Canım babam

Güncelleme Tarihi:

Canım babam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 09:32

Haberin Devamı

Canım babam               

Röportaj : Ateş ÇELİK                  
Fotoğraf: Sercan KAZANCI            

İkinci kuruluş yıldönümünü kutlayan Quality of Magazine, haziran sayısında Babalar Günü vesilesiyle ünlü babalar ve çocuklarını bir araya getirdi.

Mehmet Ali, Yasmin, Ali Sadi Erbil

Kızım yerli Lady Gaga olacak

Mehmet Ali Erbil, 15 yaşındaki küçük kızı Yasmin ve 6 yaşındaki oğlu Ali Sadi’yle Yeniköy sırtlarındaki villasında poz verdi, babalık hakkındaki soruları yanıtladı:
Babalığı tarif edebilir misiniz?
- Babalık, zaman içerisinde daha olgunlaşan, sorumluluklarını hissettiğin, sevgisini daha yoğun yaşadığın çok önemli bir ayrıcalık.
Sizce babalıktan emekli olunur mu, istifa edilir mi?
- Tabii canım. Kimse kimseyi sonuna kadar ipotek altına almış değil. O yüzden de hiçbir beklentisi yok çocuklara olan sevginin, onlara yapılan yatırımın.
Üç evlilik yaptınız. İlk kez evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?
- Çok gençtim, henüz 24 yaşındaydım. O yüzden tam farkına varamamıştım. İkincisinde 39, üçüncüsünde ise 48 yaşındaydım.
İlk çocuğunuz dünyaya geldiğinde ne hissettiniz?
- Valla çok genç olduğum için hiç hatırlamıyorum. Yani altını temizledim mi, ne yapardı, ne ederdi... Bir de ben her şeyi çok çabuk unutan, beynime yeni yeni şeyler ekleyen biriyim.
Bir baba çocuklarından ne bekler?
- Eğitimlerini güzel alsınlar, güzel meslek sahibi olsunlar. Topluma yararlı olsunlar, uyuşturucuya yönelmesinler, bulaşmasınlar, sapkınlık yaşamasınlar. Evlensinler, çocukları olsun, torun getirsinler dünyaya. Yaşlanınca bize baksınlar diye bir beklenti yok.
Çocuklarınızın ne iş yapmasını istersiniz?
- Benim öyle yönlendirmem yok. Sezin’in oyunculuğa merak yoktu. Yasmin’in ise ilgisi ve yeteneği var. Show girl olacak. Manken olmayacak, yerli Lady Gaga olacak. Britney Spears olabilir!
Anne babalara verecek mesajınız var mı?
- Öyle zor bir ortamdayız ki... Ben de İstanbul gibi bir yerde anne-baba ayrı büyüdüm. Onun zorluklarını biliyorum. Çocukları sahipsiz bırakmamak gerek. Sanal alemden bile zarar görebiliyor çocuklar.
Teknoloji çocukların gelişmesini etkiliyor mu?
- İster istemez bizden ilerdeler. Ne yapsak o dünyadan vazgeçemiyorlar. Getirdikleri avantajlardan yararlanıyorlar. Ona da bir engel koyamıyoruz. Sanal alemde arkadaş da bulabiliyorlar, senin hakkında bilmediklerini öğrenebiliyorlar.
Yasmin, sen baban hakkında neler söyleyeceksin?
Yasmin Erbil: Babam son derece temiz kalpli, yardımsever, çok komik bir insan. Şakacıdır. Sürekli şakalar yapar. Şimdiye kadar bana iki-üç kez kızmıştır. Mesela kötü not getirdiğimde kızar. Saint Benoit Fransız Kız Lisesi’nde hazırlık okuyorum. İleride Uluslararası İlişkiler okumak istiyorum. Ama sahne sanatlarına da ilgim var...

-----

Mustafa Sandal

Haberin Devamı

En güzel hediye
şen kahkahaları
Mustafa Sandal, oğlu Yaman’ın doğumunun ardından ikinci kez Babalar Günü’nü kutlayacak olmanın mutluluğu içinde: “Babalar Günü benim için çok özel bir gün. Doğumuyla, hayata ‘merhaba’ demesiyle, ilk defa gözümün içine bakmasıyla hayatımı değiştiren minik Yaman’ımın bana en güzel hediyesi, yine onun şen kahkahaları olacaktır. Yaman 2,5 yaşında kayak yapan ve koşu bandından dakikalarca inmeyen bir çocuk! Tam babasının oğlu yani. Anneler Günü’nde Yamiko’mla Emina’ya küçük bir sürpriz yapmıştık. Sanırım, şimdi anne-oğul kafa kafaya vermiş bana yapacakları sürprizi düşünüyordur. Bana en güzel hediye oğlumun ‘Baba’ diye seslenip tebessüm ederek yanıma koşması.”

