- Hiçbir şeyin kolayına kaçmadan kafa göz girerim ben! Bir şeyin kolayına kaçacak olsam, ancak ev işi falan olur o. Bir de keşke daha az düşünen, daha az kaygılanan birisi olsam...

Haberin Devamı

ULAŞILMAYA DEĞER HİÇBİR ŞEY KOLAY OLMUYOR
* Bulunduğun noktadan memnun musun yoksa daha farklı bir yerde olman gerektiğini mi düşünüyorsun?
- Sektörün dışından, avukatlıktan çıkıp müzik dünyasında yer edinmeye çalışan biri için normal bir noktadayım bence. Gönül ister ki her şey daha çabuk ve kolay olsun ama ulaşılmaya değer hiçbir şey de çok kolay olmuyor. Hem çoğu kişiye göre daha şanslı ilerlediğimi söyleyebilirim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!