Çin felsefesine uygun mekanlar

Güncelleme Tarihi:

Çin felsefesine uygun mekanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Televizyondan sehpaya kadar evdeki her detayın ‘‘mutluluk’’ için bir yeri var. Yüzyıllardır Çinli toplumlarda uygulanan ‘‘feng shui’’ sanatı, artık her yerde rağbet görüyor. İyi bir feng shui’ye sahip bir evin sükunet ve huzur yaydığına inanılıyor.

Bir arkadaşınız ya da bir yakınınızın evine girip de birden kendinizi evinizde gibi hissettiniz mi hiç? Sizde bu etkiyi yaratan acaba mobilyalar mıydı yoksa odanın şekli mi? İyi bir feng shui’ye sahip bir ev, içindeki eşya ve bu eşyanın yerleştirilişi ve her bir odada rengin kullanımı, o ortamın dengeli mi dengesiz mi, güç verici mi yoksa tüketici mi olacağını belirler.

(Kaynak: FENG SHUİ \ Kirsten M. Lagatree)

EVİNİZİN KONUMUNA DİKKAT!

Evin girişi

Sizi ve konuklarınızı neşeli, geniş ve iyi aydınlatılmış bir yer karşılamalıdır. Karanlık ve dar bir giriş chi akışını engeller.Eve girer girmez bir başka duvarla karşılaşmamalısınız. Çünkü bu da chi akışını engelleyebilir ve hayatta nereye dönseniz orada engeller yaratabilir.

Evin şekli

Kare ya da dikdörtgen evler en uğurlu evler olarak kabul edilirler. Çünkü onlar ana kat planının dışına sarkan bölümler içermezler ve tüm gerekli kısımları kapsarlar. Özellikle L şeklinde bir ev ya da oda uğursuz kabul edilir.

Yatak odası

Feng shui prensiplerine göre yatak odası evdeki en önemli odadır. Çünkü nerede ve nasıl uyuduğunuz yaşamınızı büyük ölçüde etkiler. Yatak odanızda kendinizi sakin ve rahat hissediyor ve uygun biçimde dinlenebiliyorsanız, bunun yararlarını çeşitli biçimlerde görebilirsiniz.

Yatağı yerleştirmenin ana kuralı, ayakucunuzun asla odanın kapısı ile aynı hizada olmamasıdır. İdeal olarak, yatak, oda kapısıyla karşılıklı iki köşede bulunacak şekilde yerleştirilmelidir. Yatağı bir pencerenin değil, bir duvarın önüne koymalısınız.Yatak odasındaki aynalar yatağa dönük olmamalıdır.

Oturma odası

Oturma odanızın düzenleme ve dekorasyonu arkadaşlıktan, aile ilişkilerinden, başarı ve bolluğa kadar yaşamınızın birçok önemli alanını etkiler. İyi ışıklandırma iyi chi demektir. Bu odada ve tüm evde çürümüş, kırık, bozuk bir eşya tutmayın. Kanepeleri, kahve masalarını ve sandalyeleri yerleştiriş biçiminiz, konuklar arasında sıcaklık ve paylaşmayı teşvik edebilir ya da anlaşmazlık ve sürtüşmeye yol açabilir.

Yemek odası

Çinliler yemek yeme sanatını çok ciddiye alırlar. Onlar yemek yemenin bedeni olduğu gibi ruhu da doyurduğuna inanırlar. Bu yüzden yemek odası, yemek yiyenlerin rahat olmalarını sağlayacak ve onların arasında uyum ve iyi duyguları arttıracak biçimde düzenlenmelidir. Mümkünse bu odada sadece yemek masası, sandalyeleri ve bir büfe bulunsun ki böylece odada bulunanların dikkati sadece yemek ve sohbet üzerinde olsun. Oturma odasında olduğu gibi bu odada da aile üyeleri, sandalyelerinin arkası kapıya, pencereye değil yemek odasının duvarına gelecek şekilde oturmalıdır. Yemek masası sandalyeleri daima çift sayıda olmalıdır, çünkü şans çift sayılarla gelir ve tek sayılar yalnızlığı temsil ederler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!