Çiçeklerin de sözlüğü var

Güncelleme Tarihi:

Çiçeklerin de sözlüğü var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çiçekler her mesajı ileten olağanüstü bitkiler. Hangi mevsim, hangi amaçla olursa olsun anlatmakta güçlük çektiğiniz duygularınızı en güzel çiçekler anlatır. Peki çiçeklerin de bir sözlüğü olduğunu biliyor musunuz?

Bazen aşkı, sevgiyi, dostluğu, bazen sadece hatırlanmayı ya da bazen de herhangi bir duyguyu anlatmak için etkili bir araç çiçekler. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanlara aldığımız çiçeklerle aramızdaki yakınlığın kalıcılığını sağlarız. Zaman zaman da bize gelenlerle heyecanlanır, mutlu oluruz. Aslında hepsi bu işte; renkli, güzel bir mutluluk aracı.

İşte bu amaçtan yola çıkan Ataşehir Botanik Çiçekçilik müşterileri için ‘Türk Dilinde Çiçek Sözlüğü’ hazırlamış. Müşterilerine göndermek istedikleri çiçek konusunda bu sözlükler yardımcı oluyor.

Her çiçeğin bir anlamı var. Örneğin; kırmızı gül: aşk, sarı glayör: kıskançlık, mor krizantem: burukluk, fulya: unutma gibi...

Canlı çiçeklerin yanı sıra şu sıralarda kuru çiçek de hayatımıza girmiş durumda. Kuru olması nedeniyle daha dayanıklı olan ve özel bakım gerektirmeyen kuru çiçekler daha çok iş merkezleri ve oteller tarafından tercih ediliyor.

Kuru çiçek malzemeleri çoğunlukla ithal malzemelerden oluşuyor. Bazen eski bir kemanın içine bazen duvara bir tablo gibi dizayn edilen kuru çiçekler, dayanıklı olmaları nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Bazen ufak bir saksıyı süsleyen kur çiçekler bazen kapısından girdiğiniz ünlü bir otelin lobisinde dev yapısıyla sizi karşılıyor.

Türk dilinde çiçek

Beyaz gül: Masumluk

Kırmızı gül: Aşk

Pembe gül: Gönlüm sende

Sarı gül: Sıcak sevgi

Beyaz karanfil: Temizlik, saflık

Kırmızı karanfil: Sevgi

Pembe karanfil: İçtenlik

Sarı karanfil: Hüzün

Beyaz glayör: Dostluk

Kırmızı glayör: İstek

Pembe glayör: Zerafet

Sarı glayör: Kıskançlık

Mor glayör: İnanç

Orkide: Magrur, gururlu

Beyaz lale: Saflık

Kırmızı lale: Seni seviyorum

Pembe lale: Anlayış

Aşk dilinde çiçek

Menekşe: Ketum aşk

Kamelya: Mağrur aşk

Lale: Asil aşk

Anemon: Aşkta saadet

Gelincik: Mazlum aşk

Papatya: Uysal aşk

Hercai: Şevkatli aşk

Kırmızı gül: Ateşli aşk

Salkım: Geçici aşk

İris: Aşk hatırası

Siklamen: Aşk haberi

Krizantem: Melankoli






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!