Çanta kullanacak, kürk miğferler takacaklar

Güncelleme Tarihi:

Çanta kullanacak, kürk miğferler takacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

Geçen hafta Milano’da önümüzdeki sonbahar-kış sezonunun erkek modası sunuldu. Geçtiğimiz yıllarda erkekleri kadınlar gibi farklı ve çılgınca giydirmek için uğraşan modacılar bu sene biraz durulmuşlardı. Armani ve Jasper Conran gibi markalar son derece sade, şık, ince kravatlı, dar yakalı, muhafazakar takımlarıyla podyumları işgal ettiler.

Fakat yenilikler hiç yok değildi. Örneğin erkeklere önümüzdeki yıl neredeyse kadınlar gibi çanta kullandırmak, gösterişli şapkalar taktırmak ve kürklere büründürmek için hepsinin el birliği yaptığı anlaşılıyordu. Giyim koleksiyonları kadar, hatta onlardan çok çanta ve ayakkabılarıyla tanınan Prada’nın bol bol çanta göstermesi belki doğal karşılanabilirdi, ancak bu aksesuvarı çeşitli şekillerde kullanan tek marka Prada değildi.

Şapka konusunda da bütün modacılar yaratıcılıklarını sergilediler. Moda tarihi boyunca erkekler hangi şapkaları kullandıysa hemen hemen hepsi vardı: Kovboy şapkası, Sherlock Holmes şapkası, Windsor Dükü şapkası, bol kürklü kalpaklar, motosiklet kaskları, I. Dünya Savaşı miğferleri, Fransız bereleri, klasik fötrler vb.

I. DÜNYA SAVAŞI MİĞFERİ
/images/100/0x0/55eb65e7f018fbb8f8be8c58


İngiliz modacı Vivienne Westwood, yeni erkek koleksiyonunda I. Dünya Savaşı’ndan esinlenmişti. Hatta podyuma önce, bedeninin üstü ve yüzü zincirli bir zırh, kafası da o dönemin miğferlerinden biriyle kaplı, dehşet verici bir model çıkartarak ilham kaynağını açık bir biçimde sergiledi. Ardından, başına asker miğferi geçirmiş modeller, İskoç etekleri veya İskoç kumaşından yapılmış pantolonlarla yürüyüp geçtiler.

Erkek modasının genç markalarından DSquarred2, her zamanki gibi "dandi" özelliklerini taşıyan bir koleksiyon hazırlamış, elinde piposuyla etrafı teftiş eden genç Sherlock Holmes’larıyla dikkat çekiyordu. Klasik İngiliz trençkot markası Burberry’ye yeni bir yüz kazandıran genç tasarımcı Christopher Bailey, koleksiyonunda "aşkı uğruna tahttan feragat eden" deyince hepimizin tanıdığı Kral VIII. Edward’ın 1930’lardaki şıklığından esinlenmişti. Seyirciler, Neil Barrett’in "Smokin Ordusu" adını verdiği koleksiyonda, kah hapishane gardiyanına kah Nazi askerine benzeyen kıyafetlerden biraz ürktüler.

Kısaca Milano’da, arada podyumda kırmızı bir Japon kimonosu veya bir toreador kıyafeti gözükse de, sonuçta ortaya durulup oturmuş, sert ve asker bir erkek görüntüsü çıkıyordu.

ROBERTO CAVALLI PODYUMA VICTORIA BECKHAM’I ÇIKARTTI

İtalyan modacı Roberto Cavalli, ilgi çekmek için Milano’da podyuma erkek modellerin ardından Victoria Beckham’ı çıkarttı. Futbolcu David Beckham’ın eşi, Cavalli imzalı beyaz ipek bir kıyafet ve dore stilettolar giymişti. Tabii şovdan sonra gazeteciler ona bir erkeği baştan çıkarmak için bir kadının ne giymesi gerektiğini sordular. O da şöyle cevap verdi: "Bir erkeği büyülemek için ideal kıyafet çok basit: Yüksek topuklu ayakkabılar, dar jean pantolon ve dar bir tişört..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!