Çok uzun süre biten bir ilişkide durmuşum uyandım

Güncelleme Tarihi:

Çok uzun süre biten bir ilişkide durmuşum uyandım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 00:00

Işın Karaca, ilk kez bundan sekiz yıl önce, şarkıları ve güçlü sesiyle dikkatleri çekti. Yıllar içinde romantik şarkıların yorumcusu oldu. Bu hafta dördüncü albümünü Uyanış’ı çıkardı. 35 yaşında ve daha hareketli bir kadın olarak karşımızda. Dinleyicileri dans ettirmek istiyor.

Ağırlıklı olarak kendi bestelerini söylüyor. Ege Çubukçu ile düet yapıyor, Ajda’nın Bambaşka Biri şarkısını yeniden yorumluyor. R&B ve hip hop ritimlere uzanıyor. Son dönemde ayrıldığı sevgilisi, yeni aşkı ve verdiği kilolarla da gündemden düşmeyen Işın Karaca, “Bu albüm ile hayata yeniden başladım” diyor.

Albümün çalınma hikayesinden başlasak. Bunun reklam amaçlı olduğu söylendi.
- Kardeşim Akın Büyükkaraca albümün prodüktörü. Şarkıların Londra’da mikslerini tamamladı. Bütün parçaları laptop’una kaydetti. Türkiye’ye döndüğü ilk gece evine hırsız girdi. Laptop ve cep telefonu çalındı. Şarkılar da gitti. Neyseki Londra’da yedekleri vardı. Böyle reklam yapacak kadar küçük bir kadın asla değilim.
Kendi söz ve besteleriniz çoğunlukta. Başkalarının şarkılarını söylemekten yoruldunuz mu?
- Bir sabah uyandım ve başka insanların yükünü taşıdığımı anladım. Şimdiye kadar başkalarının üzüntülerini, sevinçlerini anlatmaya çalışıyordum. Oturup söz yazmaya ve kendimi olduğum gibi göstermeye karar verdim. Notalarla sözlerin öpüşmesini anlatmak çok zor ve zevkliymiş. Artık istediğimi yazıp söylüyorum.
Şarkılarınızın soundları artık daha hareketli...
- Müziğe ilk başladığımda başka bir kadını anlatıyordum. Bu albümle daha kendinden emin bir kadın haline geldim. İçinde R&B, disko, house ve tango ritimleri olan şarkılar yaptım. Tabii darbeyi vuran baladları da unutmamak lazım.
“Bambaşka Biri” şarkısını yeniden söylediniz. Bu cesaret edilmeyen bir şeymiş. Doğru mu?
- Her albümde ona benzer bir şarkı yapmayı istiyordum. Sonunda orijinalini söylemeye karar verdim. Ajda Pekkan’dan sonra kimse cesaret edemedi bu şarkıyı yeniden söylemeye.

HAYATIM ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI GİBİYDİ

Albümün ismi Uyanış. Üç yılda nelere uyandınız?
- Yeni albümü duygusal açıdan kritik kararlar verdiğim bir dönemde yapmaya başladım. Her insanın kendini tamamlama evresi olduğuna inanıyorum. Gelişimimi en yukarıya taşıdığım zamana denk geldi. Artık bazı şeyleri daha iyi hissediyorum. Çok hatalar yaptım ve bunları affetmeyi öğrendim.
Nedir yaptığınız hatalar?
- Çok uzun süre, biten bir ilişkide durmuşum. Bu sırada kendimden çok ödün verdim. Duygusal çöküş yaşadım. Öğrenmeye kapandım. Hata yapmaya o kadar müsaittim ki... Bence bir insanın içindeki en tehlikeli şey kibir. Buna bir de ego ve gurur eklendi. Hayatım bir zincirleme trafik kazasına benzedi.
O süreçte agresif olduğunuz da söylendi...
- İşim benim için kutsaldır. Laf ettirmem. Biri yüzünden aksarsa deliririm. Bunu agresifliğe değil, deliliğime bağlayın. İşimle alakalı ayağıma basanın, ayağına basarım.
Şarkı sözlerinde Erdem Yörük ile yaşadığınız ayrılığın etkileri gözüküyor.
- En iyi dostumdu. Fakat ilişkimiz uzun süre önce bitmişti. Artık birbirimize zarar veriyorduk. Bir kadının hayalleri vardır. Mesela her ilişkinin bir sıralaması var. Flört edersiniz. Adam sizin kanınızı kaynatır. Aşk ve salya teması başlar. Bir sonraki seviyeye geçmek istersiniz. Biz 12 sene aynı evde yaşadık. Karı koca gibiydik. Fakat Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Bize öğretilen değerlere özen gösteriyorum. Artık resmi olarak bir şey istiyordum.
Erdem Yörük ile çalışmaya devam ediyorsunuz. Müzik direktörümüz halen kendisi...
- Biz işle özel hayatı ayırmayı çok iyi becerdik. Stüdyoda kişisel kavgalarımız yoktur. Müzik tartışırız. Birbirimize saygı göstermeyi de ayrıldıktan sonra öğrendik. Artık konuşma tarzımıza dikkat ediyoruz. Böylesi daha iyi oldu.

