Çırağan'da rüya düğün

Güncelleme Tarihi:

Çırağanda rüya düğün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 00:00

İstanbul, görkemli bir Hint düğününe ev sahipliği yaptı. Üç gün üç gece süren rüya düğünün basına yansımayan detaylarını, organizasyona imza atan FYM Creative Group’un sahibi Yavuz Özdel’den öğrendik.

Haberin Devamı

RÜYA DÜĞÜNDEN FOTOĞRAFLAR

Dünyanın en zengin işadamlarından Lakshmi Mittal, yeğeni Vartika Mittal’i İstanbul’da dillere destan bir düğünle evlendirdi. Vartika Mittal ve İngiliz işadamı Utsav Goenka’nın Hint geleneklerine uygun düğünü, üç gün üç gece sürdü. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 davetlinin katıldığı törende imzası bulunan FYM Creative Group’un sahibi Yavuz Özdel, günlerce konuşulan organizasyonun detaylarını anlattı.

1 HAFTA ÖNCEDEN 40 AŞÇI GELDİ         

Özdel’in verdiği bilgiye göre organizasyondan bir hafta önce Londra ve Hindistan’dan 40 aşçı Türkiye’ye geldi. Ekip, yöresel lezzetlerini ve özel baharatlarını da yanlarında getirdi. Düğün boyunca konuklara ikram edilen Hint yemekleri, bu aşçılar tarafından Çırağan Sarayı’nda hazırlandı. Hindistan’dan ayrıca 1 ton ağırlığında gümüş çatal, bıçak ve tabak takımları getirildi.

SAİT HALİM PAŞA’DA OSMANLI GECESİ

Rüya düğünden bir gün önce, karnaval tadında bir parti düzenlendi. Konuklar, üç gün üç gece sürecek organizasyona Şaman gösterisiyle renklenen bu partiyle hazırlandı. Düğün ise 3 Mayıs’ta, Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki “Osmanlı Gecesi”yle başladı. Konukların tekneyle geldiği yalıda özel yemek sunumları ve gösteriler yapıldı. Yalıda ayrıca dört ayrı dünya mutfağı büfesi hazırlandı.

Haberin Devamı

ÇIRAĞAN’DA KINA GECESİ

4 Mayıs’taki kına gecesine Çırağan Sarayı ev sahipliği yaptı. Gecede gelin Vartika Mittal’in el ve ayaklarına ‘medhndi’ adı verilen kınalar yakıldı. Hint danslarıyla hareketlenen seremoninin en dikkat çekici bölümü ise Vartika Mittal’in kız kardeşi ve ağabeyinin sahnelediği, gelin ve damadın aşklarını anlatan müzikaldi.

ŞAMPANYA SU GİBİ AKTI

Eğlence bu kadarla da sınırlı kalmadı, kınadan sonra SuAda’da görkemli bir parti düzenlendi. Ateş ve havai fişek gösterileriyle başlayan partide Hint ve Türk mutfaklarından yemekler servis edildi. Ayrıca bin şişe Dom Perignon şampanya açıldı.

NİKÂH GECESİNİN RENGİ PEMBE

Ve heyecanla beklenen nikâh, 5 Mayıs’ta Çırağan Sarayı’nda kıyıldı. Pembelere bürünen mekânda gelin ve damat, birbirlerine çiçekler sunarak evlilik yemini etti.

Haberin Devamı

NEDEN İSTANBUL
Yavuz Özdel: “İstanbul, Boğaz’ı ve manzarasıyla insanlara büyülü geliyor. Mittal ailesinin İstanbul’u seçmesinin nedeni de bu şehri büyülü buluyor olmaları.”

HER GECE BAŞKA RENK

Düğün öncesi yapılan parti de dahil, organizasyon boyunca her gecenin özel bir rengi vardı: Fuşya, lila, pembe ve yeşil. Halılar, örtüler, peçeteler, iskemle ve iskemle kılıfları da o gecenin renklerine göre hazırlandı. Süslemeler için toplam 50 bin dal çiçek kullanıldı. Çiçekle hazırlanan hayvan figürleri (fil, tavus kuşu, deve kuşu ve lama) için 30 kişilik bir ekip, 15 gün boyunca çalıştı.

KAÇ KİŞİ ÇALIŞTI

Düğünde, organizasyonu gerçekleştiren Mep Tur Turizm, Fym Creative Group ve Davet Creative Group’tan toplam 250 kişi görev aldı. Bu gruba, Hindistan ve Londra’dan gelen 100 kişi de eşlik etti. Tüm gösteriler için toplamda 255 dansçı ve müzisyen çalıştı. Yemek servisinde de 350’ye yakın Türk ve Hint servis elemanı görev yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!