Büyük düşünün, akıllıca yatırım yapın BU YIL BEREKET YILI

Güncelleme Tarihi:

Büyük düşünün, akıllıca yatırım yapın BU YIL BEREKET YILI
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 00:00

Çin takvimine göre 7 Şubat 2008’de Fare yılına girdik. Çin inanışında, her 12 yılda bir benzer olaylar meydana geliyor. Bir Uzakdoğu bilgelik sanatı olan Feng Shui ise her yeni yılda yükselen veya azalan enerjilere göre önlemler almamızı öneriyor. Bu yıl Fare yılıymış. Bereket yılları olan fare yıllarında, büyük düşünüp, akıllıca yatırımlar yapanlar kazanıyormuş.

Feng Shui Dünyası’ndan Ferda Ünsal ve Işıl G. Alfar, 2008’in yaşamımıza etkilerini bir seminerle anlattı: "Biz geleceği söylemiyoruz, sadece tarihe bakıyoruz" diyorlar. Her yıl Çin yıllarının ne getirdiğini ve Feng Shui’ye göre bu yılın olumsuz yönlerinden nasıl korunulabileceğini anlatıyorlar. Haklılıklarını gösteren bazı örnekleri de var: "2006’da köpek yılını yaşıyorduk. Köpek yıllarında Türkiye’de hep devalüasyon olmuş. Bunun yine olabileceğini söylediğimizde ekonomistler bize bıyık altından gülmüştü ama sonra dediğimiz çıkınca, başka neler biliyorsunuz, diye bize geldiler. Biz geleceği bilmiyoruz sadece tarihi okuyoruz."

Feng Shui Dünyası, 8 yıl önce kurulmuş. 2000’li yıllarda sadece kadınlar seminerlere ilgi duyarken son yıllarda erkeklerin de ilgisi artmış. Alfar çok sayıda iş adamının, şirketin, alışveriş merkezi ve dükkanın dizaynını yaptıklarını söylüyor: "Türkiye’de Feng Shui uygulaması yaptıranların sayısının 8 yıl öncesine göre 80 kat arttığını söyleyebiliriz. Faydasını görmeye başladıkça arkadaşlarına tavsiyede bulunuyorlar. İşyerlerine çoğunlukla mimar gibi gidiyoruz. Ama bazen psikolog, danışman vazifesi gördüğümüz oluyor. Bazen ofis içinde masa yeri değiştirmek, bazen oda değiştirmek, bazen renkleri değiştirmek gerekiyor. Mimarlarla çok uyumlu çalışıyoruz."

FARE RİSK ALMA ENERJİSİ GETİRİR
/images/100/0x0/55eb1b17f018fbb8f8ab6ea5


Çin burçlarına göre her yılın ve her burcun ayrı elementleri var. Bu yılın elementi toprak, yani bu yıl toprak faresi yılı. Ama farenin elementi de su. Bu da 2008’de iki zıt karakterli elementin bir araya gelmesi demek. Bu yüzden Ünsal ve Alfar, deprem, sel gibi felaketlerin yaşanabileceğini, savaş hareketlerinin artabileceğini belirtiyorlar. Fare yılları parayı iyi yönetenleri ve yatırım amaçlı değerlendirenleri ödüllendiriyormuş. Bu yüzden bu yılın sloganı "büyük düşün ve akıllıca yatırım yap". Fare, risk alma enerjisi getiriyor.

APTAL İNSANLAR ORTALARDA

Yılın enerji haritasında metal ve ateş elementleri olmadığı için Ünsal’a göre bu durum dengesizliğe işaret ediyor: "Bu yıllarda rekabet ve kıskançlıklar artıyor. Ateşin olmaması aptal insanların ortada gezinmesi demek. Metalin olmaması ise güç politikalarında bazı olumsuzluklara işaret ediyor. 2008 fare yılı, bir bereket yılı. Bunu hissedeceksiniz ama geldiği gibi gidebilir de, istikrarsız bir bereket. Bunlar sizin kararlarınıza bağlı. Borsa hálá cazip ama yıl sonuna doğru dolar yükselecek."

KREDİDEN, BORÇTAN KORKMAYIN

Alfar’ın da herkesin işine yarayacak genel öğütleri var: "Eski eşyalarınızı, bozuk, kırık, çürük ne varsa atın. Bozuk ampulleri değiştirin, muslukları tamir ettirin. Metal çan alarak bütün evin içinde sallayarak dolaşın, böylece eski enerjileri evden atın. Pirinç kavanozunuzu yenileyin, mümkünse büyütün. Bu yıl ateş ve metal renklerini giyin. Örneğin bir görüşmeye giderken bir yerinizde, bir nokta kadar bile olsa kırmızı, turuncu, pembe, fuşya, parlak sarı bulundurun. Metalden kastımız beyaz ve gri, ayrıca gümüş rengi, altın rengi, doreler, lameler... Bu yıl herkes büyük düşünmeli ve risk almalı ama elbette matematiksel hesaplarını yapmalılar. Sadece at burcu olanlar risk almamalı, statükoyu devam ettirmeliler. Onun dışında herkesin gözünü karartıp ben bu işi daha büyük yapabilir miyim diye sorgulaması gerekir. Kredi almaktan, borçtan korkmasınlar ama hesaplarını iyi yapsınlar. Tembelliğe meyletmesinler. Bu yıl çalışanların yılı. Arkalarında müthiş bir enerji var, onun için her projeye balıklama atlayabilirler. Dikkat etmeleri gereken şey sağlıkları. Çünkü aşırı stres her zaman yanlarında olacak. Büyük enerji arkasından büyük sağlık problemi getirir."

