Cinlerden korunmak için okunup üflendik

Güncelleme Tarihi:

Cinlerden korunmak için okunup üflendik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

Murat Toktamışoğlu’nun senaryosunu yazdığı, Arkın Aktaç’ın yönettiği “3 Harfliler: Marid”in çekimleri sürüyor. 20 yıl önce yaşanmış bir olayın günümüze uyarlandığı filmin başrollerinde Özgür Özberk ve Gülseven Yılmaz var... ıkili, bu iddialı korku filminin kamera arkasını ve sette yaşananları anlattı.

Haberin Devamı

 

* Filme nasıl dahil olduğunuzdan başlayalım dilerseniz...              

- Özgür Özberk: Benim bu karaktere uygun olduğumu düşünmüşler, görüşmeye çağırdılar. Daha ilk görüşmede kabul ettim teklifi... Bugüne kadar hiç korku filminde oynamadığım için ilginç olabilir diye düşündüm. 

- Gülseven Yılmaz: Senaryo geldi, bir çırpıda okuyup bitirdim ve teklifi hemen kabul ettim. Ama ertesi gün kendi kendime “Bu projede asla olamam” dedim. Aradan birkaç gün geçti, sakinleştim ve yeniden oynamaya karar verdim.

* Siz filmde Serkan-Ayla çiftini canlandırıyorsunuz. Nasıl karakterler bunlar?    

- Ö.Ö: Serkan bir mimar. Karısını çok seviyor ve geçmişte ona bazı varlıkların musallat olduğunu biliyor. Bu yüzden eve hoca çağırıyor, muska yaptırıyor, karısını bu dertten kurtarmaya çalışıyor.

- G.Y: Ayla küçük yaşta o varlıklarla tanışmış bir kadın. Yıllar önce onun için yazılan muskayı kaybedince varlıklar yeniden ona musallat oluyor.
   
* İnsan filmin adını duyunca bile ürküyor... Siz bu film için teklif geldiğinde ilk anda ne düşündünüz?

- Ö.Ö: Sonuçta her sene birçok korku filmi çekiliyor. Bu filmlerde rol alanların başına bir şeyler gelse, her yıl yüzlerce kişi yok olurdu. Böyle düşündüğüm için bir tedirginliğim yok.

- G.Y: Ben önce çok ürktüm, ama sonra bu projede olmak istedim.

HOCA EŞLİĞİNDE ÇEKİM YAPIYORUZ

* Siz böyle varlıkların olduğuna inanıyor musunuz?

- Ö.Ö: Bu kadar kişi inanıyorsa vardır bir bildikleri. Ama fazla kurcalamıyorum. - G.Y: Ben inanıyorum.

* Filmdeki karakterlerin üç harfliler tarafından çarpıldıkları bir sahne de varmış...

- Ö.Ö: Evet. Filmde ben de çarpılıyorum. Role hazırlanmak için cinler tarafından çarpılmış kişilerle konuşsam, gece uykularım kaçabilirdi. Ama şu an sadece senaristin yazdığı şeyi oynuyoruz. Benim için bu haliyle korkunç değil. Ama bu işlerin derinine inmek istemiyorum.

* Çekimler sete gelen bir hoca eşliğinde gerçekleşiyormuş ve o hoca korunmanız için sizi okuyup üfleyip muska yazmış, doğru mu?

- Ö.Ö: Doğru, çekimlere katılan bir hocamız var. Üç harflilerle ilgili tecrübesi olan bir hoca ile beraber çalışıyoruz.

- G.Y: Evet hoca bizi okuyup, korunmamız için muskalar yazdı.

MUTFAK KAPISI ANİDEN KAPANDI

* Çekimler esnasında başınıza ilginç şeyler geldi mi?


- G.Y: Bir gün çekimler esnasında mumlar yakıldı, loş bir ortam oluşturuldu ve Celalettin Hoca “ıçinizden dua okuyun, en sevdikleri ortamı yarattınız, gelebilirler” dedi. O gün çekim yaptığımız evin mutfak kapısı aniden kapandı. İçeride iki kişi kaldı. O kadar zorladık açılmadı. Çilingir çağırdık. Çilingir bile iki saatte kapıyı ancak açabildi. Hepimiz gerçekten çok korktuk.

* Sete herkes dualar okuyarak geliyormuş...

- G.Y: Setteki herkes bu varlıklara inanıyor ve korunmak için dua ediyor. Benim de her sabah okuduğum bir dua var. Beni koruduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

KARDEŞİMLE OYNAYACAĞIZ

Haberin Devamı

* Özgür Bey, bu filmden sonra başlayacak projeleriniz var mı?

- Ö.Ö: Ben yakında kendi filmimi çekeceğim. Kardeşim Özge Özberk ile karı-kocayı oynayacağız. Birbirinden nefret eden bir çiftin, karısını öldürmeye çalışan bir adamın hikayesi... Adamın metresi “Ya karın ya ben” diyor. Adam karısını öldürmeye çalışırken başkasını öldürüyor.

* Kimler rol alacak?

- Zeynep Beşerler, Beste Bereket, Sinan Bengier, Önder Açıkbaş, Ayşen Gruda, Azra Akın var. Asuman Krause ile de anlaştık ama program çekimleri nedeniyle sürekli Arjantin’e gidip gelmesi gerekiyor, o olmazsa yerine Burcu Kara oynayacak.

TECAVÜZ VE ÇIRILÇIPLAK ASILMA SAHNESİNİ REDDETTİM

* Gülseven Hanım, “Beyza’nın Kadınları”nın fragmanında adınız geçiyor ama filmde hiç sahneniz yok...

- G.Y: O filmde, bana önerilen rolün çırılçıplak asılma ve tecavüz sahnesi vardı. Oynamak istemedim, bu yüzden başka bir karakter canlandırdım. O da film çok uzun olduğu için kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!