Bu yaz plaja giriş parolası RETRO

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz plaja giriş parolası RETRO
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2009 00:00

Hippi trendi de geri döndü, puantiye de... Annelerimizin fotoğraflarında gördüğümüz tek omuz sezonun en büyük yeniliği. Mayokiniler geçmiş yıllarda olduğu gibi çok değiller. Yerlerini nostaljik fırfırlı, kalın kenarlı bikinilere bıraktılar. Leopar, zebra gibi vahşi hayvan desenleri yine var. 2009’un mayo modasının anahtar kelimesi retro. Geçmişe ait ne varsa bu yaz plajlarda göreceğiz.

Plajların stil ikonları ne giyecek

ÇAĞLA ŞİKEL

Hamile mayosu giymeyeceğim

Mayo değil de bikini kullanıcısıyım. Bronzlaşmayı çok sevdiğim için iz yapmayacak ince kenarlı ve ince ipli modelleri tercih ediyorum. Bikinilerimi birbirlerine karıştırarak giyiyorum. Desenli bir üstü, düz bir altla kombinliyorum. En sevdiğim marka Missoni. Bu yıl yaz sezonunu hamile olarak geçireceğim ama hamile mayosu giymeyi düşünmüyorum. Göbeğin hemen altında biten bikiniler giyen hamileleri oldum olası sevimli bulmuşumdur, galiba ben de onlardan olacağım.

TÜLİN ŞAHİN

Sezonun trendi kesinlikle tek omuz

Mayo ve bikini alırken rahat olmasına dikkat ediyorum. Bir mayodan bir sezondan fazla dayanmasını bekliyorum, özellikle modelini çok sevmişsem. Haftanın dört günü yüzdüğüm için çok mayo eskitiyorum. Güzel bronzlaşabilmek için straplez olmasına dikkat ederim. Rengini, desenini, modelini beğenip almışlığım da vardır. Topshop, H&M, Melisa Odabash, Sunset, Victorias Secret ve Zeki favorilerim. Sezonun en baskın trendi kesinlikle tek omuzlu. Kendime H&M’den çok güzel bir tane edindim bile.

EDA TAŞPINAR

Kendi seksi mayolarımı kendim yapıyorum

Mayo alırken vücut şeklime ve tarzıma yakışıp yakışmadığına bakıyorum. Bikinileri ise bronzlaşırken kullandığım için ufak kesimli ve ince ipli olmalarına dikkat ediyorum. Bir mayodan uzun süre kullanılabilmesini bekliyorum. Giyip çıkarması problem olmamalı. Bana özel olması da çok önemli. Herkesin üzerinde göreceğim bir parçaya sahip olmanın bir anlamı yok. Önerim herkes vücudunu tanıyarak seçim yapmalı. Kendi açımdan, fazla frapan olmayan, sade, seksi ama ilginç mayo ve bikinileri alıyorum. Toprak tonları ve düz renkler tercihim. Bu sene kendi yaptığım bandaj mayoları giyeceğim.

DENİZ BERDAN

Bandajlı ve fütüristik olanlar favorim

Rahat olması, çabuk kuruması, iç göstermeyecek şekilde astarlı olması, yağ ve deniz suyuna dayanıklı kumaştan yapılması benim için önemli. Bikini ve mayokinilerimi Kapalıçarşı’dan aldığım aksesuvarlarla modifiye ediyorum. İddialı ama pul, payet, taş gibi alaturka detaylarla süslü olmayan modelleri seçiyorum. Bandaj modeller, fütüristik formlar, 50’lere ait bodysuit görünümlü mayolar favorim. Bu yaz Herve Leger ve Rosacha marka iki mayokini aldım. Siyah ve asker yeşilinin tonları hoşuma gidiyor.

HANGİ MARKA HANGİ TRENDLE ÖNE ÇIKIYOR

Baskın hippi trendiyle Ayyıldız

Egzotik temasıyla Gotex

Sade fakat renkli koleksiyonuyla Marks&Spencer

Leopar desenine kattığı turkuvaz yorumla ve Sushi adını verdiği Uzakdoğu temasıyla Kom

Siyah ama çok çarpıcı mayokinileriyle Ten

Tek omuz modelleriyle Just Cavalli

Puantiyelerle Etam ve Paul&Joe

Ekoseli retro mayo ve bikinileriyle Agent Provocateur

Leopar, zebra ve her türlü vahşi hayvan deseniyle D&G

MAYO SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Dengesiz bir vücut yapınız varsa vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikiniyle iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayoları denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir.

Çok zayıfsanız bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tecih edin. Bu size birkaç kilo daha fazla görünme imkánı sağlayacaktır. Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar.

Geniş kalçalarınız varsa saklamanın en ideal yolu -göğüsleriniz uygunsa- dikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir, hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar.

Göbeğiniz varsa üçgen bikini asla giymeyin, düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz.

Göğüsleriniz büyükse üçgen bikinilerden kaçınmalısınız. Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. İri göğüs sahipleri, daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmeli. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor...

Küçük göğüslüyseniz son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir ve 75 ile 85 hissi yaratabilirsiniz. Geometrik desenler ya da çiçek desenleri de sizin için ideal. Ancak elde 75’i bile doldurmayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu push-up üstleri kullanmaktan başka çareniz yok. Bu arada straplez bikini üstleri küçük göğüslü kadınlarda çok hoş duruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!