Charles Perrault Neden Doodle Oldu?

Güncelleme Tarihi:

Charles Perrault Neden Doodle Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 15:52

Kül Kedisi, Kırmızı Başlıklı Kız ve Uyuyan Güzel eserlerinin sahibi dünyaca ünlü yazar Charles Perrault, 388. Doğum gününe özel olarak dünyanın en büyük arama motoru Google’ın ana sayfasında Doodle olarak yer aldı. Peki; Charles Perrault Kimdir?, Neden Doodle Oldu? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, dünyaca ünlü Fransız yazar 12 Ocak 1628 tarihinde doğan Charles Perrault’un anısına özel bir Doodle hazırladı. Google ana sayfasına her giriş yaptığınızda sizi farklı bir Charles Perrault hikayesi karşılıyor. Peki; Charles Perrault Kimdir? İşte cevabı..

Charles Perrault Kimdir?

12 Ocak 1628 Paris doğumlu Charles Perrault, ünlü bir Fransız yazardır. Zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Perrault, yazdığı çocuk hikayeleri ile kısa süreden büyük bir üne kavuşmuştur.

Beavuais Koleji'nde öğrenim gören Charles Perrault, ardından Orleans’da hukuk eğitimi almıştır. 1651 yılında hukuk fakültesini başarıyla tamamlayan Perrault, bir süre Paris Barosu’nda babasının mesleğini devam ettirmiştir. Ancak sanata olan aşırı ilgisi nedeniyle avukatlığı bırakarak sevdiği ve hayalini kurduğu mesleği yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Yazarlık kariyerine 1654 yılında adım atarak bu alanda büyük başarılar elde eden Charles Perrault, çocuk hikayeleri yazmaya ise ilginç bir nedenle başlamıştır. Kendi çocuklarına anlatacak doğru düzgün bir hikaye bulamayan Perrault, çocuk yönelik eğlenceli ve eğitici hikayeler yazmaya başlamıştır.

Bu alanda kısa sürede büyük başarılar elde eden ünlü yazar, daha sonra gelecek nesillere ışık tutan Külkedisi (Cinderella), Uyuyan Güzel ve Kırmızı Başlıklı Kız’ı yazmıştır. Şimdilerde Uyuyan Güzel isimli hikaye opera ve bale gösterilerinde sevenleriyle buluşurken, Külkedisi ve Kırmızı Başlıklı Kız ise Walt Disney şirketi tarafından animasyon filmlerde işlenmiştir. Halen günümüzde büyük bir merakla ve heyecanla takip edilen bu hikayeler, ünlü yazarın o zamanlar kaleme aldığı ve şimdilerin peri masalları olarak nitelendirdiği masalların ilk örnekleri olmuştur.

Charles Perrault’un Bilinen Eserleri:

La Belle au bois dormant (Uyuyan Güzel)

Le Petit Chaperon rouge (Kırmızı Başlıklı Kız)

Cendrillon (Külkedisi)

Le Chat botte (Çizmeli Kedi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!