Çarşı’ya katıldı

Güncelleme Tarihi:

Çarşı’ya katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 09:17

“Ben bu ülke için hapis yattım. Şimdi de bu ülke için sinemayı bırakıyorum.

Haberin Devamı

Bundan sonra çapulcuyum” diyen Zeki Demirkubuz, önceki gün de eylemdeydi. Beşiktaş forması giyen ünlü yönetmen, Çarşı grubuyla Beşiktaş’tan Gezi Parkı’na yürüdü. Grupta oyuncu Özgür Özgülgün de vardı.

Sürpriz katılımcılar   
Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk da önceki akşam Zekeriya Beyaz ve Kemal Alemdaroğlu ile Gezi Parkı’na geldi. Cindoruk, “Siyasi hayatımdaki 60 yıla yakın sürede, böylesine kitlesel, bölgeleri aşan, temiz, Türkiye’yi kaplayan bir itiraza rastlamamışımdır” dedi.

Çocuklar duysun
“Çocuklar Duymasın” oyuncuları da önceki akşam Gezi Parkı’na destek için Taksim’deydi. Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Zeyno Gönenç ve Volkan Severcan’ın da arasında bulunduğu kalabalık ekip, parkta çektikleri fotoğrafları Instagram’da da paylaştı.

Haberin Devamı

Nehir Erdoğan, “Direniş hatırası” graffitisinin önünde poz verdi.

Gezi Parkı’na AVM yapılırsa içinde mağaza açmayacaklarını açıklayan Cem Boyner’in desteği o kadarla kalmadı. Parka gelen Boyner, “Ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum çapulcu” pankartı taşıdı.

Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ çifti de önceki akşam Gezi’deydi.

Kenan İmirzalıoğlu, Taksim’e Sarp Akkaya ve Uluç Bayraktar’la birlikte geldi.

Fotoğraflı yanıt
Geçtiğimiz akşam Etiler’deki P.F.Chang’s adlı restorandan çıkarken görüntülenen Çağla Şıkel-Emre Altuğ çifti, muhabirlere “Hep buralardasınız. Biz Gezi Parkı’ndaydık, oraya neden gelmediniz?” diye sormuş, muhabirler de “Hep oralardaydık zaten, asıl biz sizi göremedik” diye yanıt vermişti. Tartışmanın basında yer almasından sonra Emre Altuğ, 1 Haziran’da Gezi Parkı’nda çektirdiği fotoğrafı Twitter’ında yayınladı, altına da “01.06.2013 Gezi Park’ına ilk giren grup! Üzgünüm ama bunu hatırlatmak zorunda bırakıyorlar” notunu düştü. Altuğ, 8 Haziran’da Değirmendere’de vereceği konseri de iptal ettiğini duyurdu.

Mega destek
Tarkan, yurt dışından döner dönmez soluğu Gezi Parkı’nda aldı. Akşam saatlerinde Gümüşsuyu yolu üzerindeki Mete Palas’a giden Tarkan, Çarşı Grubu’nun geçişi sırasında yüzünde V for Vendetta maskesiyle pencereye çıkıp slogan atarak gruba destek verdi. Ardından parka geçen sanatçı, alanda yaklaşık üç saat kaldı.

Haberin Devamı

Maskeleriyle geziyor
Burcu Esmersoy, Nişantaşı Kırıntı’da görüntülendi. Protestoların simgesi haline gelen “V for Vendetta” maskesiyle gaz maskesini yanında taşıyan Esmersoy, “Dün eylemdeydim, buraya da oradan geldim” dedi.

Sevgiliye destek
Burçin Abdullah, Etiler’deki eyleme sevgilisiyle birlikte katıldı. Genç oyuncu, objektiflere zafer işareti yaptı.

Çek tabii çek
Son dönemde magazin basınına karşı mesafeli bir tutum sergileyen Metin Yıldız da göstericilerin arasındaydı. Sevgilisiyle el ele yürürken kendisini görüntüleyen gazetecilere “Niye çekiyorsunuz?” diyerek çıkışan Yıldız, “Magazin basını olarak destek için buradayız” yanıtını alınca imalı bir şekilde “Magazin çek tabii çek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!