PATRON AT BURCUYSA YANDINIZ

Türkiye’deki siyasetle ilgili de ilginç tespitleri var: "CHP’de fare yılında lider değişimi yaşanmış ama öte yandan bu yıl kaplan burcundan olan Baykal’ın da güçlenme yılı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise at burcu. At burcunda bu yıl öfke krizleri ve agresif çıkışlar olacak. Patronunuz at burcuysa yandınız. Hillary Clinton’ı 2007’de destekleyen enerji 2008’de yok. Onu destekleyen tek enerji, kadınların yükseliyor olması. Bülent Ecevit Manda burcuydu, ABD başkan aday adaylarından Barack Obama da manda burcu. Manda iki yıldır arkadan vuruluyordu ama bu yıl kendi ayakları üzerinde durma, inisiyatif kullanma şansı var."

AVINI KAÇIRMAYAN İNSANLAR

Çin burçlarına göre hangi yıl yaşanıyorsa o yıl doğan kişiler de aynı burçtan oluyor. Bill Gates, Silvio Berlusconi, Prens Charles, Tarkan ve Gülben Ergen Fare burcundan. Genelde uzun ömürlü ve mükemmeliyetçi olurlar. Fare insanlarında büyük mücadele, yüksek zeka, hızlı takip, asla ve asla avını kaçırmama, ufacık bir parça da olsa koparma özelliği vardır. Onun için fare burcu iş adamları çok başarılı oluyor. Sosyal çevreleri çok geniş oluyor.

EVİN KUZEYİNDEN SÜRPRİZLER GELECEK

Feng Shui’de evin ve iş yerinin değişik bölümlerini farklı enerjilerin etkilediğine inanılıyor. Buna göre eve farklı objeler koyarak bu enerjilerden faydalanılabilir. Ünsal’a göre fare burcu mekanlarda kuzey yönünü etkiliyor: "Evimizin kuzey bölümü bize sürprizler getiriyor. Aşk yıldızı kuzeydoğuda bekarların evlenme şansı artıyor. Bütün evli kadınlar mutlaka evliliği temsil eden objeler kullanmalı. Çift mutluluk resmi, akik taşlı çift mutluluk objeleri gibi. Evinizin merkezinde kariyer yıldızı var. Yükselmek isteyenler evlerinin merkezine metal objeler koysunlar, metal takılar taksınlar. Semboller niyetlerin ifadesidir, sizin bir niyetiniz yoksa semboller put gibi kalır. Önemli olan sizin inanmanız."

DAHA ÖNCEKİ FARE YILLARINDA TÜRKİYE’DE NELER OLMUŞ

1948 toprak faresi yılı

Türkiye UNESCO’ya üye oldu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi imzalandı.

Akbank kuruldu.

İlk yerli ampul üretildi.

Hürriyet Gazetesi kuruldu.

1960 metal faresi yılı

27 Mayıs askeri darbesi, TBMM feshedildi, DP kapatıldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti kuruldu.

Trakya’da sel.

Tekstil sektöründe zor bir dönem yaşandı.

1972 su faresi yılı

TV’de ilk canlı yayın.

Kalebodur ve Ege Seramik kuruldu.

İsmet İnönü CHP’den istifa etti.

CHP’te sorunlar, Ecevit genel başkan seçildi.

1984 ağaç faresi yılı

Kur politikalarında esneklik.

İlk ithal Mercedes araba Türkiye’ye geldi.

Sıkıyönetim kaldırıldı.

İlk paralı otoyol açıldı.

1996 ateş faresi yılı

Ekonomide 7.5 büyüme oranı yakalandı.

Enflasyon’da ve işsizlikte artış.

Yunanistan’la Kardak krizi.

Cumhurbaşkanı Demirel’e suikast girişimi.

Erbakan Başbakan.

PKK terörü zirvede.

TÜSİAD’tan ekonomik kriz uyarısı.

HÜRRİYET İÇİN YENİLENME YILI

Her burç, 12 yılda bir kendini tekrar ederken burçla aynı elementin birbiriyle buluşması ise 60 yılda bir oluyor. Ferda Ünsal ve Işıl Alfar’a göre bu yıl 60 yaşına girecek Hürriyet Gazetesi’nde de büyük bir yenilenme yaşanacak: "İnsanın 12 yaşında ve 24 yaşında büyük değişimler olur. Eğer 60 yaşındaysanız da yeniden doğuyor gibi hissedersiniz. Şirketler için de böyle. Hürriyet fare yılında doğduğu için bu doğum çok kolay olmuyor. Ama fare yıllarında kurulan şirketler çok güçlü oluyorlar."

BU YIL BİZİ DÜNYADA NELER BEKLİYOR?

Yeni başlangıçlar, yeni uluslararası ilişkiler ve yeni hükümetler söz konusu.

Mide ve akciğerlerde sağlık sorunları, göz hastalıkları artabilir.

Harekete geçme dönemi, fırsatları değerlendirmek için cesaretlendiren, yepyeni bir dönem.

Petrol fiyatları düşecek.

Kirli politik faaliyetler söz konusu.

Doğal afetler ve küresel ısınma yine gündemde.

Ateş enerjisinin olmaması sebebiyle finans piyasalarında değişkenlik ve belirsizlik oluşuyor. Yaratıcılık, anlayış ve zekanın eksikliğine neden oluyor.

Ağaç enerjisinin çok fazla olması rekabeti güçlendiriyor.

Su elementinin güçlü varlığı, doğal kaynakların araştırılmasını cesaretlendirirken doğal afetlerin artışını hızlandırıyor.

Kalbinizi ve zihninizi büyük açma dönemi, yani gönül gözünüzü açık tutun.

Risk alan ve cesur olan kazanacak (At burcunda olanlar hariç ).

Maneviyatın yükselişi ve içsel dünyamızla ilgili konular derinleşmeye devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!