Çukurova Toplantıları ve Güçbirliği Vakfı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Toplantıları ve Güçbirliği Vakfı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2003 19:03

“Adana’da Güçbirliği Vakfı tarafından organize edilen Çukurova Toplantıları çok meşhurdur. Bu toplantılara konuşmacı olarak katılanlar genelde kendi dallarında uzman kişilerdir. Her toplantıyı sayısız konuk izler. Prof. Dr. Ionna Kuçuradi de birkaç yıl önce bu toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Kuçuradi’nin bir cümlesini herhalde hayatım boyunca unutamayacağım...” Sinan Tanyıldız yazıyor:

Haberin Devamı

ÇUKUROVA’DAN

Y.Sinan TANYILDIZ

Güçbirliği denince aklımıza genelde holding kurma fikri gelir ve genelde kentlerimizde kurulan güçbirliklerinin işyeri açma gibi bir işlevleri vardır. Binlerce kişi güçbirliğine destek ve para verir, holdingler kurulur. Sonra da çıkar kavgaları başlar...

Adana’daki Güçbirliği Vakfı böyle değildir. Tüm sivil toplum örgütlerinin içinde olduğu, Valiliğin, üniversitenin katkı sunduğu Güçbirliği Vakfımız aslında Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir yapıya sahiptir. Burada amaç, para toplayıp fabrika kurmak değil, kentin envanterini çıkartıp, sorunlara çözüm projeleri üretmektir.

Çözüm çok önemlidir... Ve Güçbirliği Vakfımız da bunu yapmıştır, hâlâ da yapmaya devam etmektedir. Eğitim Köyü’nü görmenizi isterdim. Bir yığın okulun içinde bulunduğu köyü size anlatmaya kalksam, bu yazı uzadıkça uzar ancak ilginizi çekiyorsa kesinlikle Güçbirliği Vakfı’nı arayıp bilgi isteyebilirsiniz.

Bence Güçbirliği Vakfı doğru yoldadır. Kentin gelişimine de önemli katkılar sunmuştur...

Vakfın icraatları arasında Çukurova Toplantıları da vardır. Türkiye’nin yeniden yapılanmasına ışık tutan bu toplantılar, öyle laf olsun diye yapılan toplantılar değildir. Her toplantının sonucu bir projeye dönüşmekte ve uygulanmak üzere yetkililere sunulmaktadır.  Kısaca Güçbirliği Vakfımız, “beyinlerini çalıştırmak” isteyen herkesin çalışma ortamı bulacağı ve ekipler halinde çalışmaktan zevk alanların yer aldığı muhteşem bir kurumdur.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ertuğrul Özkök’ten, ünlü siyasetçimiz Süleyman Demirel’e kadar neredeyse dalında uzman olan herkes bu toplantılara konuşmacı olarak katılmıştır. Adana’nın gelişimine, projelerin oluşumuna katkı sunmuştur...

Vakıf eski Başkanı Şekip Karakaya ve başarılı ekibi tarafından bugünlere taşınan Güçbirliği oluşumu, çalışmalarını aynı ciddiyetle sürdürmekte, eski projeleri tamamlayıp, yeni projeler üreterek yoluna devam etmektedir.

Yine vakfın organize ettiği 1.Tarım Şûrası’na tanık olmanızı arzulardım. Bugün ürün bazında birlikler filiz vermeye başlamışsa, kaynağı Adana Güçbirliği Vakfının Tarım Şûrası’dır...

Neticede bizim vakfımız, herkesi içine alan projeler hazırlamakta, sadece vakfın yaşaması için değil, Çukurova’nın, dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasına katkı sunmaktadır.

Adana Güçbirliği Vakfı’nda ben yoktur, biz vardır. Benim projem yoktur, bizim projemiz vardır. Benim çözümüm yoktur, bizim çözümümüz vardır. Bizim vakfımızda bilgi vardır, belge vardır. Çünkü sayısız profesör arkadaşımız bu vakıfta gece gündüz ekip çalışması yaparak, projeleri bilimsel temellere oturtmuştur. Şimdi bu projeler tek tek uygulamaya başlanmıştır...

Ionna Kuçuradi, bir Çukurova Toplantısı’nda şunu söylemişti: “İnsanın kendi hakkı başka şeydir, İnsan Hakları başka şeydir.” İşte bu cümleyi hiç unutmam. Bazen kendi haklarımız, insan hakları olmayabiliyor.

Dediğim gibi Adana Güçbirliği Vakfı’nın çalışma, yapılanma statüsünü bütün kentlerimize öneriyorum. Bence elele vererek kalkınma modeli budur. İnceleyin bana hak vereceksiniz.

Güçbirliği Vakfı
Tel: 0.322 459 34 63- 459 34 64
Web Site: www.agv.org.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!