Bu yaz gelin saçı nasıl olacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz gelin saçı nasıl olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 01:00

Saçlar… Kadınların en çok uğraştıklarının başında gelen… Mutlu olurlar uzatırlar, canları sıkılır kestirirler. Rengini değiştirirler. Saçlarla ilgili merak edilen konuları kuaför İlker Yavrutürk’le konuştuk.

Saçlarımıza gerekli özen ve bakımı konusunda nelere dikkat etmeliyiz?Â

Saçlarınızın sağlıklı olabilmesi için her şeyden önce doğru şampuanı bulmalısınız. Kepek dökülme ve kaşıntı gibi cilt ile alakalı sorunlarınız var ise öncelikle bu sorunları ortadan kaldıracak Ph + şampuanlar harika ve kesin çözümler verir.

Ya saçların parlak görünmesi için yapmamız gerekenler…

Daha parlak saçlar için 1 litre suya yarı çay bardağı sirke ekleyin. Banyodan çıkarken bu suyla saçlarınız durulayın. Eğer elma sirkesi kullanırsanız koku olmaz ve saçlarınızın pırıl pırıl parladığını görürsünüz.

SAÇLARDA ÇAĞLA ŞIKEL TONLARI MODA!

Bu yazın moda renkleri hangisi ve en gözde saç kesimleri neler?

Kesinlikle platin bu yaz çok moda. Açık karamel. Çağla Şıkel tonları da mükemmel. Bakır ve altın sarının her tonu beğenerek uyguladığımız kreasyonların başında geliyor.

Peki ya 2010’un son saç trendleri?

Artık kıvırcık saçlı olanlara kalıcı saç düzleştirme şart oldu. Biz İstanbul’un ve dolayısıyla tüm Türkiye’nin başarılı saç düzleştiren salonuyuz. Saçlarınızda boya varsa bile bu işlem sayesinde 6 ay dümdüz saçlarınızla deniz havuz ve saunaya bile korkmadan girebilir, çıkınca da saçlarınızı dümdüz kullanabilirsiniz. Ve bence bu yılın en büyük özelliği de doğal saç toplama tarzları… Burgu ve örgü ile truvalı halen çok ciddi trend.

ERKEKLER DE SIKILINCA SAÇLARINI DEĞİŞTİRİR!

Kadınlar canları sıkılınca, üzülünce saçını kestirir ya da rengiyle oynar. Bu değişim kadınlar için neden bu kadar önemli? Güven mi yerine geliyor saçlarının kesimini ve rengini değiştirince, ya da başka bir neden mi?

Aslında erkekler de aynı... Yani insanoğlu, hayatında yeni sayfalar açmaya ihtiyaç duyduğunda kendini de değiştirmek ister ve böylece yine, yeniden aynı hayata başka bir görünümle aynı kapıdan ama başka bir açıdan girebilir. Bu çok normal bir psikolojidir.

KUAFÖRLERİN LOUİS VUİTTON’UYUM!

Kadınların saç konusunda doğru bildikleri yanlışlar neler?

Bence pahalı ürün iyi ürün değildir. En azından saç bakım ürünlerinde bu böyle. Bunu kesin olarak söyleyebilirim. Benim saç kesim fiyatım epey pahalıdır ama ben bu işin Louis Vuitton’uyum.

Bu yaz gelinlerin saçları nasıl olacak?
 
Kesinlikle doğal örgülü gelin saçı çok moda. Dalgalar, asimetrik toplamalar… Ama ne olursa olsun apartman topuzlar yerine müstakil evler gibi. Rahat ama güçlü saçlara ufak ve beyaz doğal görünümlü aksesuarlar… Tüy veya minik prenses taçları olan uzun ve kısa çift duvaklar moda.

SARAH JESSİCA PARKER, SAÇ VE MAKYAJIN NELER YAPABİLECEĞİNİN YAŞAYAN KANITI!

Ünlülerden saçlarını en beğendikleriniz kimler?

Gisele Bunchen’in saçları tartışmasız en harika olanı. E tabii ki her şeyi güzel. Heidi Klum elbetteki tam bir sarışın ikon. Sarah Jessica Parker saç ve makyajın neler yapabileceğinin yaşayan kanıtı. Paris Hilton ve tabii Victoria Beckham.

BANA GELENLERİN SADECE SAÇLARIYLA DEĞİL HAYATLARIYLA BİLE OYNAYABİLİRİM!

Kadınlar genelde bir ünlünün saç kesimini örnek alırlar. Gülben Ergen modeli, Ajda Pekkan, Bihter - Nihal saç kesimi gibi vs… Bu tür istekleri olanlara nasıl yardımcı oluyorsunuz?

Aslında onlar bana hangi yöne gitmek istediklerini söylerler. Yani ünlü bir isim varsa değişmek için can atıyorum demeye çalışırlar. Ben de sonuçta onları elime alırım ve oynarım. Yani bildiğiniz oyun hamuru gibi onlara şekil verebilirim. Hayatlarıyla bile oynayabilirim. İki makas darbesi ile  ergonomik bir kahkül veya 30 dakikada harika bir bakır renk ile onları benzemek istediklerinden daha güzel olarak fotoğraflayabilirim. Bu mümkündür. En azından ben bunu her gün bir kaç defa Bağdat caddesindeki salonumda kanıtlıyorum ve caddedeki mağazalara yoluyorum.

Saç dökülmelerini önlemek için yapılması gerekenler…

Aktardan alacağınız ‘Çam terebentin esansını 250 ml şampuanın içine atın ve Osmanlı’dan beri var olan mucizeyi keşfedin.

NATÃœREL OLAN GÃœZELDÄ°R!

Son olarak eklemek istedikleriniz…

Türk kuaförünün Avrupa’yı takip ederken çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Türk kadını Avrupalı gibi olacak diye bir kaygım hiç olmadı. Çünkü değerlerimiz ve beğenilerimiz onlarınki kadar kısır değil. 80’li yıllardaki punk modası nasıl berbat ve saçma sapan bir akımsa şimdiki clup gençliğinin tercihleri de saçma ve dağınık. Oysa ki köylerimizdeki doğal ikili örgüler genç kızlarımızın saçlarına bağladığı yemeniler ve alınlarının üzerine düşen liralar dünya modasının bu gün söylediği şeyi anlatıyor ‘Natürel olan güzeldir!’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!