Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Türkiye’de dans müziğinin lokomotiflerinden olan ve birçok prodüksiyona imza atan Murat Uncuoğlu, bu gece Miller Night Life kapsamında yapılacak organizasyon ile İzmir Gio’da sevenleriyle buluşacak. İzmirli DJ Koray T de aynı gece müzik yapacak. Murat Uncuoğlu, 1990’ların başında Londra’da partilerde DJ’lik yaptı, Marshall Jefferson, BAM BAM gibi önde gelen house prodüktörleri ile çalıştı. 1994’te Türkiye’nin ilk dans müzik radyosu Radio 2019’u kurdu. Setlerini deep progressive house, deep garage, soul techno ve deep trance türleri ile oluşturuyor. Uncuoğlu’nun The Flame adlı parçası Nick Warren’ın yeni toplama albümünde yer aldı. Gio’daki gece 22.00’de başlıyor. Gio : 1471 Sok. Alsancak İzmir.

www.muratuncuoglu.com

Hepsi’nin şakasını kaçırma

Hepsi Grubu, üçüncü albümünün tanıtım konserini bu gece veriyor. Albümün adı Şaka... Bu albümün konsepti şaka, sürpriz ve neşe üzerine kurulu. Albümde 11 şarkı var. Bunlardan 10’u eski şarkıların cover’ı, biri de Kenan Doğulu’nun yeni bestesi Dört Peynirli Pizza. Ünlü grup, bu gece 20.30’da İstanbul Kuruçeşme Arena’da sahneye çıkacak. Hepsi kızları, bu gece için yepyeni danslar hazırladıklarını ve sahnenin albümün konseptine uygun şekilde dekore edildiğini söylüyorlar.

Küba müziğini dinle

Bu gece ünlü Kübalı grup La Charangi Habanera’nın solisti Mario Sombrilla, İstanbul Taksim’deki The Hall’da sahneye çıkıyor. Ona 5 kişilik bir grup ve 4 kadın dansçı eşlik edecek. La Charanga Habanera, 1988’de Ulusal Sanat Okulu’ndan ve başka konservatuvarlardan mezun 10 genç tarafından 1940 ve 1950’li Küba müziğini yapmak için kuruldu. Birçok ülkede konser verdiler ve albüm çıkardılar. "Mucho Ritmo" adlı albümün ikincisini İstanbul’da seslendirecekler. Konser 23.00’te başlıyor.

Ankara’da DJ Gielen ile coş

DJ’liğin sadece müzik çalmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda bir sahne performansı gerektirdiğini kanıtlayan en önemli isimlerden biri Hollandalı Johan Gielen. Kitleyle iletişim konusunda bir usta. Bu işe 20 yıl önce başladı ve ilk çıkışını Japonya’da yaptı. Utrecht’te her yıl 30 bin kişinin katıldığı Trance Energy partilerinde muhteşem performanslar sergiledi. İlk albümü Revelations 2006’da yayınlandı. Johan Gielen, 2007’de ise In Trance We Trust serisinin 12’ncisini miksledi ve bu albüm, yılın trance albümü olarak ilan edildi. Türkiye’ye birçok kez gelen Johan Gielen, bu gece Ankara’da Saklıkent’te saat 22.30’da sahneye çıkıyor. Kendisine DJ Teoman eşlik edecek.

Çok kişilikli gösteriyi seyret

Bedük, elektronik müzik yapan, seyircilerini coşturmasını bilen ünlü bir şarkıcı. 2007 mayısında yayınladığı "Bedük-Even Better- Çok Kişilikli Gösteri" adlı elektronik dans albümüyle büyük başarı kazanmıştı. Albümden çektiği klipler de beğenildi. Bedük şu sırada bütün Türkiye’yi kapsayan bir gösteri turnesine çıkmış vaziyette. Mayıs başında bu gösterilere İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde başladı, sonra Ankara’ya gitti, tekrar İstanbul’a dönüp üniversitelerin bahar şenliklerini şenlendirdi, Babylon’da çıktı. Bugün saat 01.00’de Sabancı Üniversitesi’nde, saat 16.00’da Üsküdar Amerikan Lisesi’nde.

Feridun Düzağaç’ı dinle

Bu gece İstanbul Taksim’deki gece kulübü Balans Music & Performance Hall’da Feridun Düzağaç sahneye çıkıyor. Son albümü Uykusuza Masallar’ı şöyle tanımlıyor şarkıcı: Az kelam ve yaşamaya selam albümü. İşte bu gece hem bu albümünden hem de eski repertuvarından şarkılar söyleyecek, bir yandan da sahne performansıyla izleyicilerini coşturacak. Balans’ın kapıları bu akşam saat 22.00’de açılıyor. Biletler Biletix’te satılıyor.

Shantel ile diskoya git

Bu gece İstanbul Babylon’da bir Smirnof Experience gecesi var. Shantel, son albümü "Disko Partizani"nin şarkılarını çalacak. Balkan ve Doğu Avrupa müziklerini modern dans ritmleriyle birleştiren ve Türkiye’de çok sevilen Shantel, böylece Babylon’u bir diskoya çevirecek. Bir yandan onu dinlerken bir yandan da gecenin sponsoru Smirnoff’un kokteyllerini tatmak mümkün. Gece 22.00’de başlıyor.

Kumkapı’da rakı gecesine koş

Artık her yıl düzenlenen Yeni Rakı Sokak Şenlikleri, bu yıl da yapılıyor. Bu gece Kumkapı’daki eğlenceyi kaçırmamak gerekiyor. Yeni Rakı Fasıl Ekibi eğlenceye katılanları coşturacak. Tek eğlence ve gösteri bu değil. Sihirbazlar gece boyunca ilginç anları çizecek, karikatüristler tarot ve el falcıları sokaklarda dolaşacak; üstelik bütün bu aktiviteler bedava olacak. Bu arada Yeni Rakı müzik CD’leri ve sürpriz hediyeler dağıtılacak. Dansözler de işin cabası... Kısacası bu gece Kumkapı’da müthiş şenlik var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!