Cerrahide alternatif bir yöntem Liposhaping ile incelin

Güncelleme Tarihi:

Cerrahide alternatif bir yöntem Liposhaping ile incelin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kilo aldığınızda önce kalçalarınız genişler ve kilo verirken en son kalçalarınız zayıflar. Diyet ve sporu birlikte yapsanız bile vücudun anatomisine bağlı olarak bu sonuç pek değişmiyor. Bu nedenle de cerrahi işlemlere başvuruluyor. Uzun yıllardır uygulanan cerrahi çözümlerde genel anestezi kullanılması ve bacak üstlerindeki bölgelerde görülen dalgalı yüzeyler insanları ürkütüyordu. Cerrahi yöntemlere karşı tıbbın her alanında geliştirilen alternatif yöntemler elbette incelme tedavilerinde de bulunuyor. Bunlardan biri, liposhaping.

Transmed cerrahlarından Uğur Dikmen ve Dr. Melike Külahçı konuyla ilgili bilgi verdi. Buna göre diyet, egzersiz, psikoterapi ve yağ biçimlendirme girişimleri birlikte kullanılmalı. Bunun sebebi ise kişinin şişman olup, olmadığını belirlerken çeşitli ölçümlerin gözönünde bulundurulması gerekliliği.

Liposhaping mucize yaratan bir yöntem değil, diyet ve egzersiz ile giderilemeyen yağların ortadan kaldırılıp, vücudun biçimlendirilmesi esasına dayanıyor. Bu teknikte cilt altı yağ dokusuna özel hazırlanmış bir sıvı enjekte ediliyor. Sonra bu sıvıyla birlikte yağ hücreleri çekiliyor. Verilen sıvı o bölgenin uyuşmasını sağlıyor. Genel anesteziye ihtiyaç duyulmuyor. Operasyondan sonra kişi hemen evine gidebiliyor. Liposhaping ile uzaklaştırılan yağ dokusunun bir kez daha aynı yerde çoğalmadığını Opr. Dr. Uğur Dikmen söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!