Çariçe yumurtaları 14 bin Euro

Güncelleme Tarihi:

Çariçe yumurtaları 14 bin Euro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 00:00

1987 yılından bu yana hediyelik eşya, sofra malzemeleri ve aksesuvar firmalarının objelerini satan Prestige mağazaları bir sofrada gereken her türlü ürünü bulunduruyor. Son olarak koleksiyonlarına Lladro, Faberge, Rogaska ve Dibbern gibi yeni markaları da eklediler. Bunların içinde en ünlüsü, son iki çariçe için yaptığı paskalya yumurtalarıyla tanınan Faberge markasının hediyelik eşyaları. Prestige’in Akmerkez ve Ankara’da şubeleri var. Son olarak Nişantaşı’ndaki şubelerini de Citys’e taşıdılar.

Prestige’deki bütün ürünleri, mağazanın sahipleri Stella Kant ve kızı Daliah Kant seçiyor. Stella Kant 1985’den beri ithalatla uğraşıyor. Yurtdışında fuarları gezerken lazer bıçakları görüp Türkiye’ye getirdi. Ardından tekne, mutfak, bahçe ve mutfak ürünleri markası Guzzini ile anlaştı, onun ürünlerini ithal etti. Zamanla markalar çeşitlendi; Lalique, Jean Louis Coquet, Bernardaud, Villeroy&Boch, St. Louis gibi. Bu sene Prestige bünyesine yeni markalar ekledi.

SÜRPRİZ FABERGE YUMURTALARININ ÖYKÜSÜ

Bunların başında meşhur Faberge geliyor. Yumurta şeklindeki objeler, malzemeleri ve işçilikleri dışında, bu markanın kurucusu Peter Carl Faberge’nin hikayesiyle de çok ünlü. Almanya, Fransa ve İngiltere’deki mücevher ustalarının yanında yetişen Faberge, 19. yüzyıl sonunda Rus imparatorluk ailesi ve Rus aristokrasisi için mücevher yaparak tanındı. Çar III. Aleksander’in, karısı Çariçe Maria Feodorovna için Faberge’ye ısmarladığı paskalya yumurtası şeklindeki mücevher, şimdiye kadar verilmiş en güzel hediye olarak bilindi. Ondan sonra her paskalya sabahı Çar’ın karısına bir Faberge yumurtası hediye etmesi gelenek haline geldi. Bunlara sürpriz yumurta deniyordu; çünkü mücevherlerle süslü bu yumurtaların içinde veya üstünde, her yıl yeni bir konu veya tema işleniyordu. Böylece Faberge, Çar III. Aleksander tarafından sarayın mücevheratçısı olarak atandı.

Aleksander öldükten sonra yerine geçen oğlu son Çar II. Nikolay da her paskalyada hem annesi Maria Feodorovna, hem de karısı Aleksandra Feodorovna’ya yumurta şeklinde Faberge mücevherleri hediye etme geleneğini sürdürdü. Böylece Faberge, kısa sürede 500’den fazla ustayla Rusya’nın en büyük lüks eşya, sanat eseri ve mücevher üreten kuruluşu haline geldi.

Faberge mücevher evi, 1917 Rus Devrimi’nden sonra Rusya’yı terketti, ancak Avrupa’da faaliyetini sürdürdü. Bugün Prestige mağazasında satılan Faberge’nin imparatorluk yumurtaları, kristalleri, mine işleri, tabak takımları, gümüş ve porselenleri aslına sadık kalınarak üretiliyor.

MAKİNEDE YIKANAN ALTIN İŞLİ TABAKLAR

Prestige’de artık Lladro marka porselen heykeller de var. Bu markanın hikayesi, yarım asır önce, İspanya’da Valencia kentinde üç kardeşin evlerinin arkasındaki atölyede üretim yapmasıyla başlıyor. Bugün iki bin kişinin çalıştığı Lladro atölyelerinden çıkan ürünler, 100 ülkede satılıyor.

Heykeller eski yapım tekniklerine sadık kalınarak elde imal ediliyor, boyanıyor ve yüksek ısılarda fırınlanıyor. Bunlar, beyaz porselen üzerine mat platin kaplama yapılarak, doğal renkteki ürüne gölgeleme sistemi uygulanarak veya bütünüyle monokrom eserlerden oluşuyor. Fiyatları 80-240 bin Euro arasında değişiyor.

Prestige’de satılmaya başlanan Dibbern markasının da 24 ayar saf altınla işlenen porselen tabak, fincan ve vazoları var. Markanın ürünleri üç kat altın tozu uygulanarak imal ediliyor. Altın dekorlu tabakların kalınlığı genellikle 8 mikron iken, Dibbern’de bu rakam 35 mikrona çıkıyor. Bu yüzden porselenler bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkanabiliyor. Ürünlerin tekli fiyatları 20-140 Euro arasında.

Slovenya kristalinden üretilen Rogaska markası da düz kristal vazo şamdan ve bardaklarıyla ünlü. Fiyatları 25- 2000 Euro aralığında.

BU YIL SOFRADA MOR VE PEMBE MODA

Ev davetlerinde seçilen mönü tabii önemli ama davette yaratılacak atmosfer ve sunum şekli de çok önemli. Klasik aksesuvarlarla bile, sezonun moda renklerinden bir masa örtüsü, parlak renkli kelebek figürleri, değişik formlarda peçetelikler ve şamdanlar kullanılabilir. Bu sene sofra aksesuvarları çok renkli. Özellikle mor ve pembe moda. Kristallerde bu sene altın işlemeli ya da düz ve şeffaflar ön plana çıkıyor. Alışveriş yaparken, porselenin inceliğine ve hafifliğine, kristalin saydamlığına dikkat etmek gerekiyor.

NİŞAN VE DÜĞÜN HEDİYE LİSTESİ

Düğün sonrası kutlamaya gelenlerle birlikte, evdeki bardak, fincan, pasta tabağı takımları, vazo sayısı artar. Aynı desen, aynı model fincanları, tıpatıp aynısı üstelik hiç kullanmayacağınız türden bibloları ne yapacağınızı bilemezsiniz. Prestige Mağazaları bu yüzden Nişan Listesi ve Düğün Listesi sistemiyle evlenmek üzere olan çiftlerin arkadaş ve akrabalarına hediye seçiminde kolaylık sağlıyor. Gelinle damat ihtiyaçlarını seçerek bir liste oluşturuyor. Hediye almak isteyenler de mağazaya gelerek veya telefonla arayarak listeden armağanını seçebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!