Galada Kelebek'le buluştu

Güncelleme Tarihi:

Galada Kelebekle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 13:53

170 milyon dolar bütçeli “G.I.JOE: Kobra’nın Yükselişi”nin başrol oyuncusu Sienna Miller, filmin Londra galasında Ayşegül Ekinci’nin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

GALADAN FOTOĞRAFLAR       

20 BOND GÜCÜNDE      

“Mumya”, “Mumyanın Dönüşü” gibi yüksek bütçeli filmlerden tanıdığımız yönetmen Stephen Sommers, 170 milyon dolar bütçesi olduğu söylenen, “G.I.JOE: Kobra’nın Yükselişi”nde, hayal dünyasının sınırlarını oldukça zorlamış. Filmine çok güvenen Sommers, çocukluğundan beri James Bond filmlerinin hayranıymış. “Artık James Bond filmleri aksiyon olarak geride kaldı” diyen Sommers, bu filmde 20 James Bond’luk aksiyon olduğunu iddia etti: “Kobra’nın Yükselişi’nde seyircinin daha önce hiçbir filmde görmediği bir şey yapmak istedim. Yani eşi benzeri olmayan bir konsept. Sonra, aktif hale dönüşünce her şeyi yiyebilen çok etkili savaş silahları olacak nano böcek konsepti doğdu. Daha önceki yıllarda sinematografi açısından Eyfel Kulesi’ni yerle bir etmek mümkün değildi. Artık, teknoloji sayesinde yönetmenlerin de elindeki imkanlar değişti. Bu da gerçekten etkileyici. ‘Mumya’ ve ‘Mumya’nın Dönüşü’nden sonra bu hikayeden de çok etkiledim. Aslında çizgi roman tarzında yazılan ‘G.I.JOE’nun en sevdiğim yanı karakterlerin birbirinden farklı olması ve hiçbir karakterin ölmemesi. Yani başka hikâyelerdeki gibi merkez iki-üç karaktere bağlı kalmıyorsunuz.”   

Haberin Devamı

Filmin deri kıyafetler içinde oldukça seksi görünen tehlikeli Barones’i ise İngilizlerin tanınmış oyuncusu Sienna Miller. İşte Sienna Miller’ın sorularıma verdiği cevaplar:

Filmde oldukça fit görünüyorsunuz. Bunun için herhangi bir çalışma yaptınız mı?
- Hayatımda ilk defa spor salonuna gittim. Bu benim için çok önemli bir şey. Çok seyahat ettiğimden, çoğu zaman yorgun oluyorum. Ancak, fiziksel güç gerektiren sahneler için gerçekten çalışmam gerekti. Ve altı hafta boyunca Uzak Doğu sporları çalıştım. Çok terledim. Ama değdiğini düşünüyorum.

Sizi genellikle İngiliz filmlerinde görmeye alışığız. Bu Hollywood projesi nasıl doğdu?

- Evet, ben daha küçük bütçeli filmlere ve dizilere alışığım. Tabii ki, daha önce de Hollywood’dan teklifler gelmişti. Bu sefer neden bilmem farklı bir şey yapmak istedim. “G.I.JOE”nin senaryosunu okuyunca çok beğendim. Karakterler çok güzel örtüşüyordu. Bana da Barones karakterinde eğlenceli bir tipleme çizilmişti. Kabul ettim.

Böylesine yüksek bütçeli bir projede olmak nasıl bir duyguydu?

- Başlangıçta kendimi garip hissettim. Benim çalıştığım setlerde onlar olurken, bir baktım “G.I.JOE” setinde binlerce çalışan. Önceleri alışamadım.

Peki, bazı sanatçıların yaptığı gibi bu filmin başarısından sonra Hollywood’da yerleşmek ister misiniz?

- Hayır, hayır. Ben evde kalıyorum. İngiltere’yi çok seviyorum. Hollywood’dan gelecek teklifleri değerlendiririm ama Hollywood’da yaşayamam. Karakterime de uymaz. Zaten bu projeden sonra uzun zamandır yapmak istediğim bir şeyi yapacağım. Broadway’de “After Miss Julie” adlı bir oyunda oynayacağım.

Filmde giydiğiniz kıyafetler birbirinden ilginç. Ama hepsi de çok dar. Bu dapdaracık deri kıyafetlerin içine girmek zor olmuyor muydu?

- Zor olmaz mı? Bir de 15 santim topuklu ayakkabılar içinde dövüştüğümü düşünün. Film boyunca ter içinde kaldım. Ancak, spor yapmam çok yardımcı oldu.

Filmde sapsarı saçlarınız siyaha boyalı. Siz hangisini tercih edersiniz?

- Bunu seyirciye bırakmak lazım. Ama, Barones gibi katı ve cesur bir kadın koyu saçlı daha inandırıcı olur diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

SIENNA MİLLER FOTOĞRAFLARI

“G.I.JOE” filmi için haftalarca eğitim alarak silah kullanabilen, tepeden tırnağa donandığı teknolojik silahları usta bir edayla kullanan güzel Sienna Miller, rol arkadaşlarına göre yeni Bond kızı olmalı. Bu öneriye sessiz kalan Miller ise sadece gülümsemekle yetiniyor.            

YENİ FİLMDE OYNARIM

Victoria’s Secret’ın vazgeçilmez yüzü, Çek süper model Karolina Kurkova ise filmin bir başka sürpriz ismi. “Benim için çok eğlenceli bir işti” diyen süper model, oyunculuğa istekli olduğunu da söylemeden geçmiyor. “Filmde herkes, birbirinden ilginç silahları türlü becerilerle kullanıyorlardı. Ben ise uzun bacaklarımı silah olarak kullandım. Çünkü benim karakterim silah kullanmayan, çevresindekilere akıl veren bir karakterdi” diyen Kurkova, diğer oyuncular gibi, eğer “G.I.JOE”nun devamı niteliğini taşıyan bölümler çekilirse tüm işini gücünü bırakıp, sete koşacağını da itiraf ediyor.

Haberin Devamı

KAROLİNA KURKOVA FOTOĞRAFLARI

TÜRK ASKERLERİNDEN ESİNLENDİK

Yılların usta oyuncusu Dennis Quaid, aksiyon filmi “G.I.JOE”de aksiyon yapmayan, komut veren tek kişi rolünde. Quaid, “Bundan sonraki bölümler çekilirse ben de diğer arkadaşlarım gibi hareketli sahnelerde dövüşmek  istiyorum” diyor. Buna en çok sevinenlerde biri ise, “Mumya” ve “Mumya’nın Dönüşü” filmlerinden tanıdığımız aktör Adewale Akinnuoye-Agbaje. Aslen avukat olan siyahi oyuncu, bu yaz organize edebilirse Türkiye’ye gelmek istiyor. Oyuncu, bilmem ben Türk olduğumdan mı ama bir sır da veriyor.

Yönetmen Stephen Sommers ile iyi arkadaş olan Agbaje, Türk askerlerinin ününden de esinlendiklerini itiraf ediyor. Filmdeki seçkin ajanların, her türlü usta tekniği kullanarak dünya barışı için mücadele verdiklerini ifade eden oyuncu, “Bunu zaten günümüzde yaşıyoruz” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!