Çocuklara özel alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara özel alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 01:07

Limango, üyelikle çalışan özel alışveriş sitelerinin en ünlülerinden biri. Ücretsiz üye oluyorsunuz, ünlü markaların ürünlerini çok özel indirimlerle satın alıyorsunuz. Şimdi bu sitenin çocuklar için olanı yapıldı. Limango Türkiye Genel Müdürü Gülfem Toygar ile sanal dünyada alışverişi, çocuk modasını ve kızının seçimlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Limango’da her gün en az 14 tane kampanya sunuluyor, bu kampanyalar en fazla 2 gün sürüyor, günlük ortalama 6 bin kadar ürün satışı yapılıyor. 2009’un Mayıs ayında dünyada amazon.com’dan sonra gelen en büyük ikinci e-ticaret  platformu Otto Group ile birlikte Limango’yu açtıklarını söyleyen Gülfen Hanım, 1,5 senede çok büyük bir ilerleme kaydettiklerini, üye sayılarının 1 milyona ulaştığını ve 2011’de de yepyeni projelere imza atacaklarını belirtiyor. Siteye üye olmak için ya bir arkadaşınızı referans göstermeniz ya da siteye neden üye olmak istediğinizi samimi bir şekilde yazmanız gerekiyor. Üyeliğiniz kabul edildikten sonra siz arkadaşlarınızı davet ederseniz her kişi için 10 lira kazanıyorsunuz ve bu parayla bedava alışveriş yapabiliyorsunuz. 3 ay boyunca hiç aktif olmamış üyeler sistemden siliniyor.

Haberin Devamı

SALI GÜNÜ REKOR KIRILIYORTürkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 75’i erkek iken Limango üyelerinin yüzde 60’ı kadın. Genelde lise ve üstü eğitim almış kişiler. Satışların yüzde 55’ini istanbul, ankara ve izmir’den üyeler gerçekleştiriyor. Salı günleri saat 11.00-12.00 arası rekor satışlar gerçekleşiyor. Bu durumun sebebiyle ilgili Gülfem Hanım ‘Pazartesi herkes işlerini toparlıyor, maillerine bakıyor. Salı günü alışverişe saldırıyor’ diyor. İnternet üzerinden alışveriş yaparken insanların akıllarına takılan en önemli konunun güvenlik olduğunu söyleyince, Gülfem Hanım  yüzde yüz garantili 3D Secure sistemi kullandıklarını, ödeme noktasında girilen bütün bilgilerin güvenli bir biçimde ödeme yapılan banka tarafından alındığını belirtiyor. “Satın aldığınız bir ürünü beğenmediniz mi, hemen geri yollayabiliyorsunuz, bu konuda da iddialıyız. Ama iade oranımız çok düşük” diyen Gülfem Hanım’a göre bunun sebebi ailelerine ve sevdiklerine çok düşkün bir millet olmamız. “Alınan bir şey olmadığında insanlar iade etmek yerine eşe dosta veriyorlar, ne de olsa çok ucuza alınmış, güzel bir ürün” diyor.

KİDS 13 YAŞA KADAR13 yaşa kadar bebek ve çocuklara hitap eden Limangokids’te süslü kız elbiseleri en çok talep gören ürünlerden. Kızlar dantelli, fırfırlı şeylere bayılıyor. Erkekler ise kahramanlı kıyafetlere...Limangokids nasıl doğdu diye soruyorum: “Benim 5 buçuk yaşında bir kızım var, Adı Naz. Onu büyütürken gördüm ki bir yetişkin olarak her sene kendimize yeni bir şey almamıza gerek olmuyor. Ama çocuklar çok hızlı büyüyor. Çok iyi planlasan da bir kıyafeti en fazla 2 sezon giyiyor çocuk. Çocukta kalite önemli ama fiyat daha önemli. Moda trendleri hızlı değişmiyor. Biz açıldığımızdan beri çocuklara yönelik kampanyaların çok iyi geri dönüşü olduğunu gördük. Bu sebeple limangokids’i açtık. Şimdilik günde her biri 3 gün süren 3 kampanyayla başladık. Önümüzdeki günlerde çok ilginç sürprizlerle devam edeceğiz” diyor. Limango, blog konusunda da gelişmelere açık. Yakında yazarlar da blogda yerini alacak.  Kids’in de bir blogu olacak. Çok özel bir ekiple anlaştıklarının söyleyen Gülfem Hanım Türkiye’de hiç yapılmayan bir işe imza atacaklarını ekliyor: “Moda önerileri, ünlülerin çocukları, her konuda bilgi ve paylaşım olacak müthiş bir blog hazırlıyoruz. Çocuklar artık inanılmaz bilinçli. Naz çok meraklı giyime kuşama. Makyaj yapsın, süslensin. Biz dükkan dükkan geziyoruz istanbul’da. Deniyor her mağazada bir şeyler. Çok da zevkli. Moda duygusu çocukluktan gelen bir şey. 3 - 4 yaşlarında çok rüküş giyiniyordu ama son 2 senedir acayip. Sabah çıkartıyor dolabından giyeceği her şeyi. Bluzu, eteği, çorabı, ayakkabısı. Yere diziyor hepsini. Tacına kadar.”

Haberin Devamı

Modellik yapan Gülfem Hanım’ın kızı Naz tam bir moda delisi. Giysilerini alırken de, giyerken de sadece kendi seçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!