Cilt özen ister

Güncelleme Tarihi:

Cilt özen ister
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüzümüzde ani ve beklenmedik pürüzlerden kurtulmak imkansız değil

Cildimiz içimizin aynasıdır. Pırıl pırıl, kusursuz

bir cilde sahip olmak zor değil. Öncelikle yüzümüzde beliren beklenmedik değişimler için bilmemiz gereken basit önerilere dikkat edelim.

Yanaklardaki ince damarlarda kırılmalar olursa bu sorundan kurtulmak için ne yapılabilir?

Damarların kırılması, genellikle dolaşım bozukluğuna işarettir. Damarların duvarlarını güçlendirmek için A ve E vitaminlerini almalısınız. Ardından atkestanesi özü bulunan cilt bakımı malzemelerini kullanın. Yüzünüzü lifle ovuşturmayın, retinol içeren kozmetik ürünlerini kullanmayın, baharatlı yiyeceklerden, alkollü içkilerden uzak durun. Aşırı sıcak yerlerde bulunmayın. Özellikle saunaya gitmeyin.

- Siyah noktacıklardan kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Öncelikle suyla çalkalandığı zaman temizlenen temizleyici kremleri kullanın. Yüzünüzü fazla ovuşturarak temizlemeyin. Kullandığınız nemlendirici su bazında üretilmiş bir nemlendirici olmalı. Yağ bazında üretilen krem türü nemlendiriciler cildin gözeneklerini kapatabilir. Yüzünüzü sık sık lifle temizlemelisiniz. Ölü deri hücreleri de siyah noktacıklar yaratabilirler.

- Sabahları uykudan uyandığınız zaman göz kapaklarınız şişmiş olabilir. Bu durumda ne yapabilirsiniz?

Sütlü besinlerden uzak durun.

Göz kremlerini fazla kullanmayın. Derinin kolayca emebildiği jelleri tercih edin.

Göz jeli ya da temizleyici uygularken göz kapaklarına hafifçe masaj yapın.

Bol bol su için

- Gözlerin altlarında beliren beyaz noktacıklar için ne yapılabilir?

Cilt kurumasın diye bol miktarda nemlendirici kullanıldığında deri altında biriken sebum maddesi bu beyaz noktacıkları yaratır. Beyaz noktacıklar da siyah noktacıklar gibi daha hafif içerikli nemlendirici kullanmakla bu noktalardan kurtulabilirsiniz. Eğer bu uygulamadan bir sonuç alamazsanız, bir cilt uzmanı sorunu kolayca giderir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!