KİMSENİN YUVASINI YIKMADIM

Gazeteci Esin Övet, eşi Sedat Doğan’dan ayrıldıktan sonra bir yazı yazdı. Siz Esin Hanım’la ne derece yakındınız?
- İş arkadaşımdı. Röportaj yapmıştık. Yani sizinle olduğum kadar yakındım.
Boşanmadan bir hafta önce, kendisini arayıp Sedat Bey’le ilgili ağzını aramışsınız...
- Şarkılarımın çalındığı dönemde Esin beni aradı. Albümün çalınma hikayesini anlatmamı istedi. Sonra “Sedat ile boşanıyoruz ama siz iş arkadaşısınız, iş hayatınızı etkilemek istemiyorum” dedi. Ardından ben yuva yıkan kadın gibi gösterildim.
İlişkiniz Sedat Bey eşinden boşandıktan sonra mı başladı yani?
- İki insan ayrılmaya karar vermiş. Dün karar verip o gün boşanmadılar ya. İkisinin de ayrı evleri vardı. Boşandıktan sonra aramızda bir şeyler başladı. Kimsenin yuvasını yıkmadım. Bunu Esin Övet’in kişisel reklamı olarak nitelendiriyorum.
Tam tersi, reklam yapanın siz olduğunuz söylendi...
- Bir insan bir kere hayatınızdan geçti diye sizin olamaz. Kendi doğurduğumuz çocuğun bile sahibi değiliz. Ben Erdem’in yeni hayatına giren kadınları merak etmiyorum. Bu kadar basit bir haberin yaşantımı yönlendirmesini istemiyorum. Bu konuyu Allah’a havale ediyorum.
Sedat Bey’in ve sizin rahatsızlık verici mesajlar attığınız doğru mu?
- Numarasını bile bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum. Ben yeni bir ilişki içerisindeyim. Esin keşke yazılarından takip ettiğim kişi olabilseydi. Orada yazdıklarının hiçbiri benim tarafımdan değil, tam tersi onun tarafından söylenen laflar. Sedat’ın tek istediği eski eşiyle dost kalmaktı. Bunu Esin başaramadı.
İlk kez aşık olduğunuzu söylemişsiniz. Doğru mu?
- Ben her seferinde ilk kez aşık olurum. Çünkü aşk her insanla farklı yaşanır.
Bu sefer yaşadığınız nasıl bir aşk?
- Çok güzel, şeker ve özel. Birbirimizden çok keyif alıyoruz. Oğlumla da iyi anlaşıyorlar. Okul sonrası oğlumu benden önce Sedat arıyor.
Evlilik düşünüyor musunuz?
- Şu an ilişkimiz çok iyi gidiyor. Yarın ne olur belli değil.

AYAK BİLEKLERİME DUDAKLARIMA AŞIĞIM

Kronik tiroid rahatsızlığınız var. Bu hastalık sizi nasıl etkiliyor?
- Bir kadının hormon dengesi tiroid bezlerinde başlar. Bende o bezler yok. Dışarıdan her gün hormon alıyorum. Bu da kilo aldırıyor. Sonra aşık olunca vücudum endorfin salgılıyor. Hızla kilo veriyorum. Bilin ki kilo alıyorsam mutsuzum!
Kilo vermeyle ilgili bir kitap yazıyormuşsunuz?
- Evet tuttuğum günlüklerden yola çıkıyorum. Başarısızlık üzerine kurulmuş diyetler kitabı.
Şimdi ne kadar zayıfladınız?
- Albüm öncesi 10 kilo verdim.
Kilo problemini takar mısınız?
- Hiç takmam. Tanrı hepimizin aynı olmasını isteseydi herkes sarışın, mavi gözlü ve 90-60-90 ölçülerde olurdu. Ayrıca Türk kadını dediğiniz biraz etli butlu olur. Büyük bir gerçek var ki, ben Türkiye’de varolan çoğunluktaki kadın tipini temsil ediyorum.
Kilonuz yüzünden aşk kaçırdığınız oldu mu?
- Sizce böyle bir şey olabilir mi? Adam göbekli, burnu büyük, kulakları kepçe diye kadın onunla sevişmez mi? Kilolu insanların aktif seks hayatı olmuyor mu? Ya da çok zayıf biri için “Sevişemem, kemikleri batar” diye mi düşünüyorsunuz? Bunlar ten, nefes ve beyin uyumuyla alakalı. Önemli olan vücudunuzun sağlıklı olması. 35 yaşındayım. Bir çocuğum daha olsun istiyorum. Hamile kalmak için de biraz kilo vermem gerekiyor. Şimdilerde spor yapıyorum.
En çok nerenizi beğeniyorsunuz?
- Her yerimi. Ayak bileklerime, dudaklarıma aşığım. Göğüs dekoltemi, kadınların estetikle yaptıramadıkları sırt ve seksi popo dekoltemi de çok seviyorum. Zaten bir yerimi beğenmediğim an hemen doktora giderim.
Estetik yaptırıyorsunuz yani...
- Yağlarımı aldırdığım zaman hiç utanmadan söylerim. Açıkça sağımdan solumdan biraz yağlarımı çektirdim. Estetik zaten her kadının evlilik anlaşmasında olmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!