Burada evimde gibiyim

Güncelleme Tarihi:

Burada evimde gibiyim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 02:01

“Testere” filmlerinde dedektif Mark Hoffman’ı oynayan Costas Mandylor, İstanbul’da çekmeyi düşündüğü yeni filmi “Pain Doctors” için Türkiye’ye geldi. Filmde canlandıracağı estetik cerrahla ilgili gözlem yapmak için Op. Dr. Hasan Fındık ile de görüşen ünlü aktör, “Burada kendimi evimde hissediyorum” diyor.

Haberin Devamı

* Bu Türkiye’ye kaçıncı gelişiniz?

- Üçüncü. İlki “Gılgamış Destanı” adlı bir film içindi. Yapımcı beni, “çekim var” diye buraya çağırdı. Ancak üç ay beklememe rağmen çekimler bir türlü başlamadı. Tam bir çılgınlıktı! İkinci kez ise “Dumball Rally” adlı bağış amaçlı bir organizasyon için geldim. İki sene önce 150 arabayla Londra’dan İstanbul’a gelmiştik. Bu da üçüncü gelişim oldu.

* Bu kez geliş amacınız yeni filminiz “Pain Doctors” için değil mi?

- Evet, Parker Stevenson ile filmimizi Türkiye’de çekmek istiyoruz. Hollywood Prodüksiyon’dan Ramiz Özbay ve Varol Porsemay sayesinde İstanbul’a geldik. İstanbul estetik açıdan muhteşem bir yer. Burada bir fon bulmak ve Türk oyuncuları da kullanmak istiyorum. Bu birinci nedenimizdi. İkinci neden ise oynayacağım doktor karakteri için Op. Dr. Hasan Fındık’tan bilgi almaktı.

* Nasıl bir film çekeceksiniz, konusu nedir?

Haberin Devamı


- Değişik bir gerilim filmi çekeceğiz. “Pain Doctors” ismini içinde yer alan doktorlardan alıyor. Bir adam hastaneye gidiyor, zengin kardeşi de onu bulmak amacıyla hastaneye geldiğinde onun orada olmadığını görüyor. Adam kaybolmuş durumda. Kardeşinin orada olduğuna emin ama bulamıyor. Bir ekiple yeniden hastaneye gittiğinde gizli bir kapı olduğunu keşfediyor. Bu, özel bir kapı. İçinden başka bir dünyaya giriliyor. Yeraltı dünyası gibi. Girdiği yer yine bir hastane. Öbür tarafa gittiğinde insanların doktorlar tarafından yeniden yapılandırıldığını görüyor. Yarı erkek, yarı kadın, yarı hayvan, bazen metal ve robotik malzemelerden estetik doktorları yeni insanlar elde ediyor.

FİLMDE TÜRK OYUNCULAR DA OLACAK

* Frankestein gibi mi?


- Tam olarak değil ama benzer. Zaten gerçek bir hikâyeden yola çıkılıyor. Zengin bir adam öbür tarafa geçtiğini, bunları rüyasında gördüğünü bir kitabında anlatmıştı. Hikaye de buradan çıktı. Gerçek hayat rüyası da diyebiliriz.

* Siz de filmde estetik bir cerrahı canlandıracaksınız.

- Evet. Bu konuda Op. Dr. Hasan Fındık ile bir araya geldik. Kendisi dünyaca tanınan bir doktor. İşinin en iyilerinden. Ben de bu filmi için kendisinden tavsiye aldım. Bir polis filmi yaparsanız bir polisten danışmanlık alırsınız, bu da öyle. Ona da teşekkür ediyorum.

* Ne gibi tavsiyeler verdi size?

- Onunla daha çok konuşacağımız konu var. İlk adımda filmi anlatıp rolümü paylaştım. Ameliyat, yaptıkları işin nasıl işlevsel olduğunu sordum.

* “Filmi Türkiye’de çekersek Türk oyuncular da olacak” dediniz. Var mı aklınızda isim?

- Birkaç film izledim. Aklımıza takılan birkaç başarılı oyuncu var. Şimdi isim vermek istemiyorum. Türkiye’de çekersek kesinlikle olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı


AVUSTRALYA'DA DOĞDUM AMA KANIM YUNAN

* Yunan asıllı Avustralyalı bir oyuncusunuz. Kökeninize ne kadar hakimsiniz?

- Avustralya’da doğdum ama kanım Yunan! Sirtakiden tut yemeklere kadar her şeyi yapabilirim. Çünkü babam küçükken evde Yunanca’dan başka dil konuşulmasını istemezdi.

* Ailenizde gördüğünüz gelenekle İstanbul arasında benzerlikler var mı?


- Türkler burada güzel Yunan müziği yapıyorlar bir kere. Hemen nazar boncuğumu aldım. Fedon ile eğlenmeye gittiğimizde onun şarkı söyleyişini, benimle Yunanca konuşmasını görünce kendimi evimde hissettim.

"AYRILDIK, DOSTUZ" DİYENLERDEN DEĞİLİM

* Eski eşiniz Bond kızı, Talisa Soto. Onunla hâlâ görüşüyor musunuz?

- Hayır, görüşmüyoruz. Benim için bir ilişki bittiyse bitmiştir. Bir kadın da başka bir adama gitmişse o artık o adamın sorumluluğundadır. “Ayrıldık, dostuz” diyenlerden değilim. O da yeniden evlendi ve iki çocuğu var. Benim de yeni bir sevgilim var.

* Tanıyor muyuz?

- Tanımazsın. Ama dışı kadar içi de güzel biri.

Haberin Devamı

TÜRK ERKEKLERİ GİBİ FUTBOL İÇİN ÖLÜYORUM

* Rejim yapıyorsunuz. Neden?

- Almanya ve Türkiye’de beni çok yedirdiler. Misina, Kuruçeşme Balık ve Hatay Medeniyetler Sofrası, yemek yediğim en güzel yerlerdi. Az az yedim ama fiziğime dikkat etmem gerekiyor. Diğer işlerimde üzerimi çıkaracak kadar fit olmak istiyorum. Oralarda 45 kadar garsonla fotoğraf çektirdim. Futbol takımı gibiydik.

* Futbol demişken, gençliğinizde futbol oynuyormuşsunuz. Daha sonra neden aktörlüğü tercih ettiniz?

- Türk erkekleri gibi futbol için ölüyorum. 23 yaşıma kadar futbol oynadım. Dizimi incitince Amerika’ya geldim ve oyunculuk okudum. Tekrar koşmaya başladığımda birbiri ardına filmler yapıyordum. O zaman “futbolu unut ve Amerika’da aktörlük yap” dedim kendime.

* Beşiktaşlı olduğunuz doğru mu?

- Türkiye’ye ilk geldiğimde ilk canlı izlediğim takım Beşiktaş oldu. Arkadaşlarım Fenerbahçe ve Galatasaraylı, o yüzden enteresan bir ekip olduk. Artık sadece büyük derbilere bilet alıyorum.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!