CowParade inekleri hayır için satılacak

Güncelleme Tarihi:

CowParade inekleri hayır için satılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 00:00

İstanbul sokaklarını üç aydır açık hava sergisine dönüştüren "CowParade" inek heykelleri, 24 Kasım’da düzenlenecek müzayede ile satışa sunulacak.

Müzayededen gelen gelir, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği’ne fon yaratacak. CowParade İstanbul etkinliğinin ana sponsoru Sütaş’ın Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu, etkinlikte Sezen Aksu, Alinur Velidedeoğlu, Alev Gözonar, Cemil İpekçi, Hafize Uncuoğlu, Ayça Akad gibi ünlü sanatçıların da aralarında bulunduğu 150 tasarımcının tasarladığı 185 inek heykelinin, Harbiye’den Sultanahmet’e, Ortaköy’den Bebek’e İstanbul’un en hareketli noktalarında sergilendiğini söyledi.

SATILACAK İNEKLER:
Müzayede satılacak heykeller arasında Sezen Aksu’nun tasarladığı ’İnek Deyip Geçme’, Alinur Velidedeoğlu’nun ’Üreten İnek’, Cemil İpekçi’nin ’Cemil İpek’ adlarıyla hayat verdiği heykeller de bulunuyor. 76 ineğin satışı, 24 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek müzayede ile gerçekleşecek.

5 BİN YTL’DEN BAŞLAYACAK: Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam yönetiminde düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirin AÇEV, TEMA ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneğine fon oluşturacağını belirten Ermutlu, inek heykellerinin 5 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını bildirdi. Ermutlu, "Sivil toplum kuruluşları için fon oluşturmanın sempatik bir yöntemi bulunmuş. Müzayede sonucu, Türk insanının toplumsal duyarlılığını da gösterecek" dedi

DÜNYADA 10 MİLYON DOLAR TOPLANDI: Dünya çapındaki müzayedelerde bugüne kadar 10 milyon Doların üzerinde yardımın sivil toplum kuruluşlarına aktarıldığını dile getiren Ermutlu, Ringo Star, Oprah Winfrey, Elton John, Queen Elizabeth, Ürdün Kraliçesi Rania ve Nelson Mandela gibi bir çok ismin tasarladığı inek heykellerinin satıldığını belirtti.

CowParade ilk kez 1998’de Zürih’te düzenlendi

ETKİNLİK
1998 yılında İsviçreli sanat yönetmeni Walter Knapp ile heykeltıraş oğlu Pascal Knapp’ın projesi olarak sokaklarda görülmeye başladı. Knapp’lar, inek heykellerini üreterek ve tasarlayarak ilk CowParade etkinliğini Zürih’te düzenledi. Cowparade’ye uluslararası ismini ise 1999 yılında Chicago’lu iş adamı Peter Hanig verdi. CowParade, yaklaşık 10 yıldır, Paris, New York, Monaco, Moskova, Sidney, Tokyo, Londra ve son olarak İstanbul olmak üzere dünyanın 55 büyük şehrinde düzenlendi. Sanatçıların hayat verdiği inek tasarımları üç ay boyunca şehir sokaklarında sergilendikten sonra satıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!