Burnuyla para kazanan adam

Güncelleme Tarihi:

Burnuyla para kazanan adam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adı Bernard Bourgeois. Ama ona herkes ‘Le Nez’ (burun) diyor. İşi koku uzmanlığı. Her içeceği, her bitkiyi, her türlü karışımı çalışma saatleri içinde kokluyor Mösyö Bernard. Burnu ile para kazanıyor bir anlamda. Çünkü o, dünyadanın en iyi 10 parfüm uzmanından birisi.

25 yıldır Fransa'da parfüm sektöründe koku uzmanı olarak çalışan ve şimdi görevini dünya devleri arasında yer alan Hermes'te sürdüren Bernard Bourgeois, firmasının yeni ürettiği ‘24 Faurbourg’ adlı parfümü tanıtmak amacıyla Türkiye'ye geldi.

200 doğal, 500'ü sentetik olmak üzere yaklaşık 2 binden fazla kokuyu 1-2 saniye içersinde analiz edebildiğini ileri süren ‘Le Nez’ en büyük sorunun nezle olduğunu söylüyor. Fransız uzman, ‘‘Ne kadar sakınırsam, sakınayım yine de yılda birkaç kez nezle oluyorum. O zaman da işime gidemiyorum’’ diyor. Bourgeouis ‘‘Parfüm, her insanda, her iklimde, her ulusta ayrı kokar. Mesela Türk ulusunun teni, bana göre baharatlı gibi kokuyor’’ şeklinde konuşuyor. Parfüm önermesini istediğimiz Bay Burun, kadınlar için 24 Faurbour ve Chanel No:5, erkekler için ise CK One ve Davidoff Cool Water'ı öneriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!