Çok güzel yönetmenlikler bunlar

Güncelleme Tarihi:

Çok güzel yönetmenlikler bunlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Ozan Açıktan (34) yüzden fazla reklam filmi çekmiş bir yönetmen. Sonuncusunu Megan Fox’la çekti. ‘Çok Film Hareketler Bunlar’dan sonra başrolünde Tolga Çevik’in yer aldığı ikinci filmi ‘Sen Kimsin?’ 2 Mart’ta gösterime girecek.

Haberin Devamı

- Nasıl karar verdiniz yönetmen olmak istediğinize?
- Sinemaya her zaman meraklıydım. Babam gazeteci, annem akademisyen. Desteklediler beni. Ankara Üniversitesi İletişim fakültesini bitirdim. Polonya’da görüntü yönetmenliği okudum, döndükten kısa bir süre sonra ilk reklam filmimi çektim. Yedi yıldır reklam sektöründeyim. 130’dan fazla reklam filmi çektim. İyi reklam yönetmeni iki elin parmağını geçmez.

- Sinemaya nasıl geçtiniz?
- Yılmaz Erdoğan ‘Vizontele Tuuba’yı çekerken ikinci yardımcı yönetmenlik yaptım. Sonra da bağımız hiç kopmadı. Hem Yılmaz Erdoğan hem de Ali Taner Baltacı bana çok destek oldular. Özellikle kısa filmimi çekerken... Şimdi BKM’ye film çeken bir yönetmenim ve bundan çok mutluyum. İlk filmim ‘Çok Film Hareketler Bunlar’ı BKM Mutfak ekibiyle iki yıl önce çektim. Skeçlerden oluşan bir filmdi. Dünyada da örnekleri var ama seyircimiz pek alışık değil. O yüzden eleştiriler geldi. Ama çok beğenenler de oldu.

Haberin Devamı

- ‘Sen Kimsin?’ ikinci filminiz. Nasıl oluştu bu proje?
- Tolga Çevik’le uzun zamandır tanışıyoruz. Çok severiz birbirimizi ama çalışma fırsatımız olmamıştı. İki yıldır bir sinema filmi yapacağı konuşuluyordu. Yaz başında masaya oturduk. Hikaye belliydi ama senaryo yoktu ortada. Buna rağmen kabul ettim. Bu bir Tolga Çevik komedisi. Sakar ve beceriksiz dedektif Tekin’in maceraları. Pembe Panter’i çağrıştırabilir. Hikayemiz şaşırtıcı değil ama karakterimiz sıra dışı. Hollywood aksiyon ve komedilerinin formatını yakalayabilmek için Amerikalı senaryo danışmanı Keith Cunningam’la çalıştık. Çok kahkaha atacağınız bir komedi izleyeceksiniz. Türler arası geçişi seviyorum. Önceki filmimde de değişik türlerden bir seçki vardı. ‘Sen Kimsin?’ içinde biraz aksiyon olan bir komedi filmi. Polisiyenin yaygınlaşması güzel bence. Behzat Ç. çok başarılı bir iş mesela.

- Ne kadar bir sürede çekildi film?
- Altı hafta. İstanbul’un her yerinde çalıştık. Çok dolaştık. Aksiyon sahnelerini çekmek epey uzun sürdü. Ama Hollywood’da sadece bir sahneyi tüm filmi çektiğimiz sürede çekiyorlar.

Haberin Devamı

- Filmin oyuncu kadrosu da iddialı. Kimler var filmde?
- Tolga Çevik star ışığı olan müthiş bir oyuncu zaten. Onun dışında Pelin Körmükçü, Toprak Sergen, Köksal Engür ve Zeynep Özder var. Toprak Sergen uzun zamandır yoktu. Adnan karakteriyle bir sürpriz yapacak. Müthiş bir geri dönüş olacak onun için. Pelin Körmükçü de bambaşka bir yüzle çıkacak. Çok iyi bir oyuncu. İki de sürpriz isim var: Orçun İynemli ve Çetin Altay.

- Başka projeler var mı?
- Dört yıldır çalıştığım bir kara şehir filmi var. Benim filmim diyeceğim bir film olacak. Atmosferi daha modern, bugünde geçen, gerçekçi bir film. Bir ailenin çöküş hikayesi.

HUYSUZ’LA MEGAN FOX MUHTEŞEM İKİLİ OLDU

Haberin Devamı

Megan Fox’la Doritos reklamında çalıştım. Huysuz Virjin, Mahir İpek, Serkan Keskin ve Selen Uçer ile çektiğimiz Doritos Akademi projesinin bir parçası. Gelmeden önce yapacağı bütün işler, kaç kare poz vereceği bile belliydi. İki gün sürdü çekimler. Sete tam saatinde saatte geldi, işini yaptı ve gitti. Gerçekten çok güzel, müthiş bir ışığı var. Kameranın önüne geçince bunu görebiliyorsunuz. Megan Fox, Doritos’un anketiyle belirlendi. Huysuz Virjin’le Megan Fox’un ilişkisi çok sevimliydi, muhteşem ikili oldular. Hem Megan hem de Huysuz doğaçlamaya çok açık. Haliyle eş zamanlı çeviri yapmam gerekti. Çevirmen-yönetmen oldum. Huysuz esprileriyle yıktı ortalığı. Zaten sözkonusu Huysuz Virjin olunca belden aşağı şakalar giriyor devreye ama hepsi muazzam tabii. Birlikte oynadıkları bir sahnede Megan Amerikan İngilizcesini yaya yaya konuşmaya başladı. Biz de bunu istiyorduk. Tam çekim bitti, Huysuz “O yaya yaya konuşunca bir şey demiyorsun. Ama beni hep hızlı konuş diye fırçalıyorsun” dedi. Çok güldük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!