-----

Haberin Devamı

Revna-Yıldırım Demirören, Yelda-Erdoğan-Cemal Demirören

Başkanın mutluluğu
Yıllar ne de çabuk geçiyor! Tülin-Erdoğan Demirören çiftinin büyük oğulları Yıldırım Demirören ile Tülay-Cemal Ulusoy’ın ortanca kızları Revna’nın Kuruçeşme Divan’da yapılan düğünlerinin güzelliği hâlâ hafızalarda. Aradan geçen zaman içerisinde anne ve baba olmanın mutluluğunu da yaşayan Demirören çifti, boylarına gelen Yelda ve Erdoğan’dan sonra geçtiğimiz yıl aileye Cemal’i kazandırmanın sevincini yaşamışlardı. Beşiktaş Kulübü’nün Başkanı Yıldırım Demirören’in en büyük keyfi, son derece yoğun iş hayatı ve Beşiktaş’tan arta kalan zamanlarda ailesiyle bir arada olmak...

-----

Haberin Devamı

Kaya, Zehra, Hüseyin Kaya Çilingiroğlu

Allah’ın bana
iki hediyesi
Kaya Çilingiroğlu, “Babalar Günü size ne ifade ediyor?” sorusuna “O benim yaram olur. Keşke babam hayatta olsaydı da, bu tabloyu görseydi. Onu çok özlüyorum ve rahmetle anıyorum” diye yanıt veriyor. Ona çocuklarını sorunca ise “Allah’ın bana iki hediyesi, iyi ki varlar. Zehra’nın bana bugüne kadar verdiği hiçbir şeyi atmadım, saklıyorum. İleride bir gün onları Zehra’ya vereceğim. Hayatta hep insanlık için hayırlı işler yapan evlatlar olmaları en büyük dileğim. Zehra’ya golf oynatamadık ama Kaya ya golfçü ya Formula 1 pilotu olacak” diye konuşuyor.
Şu anda lisede okuyan ve ileride reklamcı olmak istediğini söyleyen Zehra, kardeşi Hüseyin Kaya’ya bakarak “Kardeşimi çok seviyorum. Çok sık bir araya geliyoruz, birlikte sarılıp yatıyoruz. O benim canım kardeşim” diyor. Zehra, Babalar Günü’nün kendisi için ne ifade ettiğini ise şöyle anlatıyor: “Sanmayın ki biz şimdi poz vermek için bir araya geldik. Babam, Feraye anne ve kardeşimle çok sık bir araya geliyoruz. Ben bugün nefes alıp veriyorsam annem ve babam sayesinde varım. Var oluş sebebim olan babamı çok seviyorum. Benim için sadece bugün değil, her gün Babalar Günü.” Küçük Kaya da masadaki çiçekleri alıp babasına doğru uzatırken, sanki dile getiremediği duygularını anlatmaya çalışıyor.

-----

Kayahan-Aslı Gönül

Haberin Devamı

Şimdi iki kızım
bir de oğlum var
Kayahan, Quality’nin objektifine küçük kızı Aslı Gönül ile Acarkent’teki villasının bahçesinde poz verdi. Aslı Gönül’le çimenlerin üzerine yayılıp gitar çalan Kayahan, babalık konusundaki görüşlerini şöyle anlattı: “İki kez baba oldum; ilk eşimden olan kızım Beste ve İpek Hanım’dan olan kızım Aslı Gönül. İki dönem arasında fark var. Aslı Gönül’e daha fazla zaman ayırabiliyorum, çünkü daha çok evde kalabiliyorum. Beste’de daha çok dışarıda çalışmam gerekiyordu... Bir baba evladından bir şey beklerse yanılır. Ona bir şey vermeye çalışmalı, sağ olmasını, mutlu olmasını beklemeli. Büyük kızımı emanet edebileceğim, mutlu olabileceğini düşündüğüm doğru insanı bulmasını istiyordum, onu da buldu. Şimdi iki kızım, bir oğlum oldu.”
Aslı Gönül ise babası için şunları söyledi: “Benim babam çok iyi bir baba. Çok yardımsever. Çocukluğumdan beri bana çok iyi davrandı. Beni çok sevdiğini biliyorum. Bana karşı hiç sert olmadı. Beşinci sınıfta okuyorum, bu sene ortaokula geçeceğim. Müzikle ilgileniyorum, gitar çalıyorum. Babamın müzik çalışmalarıma tabii ki katkısı oluyor. Büyüyünce ne olmak istediğime ise henüz karar vermedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!