Bu yaz starlardan albüm beklemeyin çünkü hepsi bende

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz starlardan albüm beklemeyin çünkü hepsi bende
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 00:00

Aranjör Ozan Çolakoğlu şimdiye kadar Tarkan’dan Nilüfer’e kadar akla gelecek birçok isimle çalıştı. Bu sefer kendi projesi için kolları sıvadı ve bir yıllık 8uğraşın ardından ‘01’adlı albümünü tamamladı. Albüm için Ajda, Sezen Aksu, Tarkan, Yalın, Gülşen gibi isimler stüdyoya girdi.

Haberin Devamı

Aranjör albümleri furyasından sonra mı albüm çıkarmaya karar verdiniz?
- Bu albümü çıkarmak çok eskiden beri aklımdaydı ama diğer işlerden bir türlü zamanım olmadı. Başkalarına yaptığınız işlerde sizi kısıtlayan şeyler olabiliyor ama kendi albümünüzde daha özgürsünüz. Benim albümü yapmaktaki birinci nedenim buydu. Yorumcular da bu kez albüm benim olduğu için daha rahat davrandı.
Adı neden ‘01’?
Hem Adanalı olduğum hem de ilk albümüm olduğu için.
Peki bu albümün diğer aranjör albümlerinden farkı ne?
- Tarkan, Sezen Aksu, Yalın, Sertab Erener, Ajda Pekkan ve Gülşen gibi bu dönemde albüm çıkarmayan birçok ismin yaz için düşündükleri yeni şarkılarını topladık. Yani bu yaz hepsi benim albümümde. Şarkıların hiçbirini atlamadan dinlemek isteyeceksiniz. Bir dans albümü ve içinde güzel söz ve bestelere sahip pop şarkılar var.
Bahsedilen Tarkan ve Ajda Pekkan düeti de sizin albümünüzdeki şarkı mı?
- Evet, o şarkı da albümde. Adı, ‘Ben Yanmışım’. Ama düet değil. Tarkan vokal yapıyor. Şarkının sözleri Tarkan’a, bestesi Tarkan’la bana ait.
Sizin sesinizi şarkılarda duyuyor muyuz?
- Allah korusun! Sesim çok kötü! Mümkün değil.
Dinleyici sizi müzisyen olarak ismen çok iyi biliyor ama şimdi kanlı canlı da görecek. Bu yüzden mi kilo verdiniz?
- Zaten kilo vermek istiyordum ama projenin de etkisi oldu tabii. İki ayda Dukan diyeti ve sporla 12 kilo verdim. Şu anki halimi beğeniyorum. Aynı zamanda bir süredir istediğim gibi uzun saçlı halimden de kurtuldum.

Haberin Devamı

OTOMOBİLDE BİLE MÜZİK DİNLEMİYORUM

Ne zaman sizi arasam stüdyodasınız. 24 saat müzik mi yapıyorsunuz?
- O kadar değil ama çok yoğun çalışıyorum. Bazen yemeğimi bile stüdyoda yiyip burada yaşıyorum. Zaten hep müzik çalıştığım için bir mekâna gidip müzik dinleme ihtiyacı duymuyorum. Hatta otomobilde bile müzik dinlemiyorum. Sözün özü: Stüdyodan çıktıktan sonra müzik duymaya dayanamıyorum.
Peki piyasadaki işleri nasıl takip ediyorsunuz?
- Kim ne yapmış diye çok da merak etmiyorum. Arkadaşlarım bazı şarkıları tavsiye ediyor.
10 yıl sonra “keşke gençliğimi böyle geçirmeseydim” diye pişman olur musunuz?
- Düzenleme yaparken en önemli şey işten kendimin de zevk alması, bu yüzden yaptığım şey zulüm gibi gelmiyor. Film müziği yaparken stüdyoda iki saat bile uyusam yine de mutlu oluyorum.
Aranjörler çok mu iyi anlaşır? Sizin hiç yorumcular gibi birbiriniz hakkında konuştuğunuzu duymuyoruz...
- Tabii sevdiğim insanlar var ama hakkımda konuştuklarını düşündüğüm birtakım insanlarla da samimi olmuyorum. Zaten ben çok da sosyalleşmiyorum.

Haberin Devamı

TARKAN’LA KAYNAŞMAMIZ BAYAĞI ZOR OLDU

İlk aranjörlük yaptığınız albüm Tarkan’ın. Nasıl tanıştınız?
- Bir arkadaşım Tarkan’ın o zamanki menajeriyle dolmuşta karşılaşıyor. Arkadaşım uzun saçlı olduğu için Tarkan’ın menajeri müzisyen olduğunu düşünüyor ve “Tanıdığınız bir aranjör var mı?” diye soruyor. Arkadaşım da benim müziğe merakımı bildiği için telefon numaramı veriyor. Beni aradılar ama sonra bir ay sesleri çıkmadı. Tesadüfen Ortaköy’de karşılaştık numaramı kaybetmişler o yüzden aramamışlar. Ve Tarkan’ın ilk albümünde çalışmaya başladık.
İlk zamanlar birbirinizle anlaşamadığınız doğru mu?
- İkimizin de ilk albümüydü. Karşımdakinin bana ısınması zordur. Tarkan da duvarlı biri. Kaynaşmamız bayağı zor oldu.
Uzun zamandır çalıştığınız isimlerden biri de Gülşen. Birlikte olup olmadığınız konuşuluyor. İşin aslı nedir?
- Gülşen beste yapan bir insan ve şarkılarını benim düzenlememi istiyor. Arkadaşız ve birlikte çıkıp yemek yiyebiliyoruz.
Söz yazarlarının çoğu romantik. Aranjörler?
- O yönümü göstermem için uzun süreli bir ilişkim olması gerekiyor. Duvarlarım ilişkide daha da çok oluyor. Birine açılmam çok zor. Çok aşık olduğumu zannettim ama beğeniyle aşk farklı şeyler. Açıkçası bana zor geliyor.
Evlenip ayrıldınız ve bir çocuğunuz var. Onunla aranız nasıl?
- Kaan annesiyle yaşıyor, çok görüşemiyoruz ama ilişkimiz süper. Müziğe meraklı, piyano dersleri alıyor. Çok iyi de bir yüzücü.

Haberin Devamı

YALIN VE GÜLŞEN’LE ÇALIŞMAK ÇOK EĞLENCELİ

1996’da Boston’da Berklee College of Music’te film müziği eğitimi aldım. Ne istediğini bilmeyen ve bir şeyi beğenip ertesi gün vazgeçen insanla çalışmak en zoru! Yalın ve Gülşen’le çok eğlenerek çalışıyoruz. Tarkan’la kimyamız tutuyor, ikimiz de titiziz.

2 HAZİRAN’DA ARENA’DA

Ozan Çolakoğlu’nun ‘01’ isimli albümünde Tarkan ‘Aşk Gitti Bizden’, Gülşen ‘Seyredursun Aşk’, Sezen Aksu ‘Gizli Aşk’, Yalın ‘Kalpten Dudağa’, Sertab Erener ‘Dım Dım’, Ajda Pekkan ‘Ben Yanmışım’, Ferman Akgül ‘Rüzgar’ isimli ilk kez duyacağınız şarkıları söylüyor. Starların resmi geçidi gibi olan albümde ayrıca iki de cover var. Bunlardan biri Sezen Aksu’nun ‘Hadi Bakalım’ şarkısı. Bu kez Tarkan söylüyor. Diğeri Göksel’in kendi çıkış şarkısı ‘Sabır’. Albüm canlı performanslarla ilk kez 2 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da görücüye çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!