Cazın yıldızı Alicia

Güncelleme Tarihi:

Cazın yıldızı Alicia
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 23:55

Bu yıl 20’nci yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali kapsamında, 2-18 Temmuz tarihleri arasında, 14 farklı mekânda 400’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla 40’ı aşkın konser gerçekleştirilecek. Festivalin afiş görseli bu yıl Orhan Pamuk imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 20’nci İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. Cazın merkezini İstanbul’a taşıyacak festivalde, 2-18 Temmuz tarihleri arasında, 14 farklı mekânda 400’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla 40’ı aşkın konser gerçekleştirilecek. Üstelik festivalin afiş görseli bu yıl Orhan Pamuk tarafından oluşturuldu. Orhan Pamuk’un resim ve desenlerinde yer alan martı ve yazarın el yazısı, Bülent Erkmen’in tasarımıyla festival afişine dönüştürüldü. Ayrıca UNESCO ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, geçen yıl tüm dünyada düzenlenmeye başlayan 30 Nisan ‘Uluslararası Caz Günü’ kutlamalarının bu yılki merkezi İstanbul olacak. 30 Nisan Salı akşamı Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek gala konserinin yanı sıra gün boyu farklı mekânlarda konferanslar, yuvarlak masa söyleşileri, ustalık dersleri, caz vokal atölyeleri, film gösterimleri  ve çeşitli konserler de düzenlenecek.

Haberin Devamı

İlk kez geliyor

Festivalde 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys, 2 Temmuz Salı akşamı Küçükçiftlik Park’ta Türkiye’deki ilk konserini verecek. 70’lerin en ünlü rock gruplarından Roxy Music’in vokalisti ve şarkı yazarı Bryan Ferry, yeni albümünü takiben, 8 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak. Cazın efsanevi isimleri Bob James, David Sanborn, Steve Gadd ve James Genus da 9 Temmuz Salı akşamı saat 21.30’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde festival seyircisinin karşısına çıkacak. Festivalin beklenen ismi şarkıcı ve söz yazarı John Legend, 29 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.30’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. Festival kapsamında konser verecek isimler arasında Lena Chamamyan, Ernan Lopez-Nussa, Anthony Strong, China Moses ve Chano Dominguez de bulunuyor. Ayrıca ‘Tünel Şenliği’nde ise Roos Jonker, Timo Lassy, Bruut, Ariya Asrabeat Arkestra, Ola Onabule, Salvatore Bonafede Trio, Tin Men and The Telephone, Matthias Eick, Maffy Falay Beşlisi, Baba Zula, Dilek Sert Erdoğan ve Birsen Tezer sahne alacak. Ayrıntılı bilgi için: caz.iksv.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!